Vader deelt heftige foto's van overleden vrouw en ongeboren kind, die zijn omgekomen door een dronken bestuurder.
Connect with us

Meest bekeken

Vader deelt heftige foto’s van overleden vrouw en ongeboren kind, die zijn omgekomen door een dronken bestuurder.

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Een rouwende vader pleit voor strengere wetgeving rond dronken rijden nadat zijn vrouw en ongeboren kind aangereden en gedood werden door een bokskampioen in California die geïntoxiceerd was.

Zach Kincaid postte foto’s van de plechtigheid die op 26 september plaatsvond. De foto’s tonen Krystil Kincaid (29) en de dochter, die ze Avalynn Onix zouden noemen, in een kist.

“Een dronken bestuurder reed aan 130 km op een verkeerde rijbaan en verwoestte mijn familie”, schreef hij bij de foto’s op de sociale media.

Hij zei dat de dader, Marcos Forestal, (28) niet zo lang naar de gevangenis zal moeten voor de dood van zijn dochter omdat zijn vrouw acht maanden zwanger was.

Kincaid zei:

“De maximumstraf voor het doden van mijn vrouw en dochter is 10 jaar. Volgens de staat California was er geen opzet, maar ik weet dat als je zo roekeloos rijdt dat hij geen goede bedoelingen had … mijn dochter zou geboren worden op 9 oktober, een 36 weken oude compleet ontwikkelde baby wordt in California niet als een persoon beschouwd.”

De vader blijft achter met een 11-jarige dochter en twee zonen van acht en vier jaar oud. Hij heeft ook een 14-jarig stiefkind.

Bokskampioen Forestal werd gearresteerd op verdenking van dronken rijden en doodslag. Hij zal op 1 november voor de rechtbank moeten verschijnen.

Kincaid vervolgde:

“Hoe leg ik mijn kinderen dit onrecht uit? Mijn kinderen en ik voelden ons nooit eerder zo machteloos … Kijk naar de verwoesting die achtergelaten werd en ik vind dat het tijd is voor verandering … beeld je eens in dat dit jouw familie was … Wie vecht er samen met mij voor verandering? Wie zal dit verspreiden als een lopend vuurtje? Wie zal volksvertegenwoordigers aanschrijven en verandering eisen? We kunnen als maatschappij niet langer de andere kant opkijken. Dronken rijden is opzet.”

DEEL DIT BERICHT OM DE BOODSCHAP VAN DEZE GEBROKEN VADER TE VERSPREIDEN!

Meest bekeken

Anton, 8, pleegt zelfmoord na jarenlange mishandeling door ouders

Een achtjarige jongen sprong vanaf de negende verdieping van een appartement naar beneden om zijn leven te beëindigen, nadat hij jarenlang huiselijk geweld moest ondergaan.

Anton werd regelmatig mishandeld door zijn ouders en wist volgens politie-informatie niet hoe met de situatie om te gaan.

De jongen werd dood aangetroffen op een weg afgelopen maand, nadat hij naar beneden sprong vanuit het appartement.

Een getuige zegt dat de jongen op die bewuste dag door zijn ouders was geslagen, omdat zijn trui was gescheurd. De getuige hoorde de ouders tegen de jongen gillen en hem slaan.

“Toen werd alles stil en hoorde ik snelle voetstappen van de jongen,” verklaart de getuige verder. Na enkele seconden hoorde in een harde smak en keek uit mijn keukenraam naar beneden en zag het lichaam van de jongen op straat. Ik belde meteen de ambulance en de politie.”

Een andere buur zegt: “Ik hoorde de familie boven naar hun flat gaan. Tien minuten later lag de jongen op de grond, terwijl zijn ouders naar beneden renden.

Paramedici die zich spoedden naar de locatie waren niet in staat om Anton te redden. De politie is een onderzoek gestart en spoort de ouders op die kort na het drama de stad hebben verlaten.

Indien veroordeeld, riskeren ze maximaal vijf jaar celstraf. De leiding van de school zegt dat de ouders niet geïnteresseerd waren in het welzijn van de jongen.

Volgens de schoolpsycholoog heeft Anton haar meerdere keren bezocht voor counseling, maar dit zag ze niet aankomen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De Jonge: geef meer asielzoekers voorrang als er een huurhuis vrijkomt

Dat adviseert woonminister Hugo de Jonge aan gemeenten. Het plan moet ervoor zorgen dat statushouders niet eindeloos plekken in opvangcentra bezet houden: die plekken zijn nodig voor nieuwe asielzoekers.

Gemeenten zijn verplicht om een bepaald percentage statushouders te huisvesten in nieuw vrijgekomen huurwoningen, maar veel gemeenten hebben hierin achterstanden.

Om die achterstanden in te lopen en te zorgen voor een betere doorstroom vanuit opvangcentra, adviseert De Jonge gemeenten daarom om meer statushouders voorrang te geven op huurwoningen.

Eigenlijk wil het kabinet via de wet regelen dat gemeenten verplicht worden locaties te bieden. Maar “die wet duurt nog wel een tijd”, zegt Van der Burg. Op zijn vroegst is de wet voor de zomer van kracht.

In de wachtkamer
Intussen blijven de problemen zich opstapelen in het aanmeldcentrum in Ter Apel, waar zich dagelijks nieuwe asielzoekers melden.

Om te voorkomen dat asielzoekers buiten moeten slapen, zoals recent dreigde te gebeuren, wil het kabinet dat mensen die wél al een status hebben, snel doorstromen.

Dinsdagnacht nog, moesten 32 mensen de nacht doorbrengen op stoelen in de wachtruimte van het aanmeldcentrum.

“Een derde van de mensen die nu in een COA-opvang zitten heeft al een vergunning. Die mogen blijven en zo snel mogelijk met de integratie beginnen, maar ze zitten toch nog op een plek die eigenlijk voor asielzoekers bedoeld is”, aldus De Jonge.

Woningtekort
De doorstroom van statushouders is al tijden een probleem door het tekort aan woningen. Volgens De Jonge zijn die woningen er “wel degelijk”, hoewel hij erkent dat het “natuurlijk krap” is.

“Statushouders moeten worden gehuisvest in vrijkomende huurwoningen, of je zou daar aanvullend, net als bij andere aandachtsgroepen, flexibele huisvesting voor moeten creëren”, zegt de woonminister.

De mogelijkheid om provincies toezicht te laten houden, bestaat wel al in de wet. Daarom kan er snel op worden overgegaan.

In het uiterste geval kan de provincie de taak van de gemeente zelfs overnemen, maar De Jonge denkt niet dat dat nodig is.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Agent moet ruit inslaan om kind uit snikhete auto te bevrijden

Door snel handelen heeft een wijkagent in het Zuid-Hollandse in Maassluis woensdag een drama weten te voorkomen.

Een binnengekomen melding deed alle alarmbellen afgaan, want er bleek een klein kindje in een snikhete auto opgesloten te zitten.

Agenten die de melding kregen sprongen direct in de auto om het kindje te hulp te schieten.

Eenmaal aangekomen op de plek des onheils bleek het niet te gaan om een nalatige ouder die het kind zonder blikken of blozen had achtergelaten.

De aanwezige moeder was helemaal in paniek, want haar kroost had de autosleutels in handen toen ze de deur dichtdeed.

Vervolgens schoot het autoportier op slot en kreeg ze, zelfs met hulp van omstanders, de ruit niet ingeslagen.

‘Nat van het zweet’
Omstanders hebben vervolgens geprobeerd zoveel mogelijk schaduw te creëren bij de auto, maar de temperatuur binnen in het voertuig liep toch snel op.

De toegesnelde agenten konden gelukkig net op tijd uitkomst bieden: met een lifehammer die ze bij zich hadden, sloegen ze de ruit van de vergrendelde auto in.

Snel weten ze het kind uit de auto te plukken. “Ze was helemaal nat van het zweet en voelde erg warm aan”, schrijft wijkagent Jeffrey van Uffelen op Instagram.

“De kleertjes hebben wij uit gedaan en uiteraard de schaduw opgezocht.” Een ambulance werd opgeroepen om het kindje te controleren. Als snel daalde haar temperatuur en reageerde ze overal goed op.

Het kindje kon daarna weer met haar moeder worden herenigd.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending