Tweeling werd te vroeg geboren. Een poosje later komt de dokter en biedt zijn excuses aan.
Connect with us

Nieuws

Tweeling werd te vroeg geboren. Een poosje later komt de dokter en biedt zijn excuses aan.

Hoewel we een lange weg hebben afgelegd in de geneeskunde en nu veel kunnen weten over ons kind voordat ze zelfs maar zijn geboren, blijft de natuur ons altijd blijven verrassen.

Het Britse echtpaar Nicola en Todd Bailey waren al de trotse ouders van een vierjarig jongetje, Lucas, toen ze verder blij nieuws kregen …

Nicola was weer zwanger.

“Ik had een raar gevoel omdat ik sneller veel dikker werd dan mijn vorige zwangerschap,” zei Nicola, eraan toevoegend dat ze zich ook erg ziek voelde, meldt Inside Edition.

Maar al snel werd duidelijk dat daar een goede reden voor was: Nicola was niet alleen zwanger van één kind – ze verwachtte een tweeling.

Nicola’s vliezen braken in week 32, maar de bekwame artsen slaagden er gelukkig in om haar weeën te stoppen. Twee kleine baby’s, Harper en Quinn, konden dus een week langer in mama’s buik blijven voordat ze zouden worden afgeleverd.

“Zodra ik ze allebei zag, smolt mijn hart. Ze waren allebei zo mooi, ‘zei Nicola.

Omdat de meisjes te vroeg werden geboren, werden ze snel opgevangen door een arts. Maar slechts 30 minuten nadat Harper was geboren, kwam de dokter terug in Nicola’s kamer en zei: “Het spijt me.”

Normale zwangerschap
Ze vermoedden dat Harper het syndroom van Down had, iets dat later werd bevestigd.

Niets tijdens de zwangerschap was ongewoon, en de ouders hadden geen idee dat een van hun baby’s een extra chromosoom had tot ze werd geboren, 38 minuten na zuster Quinn.

“Ons gezin is uniek en ik zou het niet veranderen voor de wereld,” zei Nicola.

“Harper is Harper en Quinn is Quinn,” voegde ze eraan toe. “Ze zijn niet hetzelfde, dus ik probeer ze niet te vergelijken, hoe moeilijk dat ook is.”

Nicola, die een verpleegster is, hoopt nu meer bewustzijn te krijgen over het Down-syndroom, dat onder andere verschillende intellectuele vertragingen veroorzaakt, evenals enkele fysieke beperkingen.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook om Nicola te helpen haar belangrijke boodschap over het downsyndroom te verspreiden.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending