Tweeling komen ter aarde met verschillende huidskleur. 18 jaar later zien ze er heel anders uit.
Connect with us

Meest bekeken

Tweeling komen ter aarde met verschillende huidskleur. 18 jaar later zien ze er heel anders uit.

Donna Aylmer huilde van vreugde toen ze hoorde dat ze tweelingmeisjes verwachtte.

Maar na de bevalling keek ze serieus naar haar pasgeboren tweeling.

Een van hen, Lucy, werd geboren met rood haar, blauwe ogen en een bleke, sproetige huid. De tweede, Maria, werd geboren met bruine huid, bruine ogen en donker krullend haar.

Iedereen in het gezin was geschokt toen ze Donna bezochten en ze de heel anders uitziende twee-eiige tweeling voor zichzelf zagen.

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, was het verschil tussen de schattige tweeling vanaf het begin enorm.

De hele situatie verbaasde moeder Donna en talloze anderen – maar de wetenschappelijke verklaring is vrij eenvoudig.

Donna’s etnische achtergrond is half Jamaicaans, half Brits – intussen is de etnische achtergrond van de vaders van de meisjes volledig Brits.

Lucy en Maria zijn twee-eiige tweelingen, wat betekent dat twee verschillende eieren werden bevrucht door twee verschillende sperma.

Genetisch gezien heeft moeder Donna genen met zowel lichte als donkere kenmerken, wat resulteert in een tweeling met een bleke huid, terwijl de andere een donkerdere huid heeft.

Helaas leidde hun verschil in kleur tot pesten en een zware opvoeding, vooral voor Lucy. Velen geloofden eenvoudig niet dat de twee verwant waren, laat staan ​​tweelingen.

“Ze dachten dat ik geadopteerd was en noemden me een spook”, zegt Lucy, met tranen in haar ogen.

Maria, van haar kant, wenste dat ze meer op Lucy leek tijdens haar jeugd.

“Ik huilde vaak. Ik had gekruld haar, ik wilde het mooie rode haar van mijn zus, “zegt ze.

Vandaag de dag zijn de twee meisjes heel verschillend – zowel fysiek, maar ook in termen van hun persoonlijkheid. Maria is extravert en geïnteresseerd in mode, terwijl Lucy terughoudender is en van kunst houdt.

Kijkend naar de meisjes van vandaag, op de leeftijd van 18 jaar, is hun verschil in uiterlijk opvallend. Het duurde tot 2015 tot de meisjes openbaar over hun leven spraken.

Maar terwijl de twee op zoveel manieren anders zijn, zijn ze zo close als een tweeling kan zijn. De tweelingzussen zijn beste vrienden en hebben geleerd om zichzelf en hun verschillen lief te hebben – met trots.

‘Als ik op een dag kinderen krijg, hoop ik dat ze op Lucy lijken,’ zegt Maria trots.

Hoewel ze er heel anders uitzien en zich niet meer op dezelfde manier kleden, denk ik dat ze dezelfde mooie glimlach delen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending