Tiener die wil droom waarmaken om model te worden, maar zijn lichaam is verbrand voor 95%. Inspirerend!
Connect with us

Gezondheid

Tiener die wil droom waarmaken om model te worden, maar zijn lichaam is verbrand voor 95%. Inspirerend!

Waarschuwing: De onderstaande reportage bevat foto’s en beelden die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Een tiener die bijna overleed in een huisbrand waarbij 95 procent van zijn lichaam verbrand werd, jaagt nu een modellencarrière na.

Johnny Quinn, die het jarenlang moeilijk had om zichzelf te aanvaarden, wil anderen inspireren om zich goed te voelen over hun unieke littekens. De 18-jarige zei: “Ik voelde me een echt monster en dat ik geen vrienden zou mogen hebben, omdat iedereen bang van me was en ik hen niet verdiende.”

Maar nadat hij leerde om zich te aanvaarden, veranderde er iets. “Ik besefte dat zelfvertrouwen een gewoonte is. Het is geen persoonlijke eigenschap, het is iets waar je aan moet werken.”

“In plaats van elke dag in de spiegel te kijken en iets te zien dat ik haatte, begon ik iets te zien wat ik kon verbeteren en aanvaarden.”

Johnny, die op het ogenblik van het ongeluk amper vier jaar oud was, was in een hok in de tuin aan het spelen toen een kandelaar omgegooid door de familiehond een verwoestende brand veroorzaakte.

Hij werd op het laatste nippertje gered door zijn zus Leah.

De tiener uit Tennessee in de VS, die sindsdien 80 reconstructieve operaties onderging, zei: “Ik was over 95 procent van mijn lichaam verbrand – mijn armen, mijn borst, mijn benen. Uiteraard ook mijn gezicht.”

Tijdens zijn jeugd kwelde Johnny zichzelf met vragen als: “Waarom overleefde ik de brand überhaupt?” en “Waarom stierf ik niet gewoon in de brand?”

Uiteindelijk besefte Johnny, die nu aan de hogeschool studeert, dat hij moest leren zichzelf te aanvaarden voordat zijn gebrek aan zelfvertrouwen hem helemaal zou verwoesten. Hij zei: “Zoveel mensen staren me aan, elke dag, en elke keer wanneer ik buitenkom. Dat raakte me erg.”

Nu werkt Johnny samen met Courageous Faces Foundation om bewustwording te verspreiden over fysieke verschillen en om zijn modellendroom waar te maken.

Johnny zei: “Courageous Faces Foundation laat mijn dromen en passies lijken alsof ze een realiteit zijn. Dingen die ik altijd gewild heb, maken ze haalbaar.”

BEKIJK DE INSPIRERENDE VIDEO HIERONDER EN DEEL DIT MET JE VRIENDEN ALS OOK JIJ DIT ZO’N INSPIRERENDE JONGEMAN VINDT!

Doorgaan met lezen

Gezondheid

WAARSCHUWING: Dit is hoe je lichaam laat weten dat je een hoge bloeddruk hebt

Een hoge bloeddruk geeft nagenoeg geen symptomen en als er symptomen zijn, dan zijn ze veelal vaag. 

Om deze reden weet heel veel mensen niet dat hun bloeddruk verhoogt is. Iets wat, zeker op langere termijn, levensgevaarlijk kan zijn. Toch zijn er subtiele signalen dat je lichaam je laat weten dat je bloeddruk te hoog is.

Subtiele symptomen

Een hoge bloeddruk geeft weliswaar wel symptomen, maar deze zijn zo subtiel dat ze gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Is je bloeddruk gevaarlijk hoog? Dan kan je deze symptomen ervaren:

person in pink long sleeve shirt holding white samsung android smartphone

Symptomen hoge bloeddruk

Deze symptomen kunnen optreden als je een gevaarlijk hoge bloeddruk hebt:

 • Zware hoofdpijnen
 • Bloedneuzen
 • Verwardheid of een algehele malaise
 • Problemen met je ogen
 • Druk op de borst
 • Moeite met ademen
 • Een afwijkend hartritme
 • Bloed in de urine
 • Je hartslag hard voelen in je borst, oren of nek

Vagere klachten

Er zijn echter nog wat vagere klachten die bij een hoge bloeddruk passen. Deze symptomen komen veelal voor als je bloeddruk hoog is, maar nog niet gevaarlijk. Dit zijn deze symptomen:

 • Duizeligheid
 • Een onrustig gevoel
 • Zweten
 • Moeite met slapen
 • Opvliegers
 • Rode vlekjes in je ogen

Wanneer moet je naar de huisarts?

Als je een van deze symptomen hebt dan is het belangrijk dat je contact opneemt met je huisarts om je bloeddruk na te kijken. Is je bloeddruk veelvuldig boven de 180/120? Neem dan snel contact op met je huisarts. In dit geval is je bloeddruk gevaarlijk hoog en moet er actie ondernomen worden.

Bron: Webmd

Wist jij van de symptomen van een hoge bloeddruk? Deel je ervaring met ons in de reacties! 

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Wetenschap onthult: Dit is de ideale penislengte

lengte

Sinds mensenheugenis discussiëren mannen en vrouwen over de ideale penislengte. Is de lengte echt belangrijk of gaat het erom hoe je hem gebruikt? En als lengte toch belangrijk is, welke lengte is dan het beste? Volgens een studie is de lengte wel degelijk van tel, en sommige lengtes zijn beter dan andere.

De studie is van de hand van Big One Dating, een datingsite gespecialiseerd in het koppelen van mannen met ‘een grote’, met vrouwen die ook van groot geschapen mannen houden.

Hoe groot is het ideale geslachtsdeel?

De website ondervroeg 4.761 vrouwen over hun laatste seksuele relaties. Ze moesten de volgende vragen beantwoorden:

 • Hoe groot was hij?
 • Had je een orgasme?

De gegevens van de studie tonen aan dat een lengte van 15,2 centimeter het meest succesvol was bij vrouwen (44%).

Dit is best een opvallend verschil, zeker in vergelijking met de gemiddelde penislengte van 13,97 centimeter.

Maar lengte is niet alles

Maar ben je dan automatisch slecht in bed als je geen buitensporig groot lid hebt? De realiteit is natuurlijk genuanceerder. Een groot geslachtsorgaan is op zich geen garantie op een orgasme.

Een 37-jarige vrouw antwoordde op de studie: “Lengte speelt een rol, maar de wil om te bevredigen en weten hoe hem te gebruiken zijn veel belangrijker.” Dus je hoeft niet depressief te worden als je maar een gemiddeld geslachtsdeel hebt. Je moet leren hoe hem te gebruiken met alle middelen die je hebt, zoals je vingers en je mond.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

WHO overweegt wereldwijde noodtoestand vanwege apenpokken

apenpokken

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zat voor de tweede keer bijeen om te overwegen om een wereldwijde noodtoestand uit te roepen vanwege de apenpokken.

De vergadering kwam er nadat enkele wetenschappers wezen op de frappante verschillen tussen de uitbraken in Afrika en de ontwikkelde landen. Dat zou een gecoördineerd antwoord aanzienlijk bemoeilijken.

Afrikaanse bewindslieden zeiden dat ze de uitbraak in hun continent al beschouwen als een noodtoestand. Maar experts uit andere werelddelen zeiden dat de mildere varianten in Europa, Noord-Amerika en andere de afkondiging van een globale noodtoestand niet rechtvaardigen, ook al kan het virus niet meteen worden gestopt.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de middelen ter bestrijding van de apenpokken al teruggeschroefd, gezien het mild karakter van de ziekte.

De apenpokken circuleren al tientallen jaren in het midden en westen van Afrika, waar wilde dieren occasioneel mensen besmetten. De ziekte circuleert sinds mei ook in Europa en Noord-Amerika, vooral onder homo’s en biseksuele mannen. De epidemie in de rijkere landen is wellicht getriggerd door orgiën in Spanje en België.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending