Connect with us

Lifestyle

Vader adopteert meisje met syndroom van down die al was afgewezen door 20 families

Het geluk van een jong meisje is veranderd nadat ze eerst door haar moeder en vervolgens door 20 potentiële adoptiefamilies werd afgewezen.

Het verhaal van Luca Trapanese ‘reis naar de adoptie van baby Alba is om verschillende redenen viral gegaan, waaronder het feit dat sociale diensten niet vaak de voogdij verlenen aan een enkele, homoseksuele man.

Niettemin maakten ze een uitzondering in het geval van Luca … en ik ben zo blij dat ze dat deden.

Volgens de BBC publiceerde de 41-jarige Italiaan Luca een boek waarin hij zijn reis vertelt over het worden van de vader van Alba, een meisje met het syndroom van Down.

Tijdens een radio-interview legde Trapanese uit dat zijn geval speciaal is omdat het “stereotypen over vaderschap, religie en familie vernietigd.”

In Italië zijn adopties voor homoseksuele en alleenstaande ouders van oudsher een gecompliceerde aangelegenheid.

Luca heeft Alba al in 2017 geadopteerd, toen ze nog maar 13 dagen oud was en al door 20 families was doorgegeven vanwege haar aandoening.

https://www.instagram.com/p/BtDAU-HnqLV/?utm_source=ig_embed

Luca had zelf in een groot aantal zorgcentra voor mensen met speciale behoeften gewerkt en wilde altijd vader worden.

Daarom besloot hij, hoewel hij geen partner had, door te gaan met de adoptie van Alba, die nu een gelukkig thuis heeft met haar vader.

https://www.instagram.com/p/B01B4TlIe-X/?utm_source=ig_embed

Volgens de BBC is Alba een vastberaden jong kind dat bij gelegenheid koppig kan zijn. Ze houdt van spelen en dansen, en geniet van het gezelschap van andere mensen.

We sturen al onze beste wensen in de richting van Luca en Alba! Luca is duidelijk een man met een groot hart, en dankzij hem heeft dit kleine meisje een mooie toekomst voor zich.

Celeberties

Iedereen aan de kant: Dave Roelvink heeft nieuwe peperdure bolide.

Onlangs kwam Dave Roelvink op niet zo’n positieve manier in het nieuws toen hij een astronomisch dure Lamborghini van een vriend in de prak had gereden. Nu heeft Dave zelf een auto gekocht en die kost ook een flinke duit. De influencer deelde zijn nieuwe aanwinst op Instagram.

Dave is de trotse eigenaar van een witte Porsche Cayenne. Op zijn Instagram deelt hij een kiekje van zijn nieuwe bolide en hij is apetrots. Zo’n auto kost algauw een tonnetje.

De foto mag op heel wat bijval rekenen. Ook Bas Smit kan zijn ogen niet geloven. Hij grapte: “Past goed bij je nieuwe gebit ook.” Verder vinden ook Danny de Munk en Andy van der Meijde dat hij een mooi autootje heeft gekocht.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Gerard Joling deelde het bed met een wel héél bekende politicus

Gerard Joling werd onlangs 60 jaar en wilde dat uiteraard groots vieren. Wegens de coronacrisis kon dat helaas niet doorgaan maar aan tafel bij Jinek voelde hij zich toch een beetje jarig. En hij deed daar een aantal opmerkelijke uitspraken. Na Patty Brard en Gordon komt nu ook Gerard met een eigen boek, zo vertelt hij vrijdagavond.

“Ik geloof niet dat ik heel anders ben privé, als op televisie”, vertelt hij over zijn aanstaande biografie. Toch komt er genoeg in te staan wat we nog niet wisten, zoals wilde verhalen over zijn s*ksleven. “Anders is het ook geen biografie”, lacht hij.

Gerard Joling deed het met een politicus

Zo onthult hij dat hij ooit het bed heeft gedeeld met een bekende Nederlandse politicus. “Meer ga ik niet zeggen, het wordt enig. Het is zeker niet om iemand te kakken te zetten of vervelend te doen, maar ik heb zoveel internationale mensen ontmoet.”

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Twee jonge gasten riskeren leven om man uit huisbrand te redden.

Twee jonge mannen riskeerden hun leven door een huisbrand te trotseren om het leven van een vreemde te redden.

Tre Jones en zijn vriend Harvey waren onderweg in hun wijk in Marion in de Amerikaanse staat Indiana toen ze een groep mensen buiten een huis zagen staan.

Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze vlammen uit het huis komen.

Tre vertelde aan een lokale nieuwszender: “Ik had zoiets van, ik ruik rook. Iemands huis staat in brand.”

“Er stonden mensen in de voortuin, sommigen onder hen waren aan het filmen”, voegde Tre eraan toe.

“Ze zeiden ons dat er een man in het huis was”, zei Harvey. “We wisten niet waar hij was, maar we hoorden hem schreeuwen.”

De man in het huis was de 56-jarige Guy Tarlton. Hij was tijdens het bereiden van het eten op Vaderdag in slaap gevallen en toen hij wakker werd, was hij omringd door vlammen en rook.

Jongens rennen brandend huis in om vreemde te redden.

“Toen kon ik hem horen”, legde Tre uit en zei dan tegen de mensen voor het huis: “Wat staan jullie hier allemaal te doen?”

De dappere jongemannen besloten dan om hun leven te riskeren en renden het brandende gebouw binnen om de schreeuwende man te helpen.

“Ik beukte de deur in en dan, rook en vuur overal”, getuigde Tre. “Toen ik zijn stem hoorde, voelde ik gewoon dat ik hem buiten kon krijgen. Ik wist niet hoe ver hij in het huis zat. Ik wist dat ik in een betere positie was dan hem.”

Tre en Harvey moesten de man vragen waar hij was omdat ze niets konden zien, en uiteindelijk voelden ze hem op de grond en trokken hem uit de brand.

‘Ik ben een mens, ik help wanneer ik kan helpen’.

De twee jonge helden brachten hem naar buiten en de hulpdiensten haastten hem naar het ziekenhuis, waar hij in kritieke toestand is.

Harvey zei: “Ik wens hem een snel herstel en ik bid voor zijn vrienden en familie.”

Ondertussen worden de jonge kerels gevierd als echte helden. “Ik zou niet zeggen dat ik een superheld ben, maar ik ben een mens. Ik help wanneer ik kan helpen”, zei de 25-jarige nog.

Laten we deze jonge kerels eens goed in het zonnetje zetten! Deel dit verhaal met iedereen die je kent!

Doorgaan met lezen

Trending