Tiener slaat een bejaarde in het midden van de straat met enkele vuistslag dood en zegt dan: "Dat verdiende je."
Connect with us

Meest bekeken

Tiener slaat een bejaarde in het midden van de straat met enkele vuistslag dood en zegt dan: “Dat verdiende je.”

Keith Maden (59) werd voor dood op straat achtergelaten nadat hij door de 19-jarige Jafar Ali knock-out werd geslagen. De tiener zei hem nog: “Dat verdiende je.”

De laffe tiener lanceerde de brutale aanval nadat Maden had gevraagd of hij even langs mocht om zijn portie friet bij het restaurant af te halen. Ali stond in de deuropening van Dixy’s Chicken uithaalrestaurant in Rochdale in het Verenigd Koninkrijk. Daarop antwoordde de dolgedraaide jongeman: “Waarom zou ik opzouten? Zout jij maar op, ik sta hier als ik dat wil.”

Toen Maden zei dat de jongen een “attitudeprobleem” had, beschuldigde de student hem valselijk dat hij dronken was.

Bewakingscamera’s legden het verschrikkelijke moment vast waarop Ali de oude man een zware klap in het gezicht geeft en op de grond vliegt.

De 86-jarige moeder van Maden, die na het overlijden het huis waar ze samenwoonden moest verlaten, zei tijdens het proces tegen Ali dat ze “alleen elkaar hadden om op te steunen.” In een verklaring zei ze: “De laatste jaren van mijn leven werden getekend tegen zijn onnodig verlies.”

Deze week huilde Ali, ondertussen 20, toen hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar nadat hij eerder schuldig werd bevonden aan doodslag.

Hij ontkende dat hij iets fout had gedaan – hij beweerde dat Maden voor de aanval racistische opmerkingen had gemaakt.

Maden werd door zijn familie omschreven als een “liefdevol, vriendelijk karakter met een geweldig gevoel voor humor.”

In 2016 had hij een beroerte geleden waar hij een spraakgebrek aan overgehouden had. Daarnaast stapte hij moeilijk en kon een van zijn armen niet gebruiken, maar kort voor de tragedie op 28 september van vorig jaar was hij terug met vrienden beginnen uitgaan.

Personeel van de nabijgelegen pub waar Maden twee biertjes had gedronken, omschreef hem als een “beleefde, rustige man die nooit problemen veroorzaakte.” Hij zei dat hij even iets ging eten en met wisselgeld naar de pub zou terugkomen, maar ontmoette Ali op zijn weg.

Ali, die sportpsychologie studeerde aan de Universiteit van Salford, werd op 30 september gearresteerd. Hij zei dat hij van plan was om zichzelf aan te geven, maar dat hij eerst nog het huwelijk van zijn zus wilde bijwonen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending