Tijgerwelpje stopt na bevalling met ademen. De moeder gebruikt haar instinct om meteen te helpen.
Connect with us

Nieuws

Tijgerwelpje stopt na bevalling met ademen. De moeder gebruikt haar instinct om meteen te helpen.

Toen Kaitlyn, de Sumatraanse tijger in de Australische Zoo, zwanger werd, was iedereen erg verheugd. Dat was ook iedereen ter wereld die om tijgers en bedreigde dierensoorten geeft. De populatie van haar soort slinkt zienderogen, ondanks inspanningen om hen te redden. Helaas zijn het de mensen die verantwoordelijk zijn voor hun uitsterven. Maar het zijn ook mensen die vereende inspanningen leveren om hen te redden. Kweekprogramma’s als dat van de Australische Zoo zijn de laatste en beste hoop voor Sumatraanse tijgers zoals Kaitlyn.


Sumatraanse tijgers zijn de kleinste tijgersoort en worden onderscheiden door hun zwarte dikke strepen op hun oranje vachten. Vandaag zijn ze nog maar met 400 en komen nog sporadisch voor op het eiland Sumatra. Versnelde ontbossing en stropen brengen met zich dat de soort helemaal van de aardbol dreigt te verdwijnen.


Stropers die in Indonesië betrapt worden riskeren fikse boetes en zware gevangenisstraffen. Niettemin blijft er een grote markt voor lichaamsdelen en producten van Sumatraanse tijgers.

Dus toen Kaitlyn op het punt stond om te bevallen, waren de verzorgers erg zenuwachtig over wat er kon gebeuren. Deze kleine welpjes vertegenwoordigen de toekomst van hun hele soort en Kaitlyn zou voor de eerste keer moeder worden. Er konden een miljoen dingen foutgaan en de menselijke verzorgers zouden niets kunnen doen om te helpen.

Toen Kaitlyn begon te bevallen, keek iedereen met ingehouden adem toe. Ze wisten dat het slecht kon aflopen, maar ze wisten ook dat ze getuige van iets heel bijzonders zouden zijn.

Alsof het nog niet moeilijk genoeg was, zou Kaitlyn bevallen van tweelingen. Ze beviel van haar eerste welpje, en iedereen was opgelucht om een levend en gezond tijgertje te zien. Maar het was nog geen tijd om te ontsnappen. Toen ze van nummer 2 beviel, leek het diertje aanvankelijk levenloos. Hoewel de mensen bezorgd waren, lieten ze de natuur haar gang gaan en dan kwam het moederinstinct van Kaitlyn bovendrijven. Ze likte het welpje totdat zijn lichaampje zelfstandig begon te werken.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending