Triest nieuws: ‘Gezondheid van Rob de Nijs gaat steeds achteruit’
Connect with us

Meest bekeken

Triest nieuws: ‘Gezondheid van Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Meest bekeken

Jan Smit blijft vechten tegen zijn ernstige ziekte

De burn-out van Jan Smit blijkt heftiger dan aanvankelijk werd aangenomen. Zijn manager bevestigt vandaag in De Telegraaf dat de tv-ster vijf weken lang in een Spaanse kliniek heeft gevochten voor zijn levensgeluk én dat hij naast zijn gezinswoning nu ook een appartementje voor zichzelf heeft in Volendam, omdat hij het gejengel van zijn kinderen af en toe niet meer kan aanhoren. Kan hij het straks wel aan om de drie grote shows van het Eurovisie Songfestival te presenteren?

Manager Aloys Buys benadrukt dat deze televisieklus niet in gevaar is. “Niet voor niets heeft ook hij zich tien jaar ingespannen om de Nederlandse inzending een keer een wínnende te laten zijn. Nu dat is gelukt wil hij de opdracht die hem is gegund, om het Eurovisie Songfestival te presenteren, natuurlijk grijpen. Het zou zijn eer te na zijn om dat niet te doen.”

Toch is je situatie best wel ernstig als je niet eens meer het geluid van je kinderen kunt verdragen. “Het klopt dat Jan nu onder deze omstandigheden een plek voor zichzelf heeft. Dat is zo geregeld met zijn vrouw Liza, zijn gezin, zijn behandelend team en met ons. Thuis is het vaak te druk voor hem.”

Er lopen drie kinderen rond in huize-Smit. “En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa, die rust wil“, zegt Buys. “Zijn therapeut vond dat de beste oplossing, voorlopig.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Pijn en veel verdriet voor Rachel Hazes: ‘Ze is overleden’

Het hart van Rachel Hazes is gebroken. Haar puppy Gigi, dat ze gered had van een zwerversbestaan in Barcelona en bij haar een liefdevol mandje had gevonden, heeft ze moeten laten inslapen. ‘Ik heb er alles aan gedaan om Gigi’s leven te redden. Tevergeefs,’ vertelt Rachel aan Story.

Voor mensen die nooit een hond hebben gehad, is het vaak moeilijk voor te stellen. Maar voor veel hondenbaasjes is de liefde voor hun viervoeter bijna te vergelijken met die voor een kind. Dat geldt ook voor Rachel Hazes, die kapot is van verdriet nu ze haar geliefde puppy Gigi heeft moeten laten inslapen. Vorige maand vond Rachel het hondje in haar huidige woonplaats Barcelona. Ze nam zich voor een nieuw thuis voor het straathondje te vinden, maar het leek er steeds meer op dat ze dat warme mandje al gevonden had bij Rachel.

Noodlot

Ze was dol op kleine Gigi, maar toen sloeg het noodlot toe. ‘Ik ben er helemaal stuk van,’ vertelt Rachel aan Story. ‘Ik heb de dierenarts gesmeekt om haar te opereren, maar niks mocht baten. Ze bleek een aangeboren hartafwijking te hebben, en haar longen liepen steeds vol met vocht. Vreselijk! Ik had haar zo graag een mooi leven gegeven, maar moest van de dokter beslissen om haar echt uit haar lijden te verlossen. Mijn hart is gebroken.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

Geheimpje verklapt: “Ik weet wie de grote liefde van Mark Rutte is”

We willen natuurlijk allemaal weten of er nu een vriendin of vriend voor Mark Rutte is in de wereld. Hij is nog nooit gespot met een date namelijk. Tenminste, tot voor kort dachten we dat. Jan Roos heeft echter andere verhalen, zoals hij die natuurlijk wel meer heeft over bekende Nederlanders.

Of het écht waar is weten we natuurlijk niet zeker, maar veel vermoedens zouden hiermee wel kloppen. De geruchten gaan namelijk al een tijdje dat onze minister-president op mannen valt. Of hij hier ooit voor uit gaat komen tijdens zijn rol als minister-president durven we niet te zeggen.

De vriend van Mark Rutte

Jan zegt dit erover: “Rutte had toentertijd een vriend en die heette Robert. Dat was zijn liefde. Dat heb ik van een bron die in zijn inner circle zit.” Nu moeten we natuurlijk nog even uitzoeken wie ‘Robert’ is!

Beeld: Instagram

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending