TVOH-kandidate klapt uit de school: ‘Marco Borsato tongde haar ongewenst en nog veel meer’
Connect with us

Meest bekeken

TVOH-kandidate klapt uit de school: ‘Marco Borsato tongde haar ongewenst en nog veel meer’

Een kandidate die mee heeft gedaan aan The Voice of Holland is uit de school geklapt over Marco Borsato. Volgens haar heeft de zanger een andere deelneemster op de mond gezoend. ,,Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft.”

Nu de beerput van The Voice of Holland opengetrokken is, komen er steeds meer verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag naar buiten. Rond Marco Borsato bleef het vrij stil, tot nu…

Barbecue team-Borsato

Een kandidate die meedeed aan The Voice heeft met RTV West over haar negatieve ervaringen met bandleider Jeroen Rietbergen gesproken. Ze zat in het team van Marco maar had geen nare ervaringen met de zanger. Toch durfde ze jarenlang niet naar zijn barbecues te gaan, waar deelnemers van The Voice voor uitgenodigd worden.

‘Voelde me nooit veilig bij Jeroen Rietbergen’

,,De eerste paar jaar dat ik werd uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue van ‘team-Borsato’ bleef ik weg, omdat ik wist dat Jeroen daar ook was”, vertelt ze aan RTV West. ,,Het is een nekhijger, ik voelde me nooit veilig met hem in mijn buurt.”

Bij haar mede-kandidaten zag ze hetzelfde gebeuren. ,,Hij kneep ook in de billen van medekandidaten en toen een andere deelneemster een keer door een wesp gestoken was, en ik de angel bij haar eruit probeerde te halen, kwam hij naar me toe en vroeg: ‘Zuig jij privé ook zo lekker?’

‘Marco zoende kandidate op haar mond’

Jeroen was degene die seksueel getinte opmerkingen naar haar maakte, niet Marco. En toch weet ze dat ook hij zich misdragen heeft tijdens The Voice. ,,Van één deelneemster weet ik dat Marco haar vlak voor een optreden plat op haar mond zoende”, onthult ze. ,,Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft.”

Hoewel ze zelf nooit problemen heeft gehad met de zanger, vindt ze het kennelijk wel belangrijk om dit te melden. Inmiddels komt ze wel gewoon weer naar de barbecue van Marco. ,,Omdat ik weet dat Jeroen daar niet meer komt.”

Jeroen Rietbergen en Ali B

De beschuldigingen die nu naar buiten gekomen zijn, zijn vooral gericht tegen Jeroen Rietbergen. Hij heeft inmiddels toegegeven ‘contact van seksuele aard’ gehad te hebben met vrouwen die bij het programma betrokken waren. De kandidate die gesproken heeft met RTV West gaat nog aangifte doen, zo heeft ze gemeld aan de regionale omroep.

Ook coach Ali B wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar de rapper ontkent de beschuldigingen.

Meest bekeken

Beelden: Marco Borsato zoent Maan ongewenst vol op de mond

The Voice en enkele prominente medewerkers liggen flink onder vuur wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen maakte zich jarenlang schuldig aan onbetamelijk gedrag tegenover jonge meisjes. Iets waar ook Marco Borsato in zijn tijd bij The Voice naar verluidt niet vies van was. Ook tegen rapper Ali B loopt er een aangifte.

Nu duiken ook de eerste beelden op van het onheus gedrag van Marco Borsato jegens een van de deelneemsters. En dat is niet een van de minsten. Het gaat namelijk om Maan. Naar aanleiding van het onderzoek door BOOS-presentator Tim Hofman kwam aan het licht dat verschillende The Voice-medewerkers zich misdroegen tegenover de kandidaten. Een oud-deelneemster getuigt dat Marc Borsato gewoon tegen de wil van een meisje haar vol op de mond zoende. Wellicht gaat het om Maan, zoals deze video ook toont.

Van Maan en Borsato wordt zelfs gezegd dat ze een echte relatie hadden. Dit is iets wat de zanger tot op de dag van vandaag ontkent.

Dat ze elkaar zo vol op de mond zoenen, is toch niet normaal te noemen? Wellicht was er dan toch meer aan de hand dan de twee doen uitschijnen.

 

Doorgaan met lezen

Celeberties

Beschuldigd van deze ernstige zedenmisdrijven: ‘Ali B heeft zich erger misdragen dan Jeroen Rietbergen, partner van Linda de Mol’

Misdaadjournalist John van den Heuvel schreef gisteren niet alleen dat er aangifte tegen The Voice-coach is gedaan, maar ook dat het zou gaan om verkrachting. Later paste hij dat aan in ‘zedenmisdrijven’, maar het lijkt dat de heftig ontkennende rapper de meest kwalijke rol speelt bij het s*ksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Volgens Albert Verlinde zijn het overigens niet alleen BN’ers die zich hebben misdragen bij The Voice, maar ook mensen van de productie.

Ali B, Jeroen Rietbergen (de partner van Linda de Mol) en Marco Borsato zijn zoals het nu lijkt naar verluidt de hoofdrolspelers in de onthullende aflevering van het Tim Hofman-programma BOOS over het misbruikschandaal bij The Voice of Holland die donderdag op YouTube te zien zal zijn. “Ali B schijnt het heftigste te zijn van alle verhalen die er zijn”, zei Albert Verlinde zondagavond in Shownieuws.

Rietbergen heeft inmiddels in een verklaring excuus gemaakt voor zijn grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma, Marco, Borsato zwijgt en Ali B. ontkent. Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds in hetzelfde Shownieuws: “Maar die ontkent zó nadrukkelijk, hè? Dat is zo brutaal als dat echt het geval is.”

Albert Verlinde vertelde in Shownieuws dat hij een van de bronnen van Tim Hofman gesproken heeft. “Ik heb iemand gesproken die achter de schermen werkt bij het programma. Een vrouw die anoniem wil blijven. Ze is ook een van de bronnen waar Tim mee gesproken heeft, dus ik zat behoorlijk dichtbij het vuur vandaag.”

Volgens die van Verlinde vond Ali’s wangedrag tot voor kort nog plaats, maar de rapper ontkent stellig. Albert: “Honderdduizend miljard keer nee zegt hij eigenlijk. Misschien denkt hij dat de aanval de beste verdediging is.”

De vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Ali heeft overigens ook meegewerkt aan de uitzending van Tim Hofmans programma BOOS. “Haar verhaal is onderdeel van het onderzoek dat wij doen naar vermeend s*ksueel overschrijdend gedrag en vermeend machtsmisbruik bij The Voice”, aldus de programmamaker.

Het zijn overigens, volgens Verlinde, niet alleen BN’ers die zich hebben misdragen bij The Voice. “Bij de productie worden er ook mensen genoemd in dit verhaal. Eén van de meest specifieke voorbeelden die ik kreeg is dat er tegen een meisje van 15, een deelneemster, gezegd is door een van de productiemedewerkers dat die ‘een enorm grote p*k heeft’.”

“Als je die cultuur met elkaar ontwikkelt hebt in het programma en dat tien jaar volhoudt, want daar komt het op neer als Ali B het nog steeds doet, dan is er echt iets aan de hand. Ik denk dat iedereen zich daar een beetje heilig voelt of denkt dat daar alles maar kan of normaal is,” aldus Verlinde.

Ook Breghje Kommers, de vrouw van Ali B wil niet op de aantijgingen reageren. “Ik wil wel bevestigen dat we niet uit elkaar zijn. Voor de rest doe ik geen uitspraken en ook in de toekomst niet.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Nieuw RTL-schandaal: Talkshow Humberto Tan was een datingshow

Showbizz-deskundige Albert Verlinde vindt dat RTL Nederland een uitgebreid MeToo-onderzoek moet doen naar alle programma’s in het tijdbestek van 2014 tot 2016, waaronder de talkshow van presentator Humbert Tan. De musicalproducent legde zondagavond in SBS Shownieuws nadrukkelijk een verband tussen de MeToo-cultuur bij The Voice of Holland en de talkshow van Humberto Tan.

In zijn ogen was het praatprogramma van Humberto Tan eerder een datingshow dan een talkshow, waarbij Verlinde suggereert dat Humbert Tan contact onderhield met gasten na de uitzending. Tan reageerde onmiddellijk: “Dit is smaad.’

Meer onderzoek

De bom plaatse Verlinde in de SBS-uitzending van zondagavond. In zijn ogen moet de RTL-directie het onderzoek dat wordt gedaan naar The Voice verbreden naar andere programma’s uit die tijd. Dat is nodig volgens hem om schoon schip te maken.

Albert Verlinde beste dat hij een bom plaatst met zijn uitspraken: ,,Het speelt zich voornamelijk af in 2015-2016. Het is binnen RTL, we hebben de affaire Dionne Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren daar contact mee te zoeken na de uitzending. Waarom vertel ik dat nou, niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen zijn die bij het programma weg zijn gegaan die zeiden het lijkt wel alsof ik hier een datingshow zit te produceren dan een talkshow.”

,,Waar het mij omgaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er gebeurt bij The Voice. Maar ik wil RTL oproepen om een breed onderzoek te doen. Want blijkbaar was er in die tijd een cultuur, waarin dit soort dingen en bij The Voice en bij Humberto kon gebeuren. Wat was er in die tijd aan de hand. Daar moet iedereen op aangesproken worden.”

In maart 2018 haalde de RTL-directie de talkshow van Humberto Tan van de zender vanwege, zo werd toen gemeld aan de buitenwereld, vanwege tegenvallende kijkcijfers. Twan Huys werd zijn opvolger. Overigens is Tan weer teruggekeerd bij de zender op de zondagavond.

Humberto Tan reageerde gisteravond rond middernacht als door een wesp gestoken. ,,Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden in de periode bij RTL Latenight. Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte gasten na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen.”

Schandaal

De heftige uitspraken zullen Albert Verlinde niet in dank worden afgenomen door RTL, waar hijzelf jarenlang het gezicht was van RTL-Boulevard. Hetzelfde geldt dus voor Humberto Tan. De showbizz-journalist verbreedt bewust hiermee het schandaal bij TVOH naar andere programma’s bij de commerciële zender.

Albert Verlinde meldde verder dat hij een gesprek heeft gevoerd met een insider bij The Voice of Holland. Volgens die bron zou Ali B zwaar onder vuur komen te liggen. Hij zou het onbetamelijke gedrag, ondanks de pertinente ontkenning, hebben doorgezet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending