Vader breekt botten van baby: “Ze verdiende het”
Connect with us

WTF

Vader breekt botten van baby: “Ze verdiende het”

Een vader uit Schoonhoven die zijn 7 maanden oude zoontje ernstig zou hebben mishandeld, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt 38 maanden de cel in.

Het kind liep veel blauwe plekken en acht botbreuken op. De verdachte zei in een black-out te hebben gehandeld door depressieve klachten. Hij kon er niet tegen dat de baby huilde en verklaarde dat ze er zelf om vroeg.

Op de zitting werden woensdag foto’s getoond van wat Robin van V. (33) het jochie zou hebben aangedaan.

Een lange zogeheten ’tramlijn-blauwe plek’ op zijn armpje en bloeduitstorting bij zijn mond. Het kind was nog geen jaar oud toen het in september werd gestompt, geknepen, met de armpjes op de rug gedraaid en op de grond viel.

Volgens de vader ging het thuis tweemaal fout. ’s Avonds zou het kind uit zijn armen zijn gevallen toen hij de fles gaf en ’s morgens zou hij de jongen hardhandig aan zijn been in de wieg hebben omgedraaid.

De vader zou sinds de geboorte van de baby ‘zijn afgegleden’ door spanning en stress. ‘Het ging van kwaad tot erger, ik kreeg zelfmoordgedachten’, zei Van V. Kort na de incidenten stond hij zelfs op het dak van het Groene Hart ziekenhuis. Volgens deskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar voor zijn gedrag.

‘Meer breuken dan ledematen’
Maar de officier van justitie geloofde niet in een vlaag van verstandsverbijstering: ‘Verdachte weet wat hij gedaan heeft, maar wil het niet zeggen’.

De aanklaagster vroeg extra aandacht voor slachtoffers van kindermishandeling in het algemeen. Er zouden jaarlijks 119.000 kinderen worden mishandeld of misbruikt. ‘Dat is 1 geval per schoolklas.’

Ze probeerde zich voor te stellen hoeveel pijn de baby leed. ‘Zijn armen, benen, ribben, hij had meer breuken dan hij ledematen telt.’

De officier eiste 40 maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk en behandeling in een kliniek. De advocaat van Van V. vond die eis te fors, omdat zware mishandeling niet te bewijzen zou zijn. Het kind is volledig hersteld.

‘Ik was echt ziek’
De verdachte hoorde alles luid snikkend aan. ‘Ik ga diep door het stof voor hem. Ik was echt ziek’, snotterde hij.

Zijn vriendin wil stoppen met de relatie, maar Robin van V. mag wel co-ouder worden en ze stuurt hem foto’s. ‘Het is een vrolijk ventje’, stelt hij.

De rechtbank doet op 23 juni uitspraak.

WTF

Kat in kist met stenen in water Pernis gegooid, dier verdronken

De kist van pallets was expres verzwaard met stenen, zodat het dier zou verdrinken.
Het dier is door medewerkers van de gemeente uit de sloot aan de Oud Pernisseweg gevist. “Het was te zien dat zij aangeslagen waren”, zegt de wijkagent die de medewerkers zag staan.

Volgens de wijkagent zag de kist ‘eruit als een soort val’. “Het was duidelijk met slechts één doel in elkaar gezet. In het kistje zaten een paar stenen, die het bouwsel in de sloot naar de bodem hebben laten zinken. Duidelijk was te zien dat de kat had geprobeerd uit het kistje te komen.” Volgens de wijkagent is gebleken dat de kat al enige dagen in het water lag.

“Mensen die dit soort dingen doen, moeten worden aangepakt”, concludeert de wijkagent.

Doorgaan met lezen

WOW

Groep tieners slaat Kevin (29), die mentale beperking heeft, hersenschudding en gebroken oogkas: “Hij durft niet meer buiten te komen”

Kevin Janssen (29) is een enthousiaste ‘Mooimaker’. De jongeman met een verstandelijke beperking helpt sinds een paar maanden het Lommelse Barrierspark proper te houden.

Tot wel vier keer per week is hij er aan het werk. Maar dinsdag werd zijn opruimactie plots grondig verstoord door een groep jongeren.

Ze vielen hem aan, en lieten Kevin uiteindelijk achter met een hersenschudding en een gebarsten oogkas en bovenkaak.

“Met een hele groep vechten tegen één persoon, die ook nog eens een beperking heeft? Dat kan ik niet vatten”, reageert Kevins mama.

“Sinds een paar maanden is mijn zoon Kevin (29) in het project ‘Mooimakers’ gestapt”, vertelt de mama van Kevin, Paula Pinxten uit Lommel.

“Door corona zijn al zijn activiteiten weggevallen en zo heeft hij iets om handen.” Tot wel vier dagen per week trekt hij naar het Barrierspark.

“Vroeger werd hij gebracht, maar ondertussen kan hij zelfstandig naar het park gaan. Het is op ongeveer tweehonderd meter van onze woning.

Met een gocart, voorzien van een karretje, raapt hij dan zwerfvuil en sluikstort op. Wanneer de vuilbakken bijna vol zitten, maakt hij die gedeeltelijk leeg om zwerfvuil te voorkomen.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Rat klimt uit wc pot tijdens afvegen en bijt vrouw in achterwerk in Assen

Bewoners van de wijk Noorderpark in Assen zijn het helemaal zat. Al tijden worden ze geteisterd door een ware rattenplaag. Een vrouw is zelf tijdens het afvegen gebeten door een rat die zo uit de wc pot klom.

De woningcorporatie probeert de knaagdieren weg te houden, maar zonder geluk. De laatste hoop is nu gevestigd op de gemeente.

“Begin van de week heb ik er op een geschoten, raak ook”, vertelt Jan Jansen een van de buurtbewoners trots.

“Ik heb er ook al twee met een val gevangen.” De hele buurt heeft ervaringen met de rondlopende ratten. “Ik hoor van de buren dat ze veel kapot geknaagd hebben.”

Zoals bij buurman Kees van Ee, daar hebben de ratten in de kruipruimte gezeten en de isolatie kapot gemaakt.

Rattenplaag
Raadslid Luc Rengers van de PvdA bekommert zich over de buurtbewoners. “Een rattenplaag is sowieso erg”, begint hij.

“Het is een kwestie van volksgezondheid en zeker in deze tijd moet dat worden bestreden. De woningcorporatie heeft al zo’n twintig keer een bestrijder ingehuurd, maar zonder succes.

Die bestrijder heeft wel tientallen ratten in de straat gezien. Nu is het aan de gemeente, die moet een bestrijder in het riool laten.”

Want daar komen de ratten volgens Rengers en de buurtbewoners vandaan. Bewoner Renske Wielstra kan dat beamen, zij heeft in de afgelopen dagen al twee keer haar rioolbuis moeten vervangen omdat de ratten hem kapot hadden gebeten.

‘Niet fijn’
“Dat is niet fijn”, begint Wielstra. “Je gaat dan niet meer zo relaxt naar de wc en je houdt de deur goed dicht.

Ik heb zelfs één rat zien knagen, die horen we dan als we op de bank zitten. Dan loop ik snel naar de wc en trek ik snel door, dan stopt het weer even.”

De gemeente heeft inmiddels laten weten vallen te gaan zetten in het riool. Daarnaast gaat de woningcorporatie ook door met het bestrijden van de knaagdieren.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending