Connect with us

Lifestyle

‘Thuis blijven bij de kinderen is zwaarder dan gaan werken’

We houden van onze kinderen. Daar is geen twijfel over. Het zijn bundels van vreugde die het universum ons heeft gegeven om ons leven op een pad van oneindige liefde, genegenheid en geluk te brengen. Tenminste, dat is hoe velen hierover denken.

Dit neemt echter niet weg dat ze ons soms gek maken. Thuis blijven om voor je kinderen te zorgen kan moeilijker zijn dan naar een hectische werkdag gaan. Kinderen kunnen onze energie (vooral baby’s) leegmaken. Voeden, kalmeren, zingen in hun slaap, baden, omkleden, poederen, spelen, kokhalzen – de onvoorwaardelijke liefde die we voor hen hebben, verlicht niet altijd de stress.

Thuiswonende ouders kunnen zich hier beter bij aansluiten, vooral ouders met veel kinderen. Ze houden meestal niet van klagen over hun beproevingen. De meeste mensen zouden zich afvragen: “Wat is er zo moeilijk aan om de hele dag thuis te blijven bij je kleintje?” Mensen beoordelen ze zonder na te denken over wat ze elke dag doormaken. Het klopt dat constant klagen meer kwaad dan goed kan doen, maar iedereen verdient het eens in de zoveel tijd en ze moeten serieus genomen worden.

Wanneer de meeste werkende ouders een dag thuis met hun kinderen doorbrengen, zelfs met betaald verlof, kunnen velen niet wachten om weer aan het werk te gaan.

Baby enquête
Een landelijke enquête uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat veel ouders meer gestrest raken terwijl ze thuis blijven met hun kinderen dan die naar werk gaan. De enquête, uitgevoerd door AVEENO® Baby, had een steekproefomvang van 1500 moeders en vaders uit Verenigd Koninkrijk. Deze ouders hebben verschillende soorten banen.

De resultaten van de enquête waren als volgt:

31% was het ermee eens dat thuis blijven bij kinderen voor meer stress zorgde dan naar het werk gaan.
40% was het ermee eens dat ze na hun eerste kind gestopt te zijn met het oordelen van nieuwe ouders omdat ze te veel hadden geklaagd.
55% geloofde dat het hebben van een baby hard werken is.
25% stemde dat het hebben van een baby gemakkelijk is.
Ondanks NCT-lessen (National Childbirth Trust) en zelfhulpboeken, zei 45 procent van de vrouwen dat ze het zonder het advies van hun eigen moeder niet zouden hebben gekund.
39% van de ouders zei dat ze constant uitgeput zijn.
71% van de moeders en vaders geloofde dat sociale media het opvoeden moeilijker maakt
27% vond dat ze onder druk stonden om de perfecte ouders te zijn.
22% maakt zich zorgen over de eetgewoonten van hun pasgeborenen.
9% maakt zich zorgen over de slaappatronen van hun kinderen.
Ondanks al deze reacties stemde 42% ermee in dat ze voor het eerst echte, onvoorwaardelijke liefde voelden toen ze hun eerste baby kregen.

“Ouder worden is een geweldige ervaring, maar we begrijpen dat het invoeren van dit nieuwe hoofdstuk van het leven ook veel stress en zorgen met zich mee kan brengen, dus we wilden meer ontdekken over wat nieuwe ouders de eerste paar jaar ervaren” vertelde Aveeno Baby Skin-expert, Rebecca Bennett, aan The Sun.

Het zorgen voor kinderen is geen eenvoudige prestatie. Desondanks zullen hun hartverwarmende glimlachjes, kleine voetjes en wolkachtig haar veel doen om elke uitputting die we voelen op te vangen. Het ene moment willen we onze tassen pakken en naar de deur rennen. De volgende lig je op je rug en balanceer je peuter op je buik.

Bron: The Sun & Apost

Celeberties

Iedereen aan de kant: Dave Roelvink heeft nieuwe peperdure bolide.

Onlangs kwam Dave Roelvink op niet zo’n positieve manier in het nieuws toen hij een astronomisch dure Lamborghini van een vriend in de prak had gereden. Nu heeft Dave zelf een auto gekocht en die kost ook een flinke duit. De influencer deelde zijn nieuwe aanwinst op Instagram.

Dave is de trotse eigenaar van een witte Porsche Cayenne. Op zijn Instagram deelt hij een kiekje van zijn nieuwe bolide en hij is apetrots. Zo’n auto kost algauw een tonnetje.

De foto mag op heel wat bijval rekenen. Ook Bas Smit kan zijn ogen niet geloven. Hij grapte: “Past goed bij je nieuwe gebit ook.” Verder vinden ook Danny de Munk en Andy van der Meijde dat hij een mooi autootje heeft gekocht.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Gerard Joling deelde het bed met een wel héél bekende politicus

Gerard Joling werd onlangs 60 jaar en wilde dat uiteraard groots vieren. Wegens de coronacrisis kon dat helaas niet doorgaan maar aan tafel bij Jinek voelde hij zich toch een beetje jarig. En hij deed daar een aantal opmerkelijke uitspraken. Na Patty Brard en Gordon komt nu ook Gerard met een eigen boek, zo vertelt hij vrijdagavond.

“Ik geloof niet dat ik heel anders ben privé, als op televisie”, vertelt hij over zijn aanstaande biografie. Toch komt er genoeg in te staan wat we nog niet wisten, zoals wilde verhalen over zijn s*ksleven. “Anders is het ook geen biografie”, lacht hij.

Gerard Joling deed het met een politicus

Zo onthult hij dat hij ooit het bed heeft gedeeld met een bekende Nederlandse politicus. “Meer ga ik niet zeggen, het wordt enig. Het is zeker niet om iemand te kakken te zetten of vervelend te doen, maar ik heb zoveel internationale mensen ontmoet.”

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Twee jonge gasten riskeren leven om man uit huisbrand te redden.

Twee jonge mannen riskeerden hun leven door een huisbrand te trotseren om het leven van een vreemde te redden.

Tre Jones en zijn vriend Harvey waren onderweg in hun wijk in Marion in de Amerikaanse staat Indiana toen ze een groep mensen buiten een huis zagen staan.

Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze vlammen uit het huis komen.

Tre vertelde aan een lokale nieuwszender: “Ik had zoiets van, ik ruik rook. Iemands huis staat in brand.”

“Er stonden mensen in de voortuin, sommigen onder hen waren aan het filmen”, voegde Tre eraan toe.

“Ze zeiden ons dat er een man in het huis was”, zei Harvey. “We wisten niet waar hij was, maar we hoorden hem schreeuwen.”

De man in het huis was de 56-jarige Guy Tarlton. Hij was tijdens het bereiden van het eten op Vaderdag in slaap gevallen en toen hij wakker werd, was hij omringd door vlammen en rook.

Jongens rennen brandend huis in om vreemde te redden.

“Toen kon ik hem horen”, legde Tre uit en zei dan tegen de mensen voor het huis: “Wat staan jullie hier allemaal te doen?”

De dappere jongemannen besloten dan om hun leven te riskeren en renden het brandende gebouw binnen om de schreeuwende man te helpen.

“Ik beukte de deur in en dan, rook en vuur overal”, getuigde Tre. “Toen ik zijn stem hoorde, voelde ik gewoon dat ik hem buiten kon krijgen. Ik wist niet hoe ver hij in het huis zat. Ik wist dat ik in een betere positie was dan hem.”

Tre en Harvey moesten de man vragen waar hij was omdat ze niets konden zien, en uiteindelijk voelden ze hem op de grond en trokken hem uit de brand.

‘Ik ben een mens, ik help wanneer ik kan helpen’.

De twee jonge helden brachten hem naar buiten en de hulpdiensten haastten hem naar het ziekenhuis, waar hij in kritieke toestand is.

Harvey zei: “Ik wens hem een snel herstel en ik bid voor zijn vrienden en familie.”

Ondertussen worden de jonge kerels gevierd als echte helden. “Ik zou niet zeggen dat ik een superheld ben, maar ik ben een mens. Ik help wanneer ik kan helpen”, zei de 25-jarige nog.

Laten we deze jonge kerels eens goed in het zonnetje zetten! Deel dit verhaal met iedereen die je kent!

Doorgaan met lezen

Trending