‘Uitspraken Joe Biden zorgen voor slagveld in Europa’
Connect with us

Meest bekeken

‘Uitspraken Joe Biden zorgen voor slagveld in Europa’

De Amerikaanse president Joe Biden haalde gisteren maar weer eens keihard uit naar zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Nadat hij hem eerder al een ‘oorlogsmisdadiger’ noemde, omschreef hij de Rus ditmaal als een ‘slachter’. Zorgwekkender is echter de uitspraak dat ‘Poetin niet aan de macht kan blijven’.

Het Kremlin reageerde hierop als door een wesp gestoken en het Witte Huis kwam daarop amper 20 minuten later met een nuancering kwam. Biden had het zogenaamd niet zo bedoeld.

Slagveld Europa
Volgens de Belgische politicoloog David Criekemans is de toon echter gezet. Hij stelt dat Bidens uitspraken olie op het vuur is en deze er wel eens toe zouden kunnen leiden dat Europa hier de prijs voor moet betalen. ‘’Men dreigt op die manier van Europa een slagveld te maken’’, aldus Criekemans.

‘’Want de implicaties voor Europese landen zijn gigantisch. En toch lijkt het alsof dat voor de Europese leiders niet duidelijk is. De vele sancties die zijn genomen – en samen met zo’n speech – kunnen zorgen voor heel snelle escalatie.’’

Ook Richard Haass, de president van de Councel of Foreign Relations, de belangrijkste denktank van de VS, van gereageerd op de uitspraken van Biden. Hij zegt dat dit absoluut niet verstandig is.”

Europese leiders volgen VS blind
Biden sprak in zijn speech niet alleen over Rusland. Doordat hij eveneens sprak over de democratie en autocratieën, betrok hij er, bewust of onbewust, ook China bij. ‘’Het probleem is dat Europese leiders blindelings meegaan in het verhaal van de Amerikanen.

”Biden ziet een politieke kans omdat het conflict volgens hem nog jaren zal duren. Maar zo wordt het weer een situatie waarbij Moskou en Washington hun onderlinge strijd op Europees grondgebied gaan uitvechten.’’

Macron waarschuwt Biden
De Franse president Emmanuel Macron heeft Joe Biden inmiddels gewaarschuwd voor verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne. Volgens Macron moet er gezocht worden naar een staakt-het-vuren en daarbij ”kunnen we geen escalatie in woorden en/of acties gebruiken.”

Ook andere Europese leiders nemen afstand van de uitspraken van Joe Biden. De Britse minister Nadhim Zahawi stelt dat het Russische volk zelf mag bepalen hoe en door wie ze worden geregeerd.

Celeberties

Zieke Eva Jinek krijgt beangstigend nieuws: “Toekomst onzeker!”

Afgelopen vrijdag zat Humberto Tan opnieuw in de stoel van Eva Jinek om haar talkshow over te nemen. De presentatrice kampt met een flinke keelontsteking waardoor ze haar shows niet kan bijwonen. Humberto afgelopen vrijdag: “Eva is nog steeds ziek. Ik wil haar nog steeds van harte beterschap wensen en ik blijf gewoon zitten zolang ze nog ziek is, maar Eva, we denken wel aan je.”

Het is dan ook nog niet bekend wanneer de presentatrice weer gaat aanschuiven aangezien keelontstekingen behoorlijk kunnen aanhouden. Tijdens haar afwezigheid wordt iedere dag steeds pijnlijker duidelijk dat de kijkcijfers wegblijven. Concurrent Arjen Lubach zit op hetzelfde tijdstip met zijn late avondshow en weet met enige regelmaat het dubbele aan cijfers te scoren. Daarbij is het miljoenen salaris van Jinek alom bekend waardoor er nu hevige speculaties ontstaan. Vooral bij de Telegraaf weten ze haar toekomst flink in twijfel te brengen.

Eva Jinek in twijfel getrokken!
Oud SBS- én RTL-directeur Fons van Westerloo heeft zijn zegje in De Telegraaf gedaan betreft de dalende kijkcijfers van Jinek. Westerloo schrijft: “Jinek moet het regelmatig doen met een bescheiden aantal kijkers. Dat wil niet zeggen dat zij een slecht programma maakt, wel dat de kijkers iets anders gewoon aantrekkelijker vinden. Ze beginnen aan hun eigen kunnen of aan dat van hun redactie te twijfelen. Dat is de tragiek waarmee programmamakers altijd te maken krijgen.” Daarbij heeft Jan Uriot ook zijn zegje gedaan in de roddelrubriek van De Telegraaf, Strikt Privé. Uriot zegt: “Eva wordt de laatste tijd een beetje een zure schooljuffrouw. Het is niet meer relativerend, zoals we Eva kennen. Dat moet er wel meer in zitten. Dat is een dure mevrouw voor RTL aan het worden, want die gaat steeds minder werken natuurlijk.” Het zijn waarschijnlijk niet de opbeurende woorden die Jinek nodig heeft tijdens haar afwezigheid. Hier meer:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: “Monique Westenberg wil graag tweede kind met André Hazes”

In 2018 hebben Monique Westenberg en André Hazes een time-out ingelast in hun relatie van een half jaar. André liet destijds het volgende weten: “We gaan even los van elkaar wonen, ook om de goede vrede te houden. We willen wel lief voor elkaar blijven. We hopen dat we misschien over zes maanden weer bij elkaar komen.” Monique heeft destijds aangegeven dat ze niet een half jaar zou gaan wachten op Dré: “De tijd zal het leren.

Dus hij kan wel zeggen: ‘ik stel er een halfjaar voor’, maar kom op, ik ga niet een halfjaar zitten wachten. Ik hoop alleen dat die kleine daar verder niet onder gaat lijden. Het is zo’n vrolijk, puur, lief mannetje. Ik vind het verschrikkelijk.” We zijn inmiddels heel wat jaartjes verder en verschillende roddelkanalen laten weten dat Monique nog steeds op Dré wacht. Echter zijn er opnieuw geruchten over een ultimatum.

Monique Westenberg stelt ultimatum!

Verschillende bronnen laten weten dat Monique graag een tweede kind zou willen. Monique vertelde twee jaar geleden het volgende in LINDA: “Ik kan niet op de natuurlijke manier zwanger worden. André hebben we gekregen via een intensief traject, ICSI. Van de lading waar André uit is gekomen, om het zo maar even te zeggen, waren nog 2 cryo’s over, en die hebben ze toen meteen ingevroren.” De zanger is zelf dus niet nodig om opnieuw zwanger te worden van de zanger. Echter moet er natuurlijk wel een gezamenlijke goedkeuring voor deze zwangerschap zijn. Echter heeft weekblad Story eerder laten weten dat toestemming niet altijd noodzakelijk is: “Uit jurisprudentie blijkt dat ze dan vaak in haar recht staat.” Gezien de leeftijd van Monique is het niet mogelijk om hier nog rustig 10 jaar over na te denken Verschillende bronnen laten weten dat er nu een ultimatum zou zijn neergelegd bij Dré:

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Johan Derksen keihard: Koningin Máxima is foute golddigger

Gisteren haalde Johan Derksen in de talkshow Vandaag Inside keihard uit naar het koningshuis en vooral naar Maxima.

Koning Willem-Alexander heeft namelijk aangegeven dat hij van plan is om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in kasteel Het Oude Loo. Johan vindt dit niet gemeend en een hele foute pr-stunt van het koningshuis.

Hij zegt er het volgende over.

“Het is gelul! Die doen alles voor de bühne. Die hebben daar een kasteel over en daar douwen ze dan zes tot acht gezinnen in. De rekening gaat waarschijnlijk naar de staat.”

Wilfred:

“Jij wantrouwt die mensen tot op het bot!”

En daarna haalde Johan Derksen keihard uit naar geldwolf Máxima:

“Met alle respect voor onze koning, maar die was nooit met hem getrouwd als hij niet de koning van Nederland was. Dat is gewoon een hele nette, weloverwogen golddigger!”

In een eerdere aflevering van de talkshow legde Johan nog uit hoe geraffineerd Maxima te werk ging om een rijke vent aan de haak te slaan.

“Ze ging naar een privéschool die ze eigenlijk niet konden betalen, toen moest ze naar New York en toen ging ze naar een huwelijksmarkt in Spanje waar min of meer aantrekkelijke mannen te koop waren. Daardoor is ze bij Prins Pils terechtgekomen.”

“Ze heeft heel bewust haar uiterste best gedaan om in betere kringen te komen en toen er een gozer langsliep die koning werd, zei ze: ‘Hebbes!’ Ze heeft daar natuurlijk wel heel bewust naar toegewerkt. Als diezelfde meneer daar op dat bankje voetbalanalist geweest was, dan had ze hem niet genomen hoor.”

Doorgaan met lezen

Trending