Vader van vermiste Yoran Krol brengt nieuws naar buiten: ‘We zijn er stil van’
Connect with us

Nieuws

Vader van vermiste Yoran Krol brengt nieuws naar buiten: ‘We zijn er stil van’

De vader van de verm!ste Yoran Krol heeft zijn oprechte dankbaarheid geuit jegens de talloze vrijwilligers die zaterdag hebben deelgenomen aan de z0ekactie naar hun zoon. De z0ektocht naar de 16-jarige jongen uit Sleeuwijk markeerde de grootste burgerzoekactie ooit in Nederland, waarbij ongeveer 2500 vrijwilligers betrokken waren. “We zijn er stil van,” schreef vader Daniel Krol op Facebook.


“Hoezeer we onder de indruk zijn van de inzet van de meer dan 2500 mensen die gisteren, 13 januari, hebben gezocht naar onze zoon en broer Yoran,” begon vader Daniel zijn bericht.

“De grootste burgerzoekactie ooit in Nederland! En dat voor onze zoon Yoran. We zijn er stil van en het voelt onwerkelijk dat dit over onze situatie gaat.”

De familie van Yoran wil iedereen bedanken die zich zaterdag heeft ingezet.

“We zijn dankbaar voor alle mensen die zijn komen zoeken, het Coördinatie Platform Vermissing voor de organisatie, de p0litie voor hun medewerking, de vrijwilligers die voor koffie, thee en soep hebben gezorgd, de EHB0-post die spontaan werd geopend, de restaurants, winkeliers en inwoners van Altena die extra soep hebben geleverd, en alle anderen die op welke manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen.”

Helaas werd Yoran niet gevonden tijdens de z0ekactie op zaterdag. “Gelukkig heeft de bekendheid rondom deze actie er wel voor gezorgd dat Yoran’s jas is gevonden,” vervolgde zijn vader het bericht.

“De p0litie, verschillende organisaties en talloze burgers blijven zoeken naar Yoran. We hopen en bidden dat hij snel wordt gevonden en dat iedereen alert blijft en blijft meezoeken.”


Ook het Coördinatie Platform Vermissing heeft een bericht geplaatst op Facebook waarin ze hun dank uitspreken en terugblikken op de zoekt0cht van zaterdag.

“Je wordt stil als je ervaart dat iedereen spontaan komt helpen,” schreven ze. De organisatie bedankte alle vrijwilligers en hulpdiensten voor hun inzet.

“De verwachting was dat er tussen de 500 en 750 vrijwilligers zouden komen, maar boven verwachting kwamen er 2500. De grote opkomst stond een ijzersterke samenwerking niet in de weg. Met alle deelnemende partijen en overheidsinstanties verliep alles goed.”

Helaas blijft Yoran Krol nog steeds verm!st, ondanks de massale inzet van vrijwilligers en hulpdiensten tijdens de z0ekactie op zaterdag. De verdw!jning van de 16-jarige jongen heeft de lokale gemeenschap diep geraakt, en de bezorgdheid en steun blijven groeien.

De z0ekactie van afgelopen zaterdag was een indrukwekkende vertoning van solidariteit en samenwerking. Ondanks dat Yoran nog niet is gevonden, heeft de actie de aandacht van veel mensen getrokken en heeft het geleid tot de ontdekking van zijn jas. De familie blijft echter hoopvol dat Yoran snel wordt gevonden en weer veilig thuis kan komen.

Deze tragische gebeurtenis benadrukt het belang van gemeenschapssolidariteit en de kracht van vrijwilligerswerk in tijden van crisis. Het feit dat duizenden mensen bereid waren om deel te nemen aan de z0ekactie en hun steun te betuigen aan de familie van Yoran, toont de warmte en medeleven van de samenleving.

De familie van Yoran blijft hoopvol en dankbaar voor de steun die ze hebben ontvangen. Ze blijven bidden voor een positieve afloop en hopen dat hun geliefde zoon en broer snel wordt gevonden. Ondertussen blijft de zoekt0cht naar Yoran doorgaan, met de vastberadenheid om hem veilig thuis te brengen.


Nieuws

VIDEO: Trump zwaargewond na schietpartij tijdens rally in Pennsylvania, toeschouwer omgekomen.

Tijdens een rally in Pennsylvania raakte voormalig president Donald Trump gewond bij een schietpartij. Op beelden van de bijeenkomst is te zien hoe Trump naar zijn oor grijpt en vervolgens wegduikt. Hij werd daarna door zijn beveiligers van het podium gehaald. Volgens de U.S. Secret Service is Trump veilig en zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen.


Trumps woordvoerder, Steven Cheung, liet kort na het incident weten dat Trump ‘in orde’ is. Hij wordt onderzocht in een lokaal ziekenhuis. Trump bedankte de ordediensten voor hun ‘snelle respons’.

President Joe Biden zei vlak na het incident tegen journalisten op een Democratische bijeenkomst dat hij nog niet op de hoogte was van de mogelijke schietpartij tijdens de rally van Trump.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Maandag ineens zomers warm: zonnig en 27 graden

Na regen komt zonneschijn. Tenminste, als de weersverwachtingen voor deze week kloppen. Zaterdag is het in de meeste delen van het land nog druilerig, maar na vandaag wordt het een stuk warmer met temperaturen tussen de 25 en 27 graden.


Vandaag is het nog bewolkt en regenachtig. Het wordt ook niet al te warm. ‘Tijdens regenval ligt het kwik rond 16 graden, bij langere droge perioden wordt het nog een graad of 19′, schrijft weerdienst Weeronline. ‘Soms is het even droog en kan de zon tijdelijk doorbreken, maar op veel zonuren hoeven we niet te rekenen.’

In de nacht klaart het op en zondag overdag komt daardoor meer ruimte vrij voor de zon. Het wordt die dag gemiddeld 22 tot 23 graden. Het blijft in de meeste delen van het land droog en het wordt ‘een prima dag voor buitenactiviteiten’.


Maandag stroomt warme lucht ons land binnen ‘en dan staat er plotseling een zomers warme dag op het programma’, aldus Weeronline. In het zuidoosten wordt het zelfs maximaal 27 graden. Het kan wel wat klammig aanvoelen. Aan het eind van de dag kunnen er dan ook enkele (onweers)buien voorkomen.

Die buien zetten dinsdag door, maar de dagen daarna lijken ze steeds wat meer af te nemen. ‘In de loop van de week warmt het geleidelijk op. Landinwaarts kan vanaf donderdag weer de zomerse grens van 25 graden worden bereikt. De wind houdt zich voorlopig rustig en daarmee wordt het best aangenaam zomerweer.’

Vierdaagse

Dinsdag begint ook de Vierdaagse in Nijmegen. ‘De eerste wandelaars voor de 50 km beginnen al in alle vroegte bij temperaturen van een graad of 15. Het is dan droog en de zon komt al vrij snel op.’ De temperatuur kan die eerste dag oplopen naar 22 graden en af en toe valt er mogelijk een bui.

De rest van de week zullen de wandelaars de zon vaak zien. Zij moeten rekenen op temperaturen tot 25 graden. Het wordt aangeraden om voldoende te drinken en je goed in te smeren want de kracht van de zon is sterk. ‘De onbeschermde huid kan met 15-30 minuten al verbranden. De zonkracht is het hoogst tussen 11 en 16 uur.’

Dit weekend trapt het wandelfestijn al af met de Vierdaagsefeesten. ‘Vanavond neemt de buiigheid af en is het vaak droog. Ook in de nacht is het droog en daalt de temperatuur in Nijmegen naar 11-12 graden.’ Zondag wordt met 22 a 23 graden een fijne dag voor buitenactiviteiten en dus ook voor festivals.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Je lichaam herkent wanneer het einde nabij is en dat begint allemaal in je neus

De dood, een onvermijdelijke maar vaak gevreesde fase van het leven, houdt vele mysteries vast die de mensheid door de eeuwen heen heeft geprobeerd te ontrafelen.


Verrassend genoeg ligt een potentieel antwoord verborgen in ons reukvermogen. Recente wetenschappelijke inzichten suggereren dat onze neus essentiële aanwijzingen kan bieden over de naderende d00d, niet alleen door het detecteren van de d00d bij anderen maar ook via het verlies van eigen reukvermogen als indicator voor gezondheidsproblemen.

Deze fascinatie voor de neus en zijn vermogen om ons te waarschuwen voor dreigend gevaar onderstreept de complexiteit en verfijning van het menselijk zintuiglijke systeem.

Het concept dat mensen de naderende d00d kunnen ‘ruiken’, is iets dat zowel wetenschappelijke nieuwsgierigheid als volksgeloof heeft geïnspireerd. Anekdotische verslagen van mensen die een unieke ‘geur van de d00d’ waarnemen voordat een dierbare 0verlijdt, zijn wijdverspreid en worden ondersteund door enkele wetenschappelijke studies.

Deze waarnemingen hebben geleid tot de theorie dat er een specifiek “zesde zintuig” bestaat binnen ons reuksysteem dat actief wordt onder bepaalde, vaak stressvolle omstandigheden.


Bijvoorbeeld, wetenschappers aan de Universiteit van Chicago hebben ontdekt dat dieren zoals honden en katten in staat zijn chemische veranderingen te detecteren die optreden in het menselijk lichaam bij bepaalde z*ektes zoals kanker.

Deze bevindingen suggereren dat sommige mensen, vooral die met een zeer gevoelig reukvermogen, mogelijk ook het vermogen hebben om zulke subtiele veranderingen waar te nemen, wat wijst op de mogelijkheid van een menselijk vermogen om de naderende d00d te ‘ruiken’.

Een andere boeiende theorie betreft de emotionele connectie van ons reukvermogen. Het idee is dat onze reukzin niet alleen fysieke geuren detecteert, maar ook veranderingen in de emotionele of fysiologische staat van anderen kan waarnemen.

Dit zou kunnen verklaren waarom sommige mensen zich intuïtief bewust worden van de naderende d00d van een naaste, niet door een expliciete geur, maar door een onbewuste reactie van hun reukzintuig op veranderende biochemische signalen.

Het verlies van het reukvermogen, medisch bekend als anosmie, is significant verbonden met diverse gezondheidsaandoeningen, met name neurodegeneratieve zektes zoals Alzheimer en Parkinson.

Diverse studies hebben aangetoond dat de afname van reuk vaak een van de eerste symptomen is die zich manifesteren, nog voordat andere, meer voor de hand liggende symptomen duidelijk worden. Dit maakt reukverlies een potentieel vroegtijdig waarschuwingssignaal voor deze z*ektes.

Verder heeft onderzoek, zoals dat gepubliceerd in het Journal of the American Geriatrics Society, uitgewezen dat ouderen met een verminderd reukvermogen een significant hogere kans hebben om binnen vijf jaar te 0verlijden dan hun leeftijdsgenoten met een intact reukvermogen.

Dit benadrukt de potentiële waarde van reukvermogen als een voorspellende factor voor algemene gezondheid en levensverwachting.

De voortdurende ontdekkingen op het gebied van de menselijke zintuigen, met name de reuk, openen nieuwe mogelijkheden voor de medische wetenschap.

Het vermogen van het reuksysteem om zowel de d00d als toekomstige gezondheidsrisico’s te voorspellen biedt opwindende vooruitzichten voor de ontwikkeling van nieuwe diagnostische methoden. Deze methoden zouden gebruik kunnen maken van ons reukvermogen om vroege waarschuwingssignalen te detecteren, wat kan leiden tot tijdige en potentieel levensreddende interventies.

Het vermogen van de neus om te functioneren als een waarschuwingssysteem voor zowel de naderende d00d als voor mogelijke gezondheidsproblemen is een bewijs van de complexiteit en het belang van ons reukvermogen.

Deze capaciteiten dagen ons uit om verder te kijken dan de traditionele zintuigen en de verborgen potentie van geur te erkennen als een krachtig hulpmiddel voor gezondheidsmonitoring en medisch inzicht.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending