Uitgeputte moeder vraagt ​​om hulp als pestkoppen haar dochter “dik” en “dom” noemen
Connect with us

Meest bekeken

Uitgeputte moeder vraagt ​​om hulp als pestkoppen haar dochter “dik” en “dom” noemen

Zolang er gepest wordt, moeten we het bespreekbaar maken. Dat is de enige manier waarop we er samen voor kunnen zorgen dat dit ernstige probleem voor eens en altijd ophoudt.

Wellicht komt pesten minder voor dan voorheen, maar dat wil niet zeggen dat het uitgeroeid is. Integendeel, het komt overal voor, van scholen, tot sportteams, tot op werk.

Misschien is het meest hartverscheurende als jonge kinderen hierdoor worden getroffen. Vaak weten ze niet hoe ze hiermee moeten omgaan en woorden en daden kunnen eeuwige littekens achterlaten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @nicolesearching

Nicole O’Shea heeft een negenjarige dochter en weet alles van de verwoestende gevolgen van pesten. Op de blog Love What Matters deelde ze haar verhaal.

“Ze is 9”, schreef Nicole.

“Negen jaar oud en nu al leert ze hoe een gebroken hart voelt door de onvriendelijkheid van de wereld. Ze weet al hoe het voelt hoe het is om commentaar te krijgen van leeftijdsgenootjes op haar lichaam, haar gezicht, haar kleding, haar gezin.”

“Ze is te dom, te dik, te lelijk, te arm, te luid, te knuffelig, te wild, te rommelig genoemd. Ze is niet uitgenodigd omdat ze niet mooi genoeg, mager genoeg, gelukkig genoeg, grappig genoeg, leuk genoeg is.”

“Die woorden doen me geen pijn, want ik weet dat ze niet waar zijn. Ik weet wat ze waard is. Wat me pijn doet, is hoe die woorden haar kapot maken. Wat me zoveel pijn doet is dat ze de neezeggers in de wereld geloofd, in plaats van haar mama, de persoon die haar het beste kent.”

“En dat, mijn vrienden, is waarom we moeten leren van onszelf te houden.”

“Deze kinderen kijken naar ons. Ze leren hoe ze van zichzelf kunnen houden door te zien hoe wij van onszelf houden. Ze KUNNEN ons NIET horen als we hen vertellen dat ze goed genoeg zijn, omdat ze het te druk hebben om ons te horen zeggen dat we dat niet zijn.”

“Ik zweer om zelfhaat uit mijn leven te verwijderen. Ik beloof zonder uitzondering te leren waarderen wie en wat ik ben. Ik zal van mij houden. Omdat van mijzelf houden, de enige manier is waarop ik haar kan leren om van zichzelf te houden.”

Nicole vroeg anderen ook om zich hun kinderen in dezelfde situatie voor te stellen, en de pijn en het verdriet wat dat betekent.

Ze vervolgde: “Als dit je op de een of andere manier raakt, weet ik dat dat komt doordat jij je eigen kinderen voorstelt en de strijd die ze hebben meegemaakt. Ik ben één moeder van één dochter en ons verhaal is niet uniek. Het is het verhaal van elke moeder en de dochters die ze opvoeden.”

“Maar we zijn hier niet om in verdriet te blijven hangen. We zijn hier om vertrouwen en veerkracht in de harten van onze baby’s te kweken. Met dat in gedachten wil ik horen van de mama’s en de tantes en de oma’s en de leraren, en alle vrouwen die kleine meisjes hebben die naar hen opkijken …”

“Ik wil dat je je die jonge vrouw voorstelt die je helpt vorm te geven en beloof me nu dat je van jezelf gaat houden zoals je wilt dat ze van zichzelf houdt.”

Zonder pesten zou de wereld er een stuk anders uitzien. Pesten kan voorkomen worden en we kunnen slachtoffers, zoals Nicoles dochtertje, steunen en helpen.

Deel dit artikel om Nicole en haar kleine meid een hart onder te ruim te steken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er een einde komt aan pesten, maar dan moeten we ons wel laten horen!

Animals

Hond steelt eten uit keuken, zie nu zijn reactie als hij op heterdaad betrapt wordt

Luke is een slimme hond die geen probleem heeft om eten van het aanrecht te stelen. Maar hij wist niet dat zijn baasje hem in de gaten hield.

Met honden weet je nooit wat de dag in petto heeft. Met hun leuke persoonlijkheden worden we constant verrast door onze trouwe viervoeters.

The Dodo deelde het verhaal van de hond Luke, die bij zijn baasje Traci Grimsley woont. Op een dag zat Traci in de keuken achter haar computer te werken, toen de kleine boef voedsel rechtstreeks van de keukentafel probeerde te stelen. Maar ze zag het en filmde het allemaal!

“Ik zat met mijn rug naar hem toe, dus hij dacht niet dat ik oplette,” vertelde Traci aan The Dodo.

In de onderstaande video is te zien hoe Luke zich uitstrekt, op zijn achterpoten gaat staan en een bak vol heerlijk eten grijpt. Pas als hij zich omdraait, beseft hij dat het baasje hem heeft betrapt. En nu … hoe te reageren?

Je kunt duidelijk zien dat Luke zich onmiddellijk schaamt en weet dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Hij plaatst met pijn in zijn hart het eten op de vloer. Gestolen goed gedijt niet … als je door het baasje op heterdaad wordt betrapt.

Daar komt nog eens bij dat Luke net gegeten had! De kleine boef!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Klein meisje komt kerk binnen en zoekt bekend gezicht – dan ziet ze de bruidegom

Als ouder zijnde, is een van de mooiste en beste momenten als je geliefde kind zijn of haar armpjes opent en “mama!” of “papa!” roept.

In de onderstaande videoclip krijgen we precies zo’n moment te zien!

Toen de bruid en bruidegom gingen trouwen, kreeg hun 1-jarige dochtertje de glorieuze taak om een bloemenmeisje te zijn – een rol die ze op haar hele bijzondere manier invulde en iedereen deed glimlachen.

Als de dag ten einde is, loopt het meisje in haar mooie, witte jurk naar het altaar in het smalle gangpad. Alle omstanders willen een beetje aandacht van het meisje, maar zij is op zoek naar maar één persoon.

“Ga naar papa”, zegt een van de mensen, en wanneer het meisje eindelijk haar geliefde vader in het oog krijgt zet ze het op een lopen! Ze rent zo hard als de kleine beentjes haar kunnen dragen, steekt haar armpjes uit en roept “papa!”.

Wanneer ze haar einddoel bereikt, pakt hij haar op in een warme omhelzing. Het is echt een ontzettend schattig moment!

Het is geweldig om te zien hoe haar gezichtje oplicht als ze haar vader ziet.

De clip is een mooie herinnering aan hoe sterk de band is tussen ouder en kind. Hoeveel mensen herkennen zichzelf in deze beelden?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Enorm slecht nieuws: Zorgpremie volgend jaar fors duurder

Slecht nieuws voor verzekerden, want uit berekeningen voor Prinsjesdag blijkt dat de zorgpremie volgend jaar fors duurder gaat uitvallen. Het gaat om een verhoging van meer dan 10 euro per maand.

In een tijd waarin we steeds meer moeite hebben met het betalen van de rekeningen, komt dit nieuws niet als gelegen. En dat is nog zacht uitgedrukt.

137 euro per maand
Haagse bronnen melden aan De Telegraaf dat de zogeheten rekenpremie, een richtlijn voor zorgverzekeraars, omhoog gaat naar een bedrag van 1.649 per jaar. Dat komt neer om 137 euro per maand. Ter vergelijking: vorig jaar was de rekenpremie vastgesteld op 127 euro.

De vraag is hoeveel verzekerden een dergelijk bedrag zullen moeten betalen. Het is namelijk aan een verzekeraar om de definitieve premie vast te stellen. Strikt gezien kunnen verzekeraars ervoor kiezen om buffers in te zetten om de premie lager te doen uitvallen. In de praktijk gebeurt dat echter zelden en nemen zij de richtlijn van het ministerie over.

Zorgtoeslag stijgt ook
Het ministerie van Volksgezondheid houdt al langer rekening met een forse stijging van de zorgpremie. Een hogere zorgpremie wordt veroorzaakt door hogere lonen en kosten in de zorg.

De zorgtoeslag gaat volgend jaar overigens ook fors omhoog, maar wel eenmalig, met ruim 400 euro per jaar. Dat bedrag is niet per se bedoeld om de stijgende zorgpremie te compenseren, de toeslag wordt vooral gebruikt als middel om geld voor koopkrachtverlichting bij lage (midden)inkomens te krijgen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending