Vader die een lachende Snapchat foto van zijn zoontje naar de moeder stuurden alvorens hem vermoord.
Connect with us

Nieuws

Vader die een lachende Snapchat foto van zijn zoontje naar de moeder stuurden alvorens hem vermoord.

Een vader die een lachende Snapchatfoto van zijn zoontje naar de moeder stuurden alvorens hem dood te slaan, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van minstens 24 jaar. De arme jongen was er zo erg aan toe dat hij 39 verschillende verwondingen had.

De zaak werd behandeld door de rechtbank in Northamptom.

Raphael Kennedy schopte en sloeg de kleine Dylan Tiffin-Brown, die zware verwondingen opliep aan zijn hoofd, gezicht, borst, nek en ledematen.

De tweejarige kreeg in de uren voor zijn dood ook cocaïne toegediend.

De peuter schreeuwde het langer dan een uur uit alvorens Kennedy een ambulance belde. Deze vertraging droeg eveneens bij aan de dood van zijn zoon, die hij pas 10 weken voordien had leren kennen.

Een autopsie bracht aan het licht dat de jongen 13 ribbreuken had van minstens drie verschillende aanvallen, wat erop wijst dat Dylan eerder al aangevallen werd.

Toen de politie het huis van de 31-jarige dader doorzocht in Northamptom stelden ze vast dat het erg smerig vast en dat er verschillende gevaren, inclusief drugs, binnen handbereik van de peuter rondslingerden.

Kennedy werd vorige week veroordeeld voor moord en kreeg dinsdag zijn straf te horen. De weerzinwekkende feiten vonden plaats op 15 december 2017.

De jury hoorde dat Dylan geboren werd op 25 november 2015. Zijn moeder, Taylor Tiffin, was op dat moment 16 jaar oud. Op het ogenblik van de geboorte had ze een relatie met een andere man, maar op 28 september van vorig jaar werd vastgesteld dat Kennedy de vader was. Na die vaststelling werd bepaald dat Dylan lange periodes mocht doorbrengen in de flat van Kennedy.

De avond voor het overlijden van Dylan had Kennedy de moeder nog een berichtje gestuurd om te melden dat hij een erge verkoudheid had. De rechtbank hoorde dat de jongen constant naar zijn petje en jas greep en zijn vader vertelde dat hij naar mama wilde.

Kennedy bekende dat zijn voornaamste inkomen bestond uit de verkoop van heroïne en crack cocaïne. Hij werd voordien al veroordeeld voor huiselijk geweld nadat hij de kaak van een ex gebroken had.

Hij omschreef zichzelf als een “fantastische vader” en probeerde iemand anders de schuld van de moord te geven.

In een verklaring liet de moeder van Dylan, Taylor Tiffin, weten: “Dylan was echt de meest perfecte jongen die je kon ontmoeten. Zijn liefde was het beste gevoel ter wereld.”

Dit is zo vreselijk. We zijn blij dat er nu toch een beetje gerechtigheid geschiedt voor deze kleine jongen, al zal hem dat niet terugbrengen.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending