Tiener slaat een bejaarde in het midden van de straat met enkele vuistslag dood en zegt dan: "Dat verdiende je."
Connect with us

Nieuws

Tiener slaat een bejaarde in het midden van de straat met enkele vuistslag dood en zegt dan: “Dat verdiende je.”

Keith Maden (59) werd voor dood op straat achtergelaten nadat hij door de 19-jarige Jafar Ali knock-out werd geslagen. De tiener zei hem nog: “Dat verdiende je.”

De laffe tiener lanceerde de brutale aanval nadat Maden had gevraagd of hij even langs mocht om zijn portie friet bij het restaurant af te halen. Ali stond in de deuropening van Dixy’s Chicken uithaalrestaurant in Rochdale in het Verenigd Koninkrijk. Daarop antwoordde de dolgedraaide jongeman: “Waarom zou ik opzouten? Zout jij maar op, ik sta hier als ik dat wil.”


Toen Maden zei dat de jongen een “attitudeprobleem” had, beschuldigde de student hem valselijk dat hij dronken was.

Bewakingscamera’s legden het verschrikkelijke moment vast waarop Ali de oude man een zware klap in het gezicht geeft en op de grond vliegt.


De 86-jarige moeder van Maden, die na het overlijden het huis waar ze samenwoonden moest verlaten, zei tijdens het proces tegen Ali dat ze “alleen elkaar hadden om op te steunen.” In een verklaring zei ze: “De laatste jaren van mijn leven werden getekend tegen zijn onnodig verlies.”

Deze week huilde Ali, ondertussen 20, toen hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar nadat hij eerder schuldig werd bevonden aan doodslag.

Hij ontkende dat hij iets fout had gedaan – hij beweerde dat Maden voor de aanval racistische opmerkingen had gemaakt.

Maden werd door zijn familie omschreven als een “liefdevol, vriendelijk karakter met een geweldig gevoel voor humor.”

In 2016 had hij een beroerte geleden waar hij een spraakgebrek aan overgehouden had. Daarnaast stapte hij moeilijk en kon een van zijn armen niet gebruiken, maar kort voor de tragedie op 28 september van vorig jaar was hij terug met vrienden beginnen uitgaan.

Personeel van de nabijgelegen pub waar Maden twee biertjes had gedronken, omschreef hem als een “beleefde, rustige man die nooit problemen veroorzaakte.” Hij zei dat hij even iets ging eten en met wisselgeld naar de pub zou terugkomen, maar ontmoette Ali op zijn weg.

Ali, die sportpsychologie studeerde aan de Universiteit van Salford, werd op 30 september gearresteerd. Hij zei dat hij van plan was om zichzelf aan te geven, maar dat hij eerst nog het huwelijk van zijn zus wilde bijwonen.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending