Terminale moeder mag zoon niet van school halen voor laatste vakantie samen: “Geen uitzonderlijke situatie”
Connect with us

Lifestyle

Terminale moeder mag zoon niet van school halen voor laatste vakantie samen: “Geen uitzonderlijke situatie”

Omdat ze nog slechts enkele maanden te leven heeft, wou een ongeneeslijk zieke moeder (36) uit het Engelse Milton Keynes nog een laatste keer op vakantie gaan met haar drie kinderen. Daarom diende ze bij de school van haar jongste zoon een aanvraag in om hem buiten de vakantieperiodes te kunnen meenemen. Maar de directie weigerde: “Dat is geen uitzonderlijke omstandigheid.”

Angela Rose (36) schreef een brief aan de school van haar achtjarige zoontje Carlo om te vragen of ze buiten de vakantieperiodes samen van een laatste reis mochten genieten. Ze legde daarin ook uit dat ze nog slechts enkele maanden te leven heeft.

Maar de directie van de school weigerde haar verzoek. “Zoiets is enkel mogelijk voor studenten in uitzonderlijke omstandigheden”, klonk het.

“Hoezo, niet uitzonderlijk?”

Voor moeder Angela, die veertien maanden geleden de diagnose van terminale borstkanker kreeg, een onbegrijpelijk antwoord. “Als een stervende moeder geen uitzonderlijke situatie is, dan weet ik niet welke situatie wél uitzonderlijk genoemd kan worden”, zegt ze.

Ze reageerde dan ook zeer kwaad op het onverwachte antwoord van de school. Zo kwaad dat de school zich intussen geëxcuseerd heeft, en op de beslissing is teruggekomen.

“Hoewel we wisten dat ze gezondheidsproblemen had, beseften we niet hoe ernstig de situatie is”, aldus de directie van de school. “We hadden de zaak beter moeten bekijken en het spijt ons. Uiteraard zal Carlo de school mogen verlaten buiten de gewone vakantieperiodes.”

Hoewel ze nu toch met z’n allen op vakantie kunnen, is de moeder nog steeds van slag. “Ik heb eigenhandig een formulier ingevuld om de situatie uit te leggen”, zegt ze. “Ik heb duidelijk geschreven dat ik terminaal ziek ben en dat het onze laatste vakantie samen kan zijn. Ik weet echt niet hoe je zoiets dan verkeerd zou kunnen begrijpen…”
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending