‘Toestand minister Hugo de Jonge niet goed’
Connect with us

WOW

‘Toestand minister Hugo de Jonge niet goed’

Minister Hugo de Jonge wordt momenteel extra streng bewaakt met extra camera’s rondom zijn huis. Ook is er zelfs een politiepost die de boel extra in de gaten houdt.

Hugo de Jonge

Veel mensen in de politiek zijn erg geschrokken door het nieuws, zo schreef Attje Kuiken van de PvDA: „Buitengewoon naar en totaal onacceptabel”. „Het is om ons als land diep voor te schamen”, schreef Corinne Ellemeet van GroenLinks. “Dat het nodig is om een politiepost te plaatsen voor het huis van een minister die al twee jaar lang dag en nacht werkt. Een schande is het.”

Maar niet alleen deze ministers vinden het schandalig, zo schreef Farid Azarkan: „idioot dat we ministers moeten beschermen.” en „Blijf met je fikken van ⁦@hugodejonge⁩ af!”.

Gevaar

De extra beveiliging komt zeer waarschijnlijk omdat het adres van Hugo de Jonge gedeeld is op internet en met name in Telegram-groepen.

Er is ook al twee keer iets vreemds gebeurt voor het huis van de Jonge, een tijdje terug stond er een man voor zijn deur die wilde aanbellen en verhaal wilde doen terwijl hij alles aan het filmen was. Er werd echter niet open gedaan. Ook werd er een vreemd object voor zijn huis gevonden.

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Animals

Wild paard heeft hele bijzondere aftekeningen op haar zijde

In de Amerikaanse staat Oregon leven meer dan 4000 wilde paarden. Tussen al deze magnifieke dieren valt één paard in het bijzonder op. Een bruine merrie, Cirrus, heeft witte aftekeningen in de vorm van een paard aan haar zijde. Het tweede ‘paard’ heeft zelfs haar eigen witte manen en een bruin oog.

In 2018 keek een medewerker van de American Wild Horse Campaign (AWHC) naar een groep van vier mustangs, toen hij het paard op een paard voor het eerst zag.

“Toen hij ons de foto’s stuurde, waren we diep onder de indruk,” vertelde Grace Kuhn, communicatiedirecteur bij AWHC, aan The Dodo. “Het was ongelooflijk om de gelijkenis van een paard bij haar nek te zien.”

“Terwijl ze bewoog, bewogen de witte aftekeningen van het paard met haar mee, compleet met wapperende witte manen,” voegde Kuhn eraan toe. “Het was zoiets moois en bijzonder.”

Helaas hoorde Cirrus bij een van de 846 wilde paarden die in 2018 door het Bureau of Land Management (BLM) werden opgepakt in een controversiële poging om de populaties van wilde paarden in te beperken. De paarden verliezen daarbij meestal hun families – en soms hun leven.

Toen AWHC, die vecht om wilde paarden te beschermen, zich realiseerde dat de speciale merrie was gevangen, wisten ze dat ze haar moesten redden.

“Cirrus staat symbool voor wat er gebeurt met de wilde paarden van Amerika: de vrijheid en het verlies, de schoonheid en de tragedie, allemaal weerspiegeld in één paard,” zei Kuhn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Montgomery Creek Ranch (@mcrmustangs)

Ze werkten samen met Montgomery Creek Ranch, een wild paardenreservaat in het noorden van Californië, om haar te redden.

In maart arriveerde Cirrus bij Montgomery Creek Ranch, waar ze vreedzaam kan leven met andere geredde wilde paarden. Hoewel ze meer dan 10 jaar oud is en haar hele leven in het wild heeft geleefd, is ze rustig en zachtaardig tegenover haar nieuwe verzorgers.

Medewerkers van het reservaat bezoeken Cirrus elke dag in een poging haar vertrouwen te winnen – en uiteindelijk haar respect. In slechts een paar maanden laat de mustang haar trainers inmiddels dicht bij komen, zodat ze haar hooi kunnen geven en voorzichtig haar neus mogen aanraken.

Mocht Cirrus het menselijke contact toch niet wensen, dan kan ze in alle vrijheid gebruik maken van de 809 ha van de opvang. Met meer dan 200 geredde mustangs en ezels, kan het prachtige paard weer deel uitmaken van een kudde die vrij kan rondrennen. 

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending