Vanaf juli weer evenementen, overheid garant bij annulering vanwege corona
Connect with us

Meest bekeken

Vanaf juli weer evenementen, overheid garant bij annulering vanwege corona

Vanaf 1 juli staat de overheid garant voor de kosten als een festival, sportwedstrijd, concert of congres niet kan plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Het kabinet reserveert daarvoor 385 miljoen euro.

Vorig jaar gingen de meeste evenementen niet door vanwege corona. De annuleringsverzekering dekte vaak de kosten, maar ondertussen schrapten verzekeraars die clausule. Daardoor zijn de financiële risico’s voor organisatoren van evenementen nu te groot.

Vergoeding van tachtig procent

Minister van cultuur Ingrid van Engelshoven en staatssecretaris voor Economische Zaken Mona Keijzer komen daarom met een garantiefonds. Wanneer een evenement geannuleerd wordt als gevolg van de coronacrisis, krijgen ondernemers 80 procent van de kosten vergoed. Ze kunnen een lening aangaan voor de overige 20 procent.

Het kabinet verwacht dat begin juli de meeste volwassenen al minstens één prik hebben gehad. Tenminste de personen die dat willen. Op die manier kunnen er heel wat versoepelingen komen. Evenementen zoals voor corona zijn wel nog niet denkbaar.

Publiek hunkert naar concert

Keijzer legt uit: “Niet alleen de organisatoren, ook het publiek hunkert weer naar een concert, een festival, een voetbalwedstrijd.” De voorbereiding van zo’n evenement brengt heel wat onzekerheid en kosten met zich mee. Met de garantie wil het kabinet die onzekerheid wegnemen.

Ondernemers kunnen volgens van Engelshoven nu aan de slag met de voorbereiding van de zomer- en najaarsfestivals. Haar hoop is dat talrijke bezoekers zich dadelijk weer kunnen uitleven met muziek en andere vormen van cultuur die we nu even moeten missen.

Celeberties

Ernstige grote zorgen om zoontje van André Hazes en Monique Westenberg: Dit is er aan de hand

De nieuwe breuk tussen André Hazes en Monique Westenberg kan grote gevolgen hebben voor André Junior, het zoontje van André en Monique. Daar waarschuwt psycholoog Ludo Driesen voor.

Monique wil André Junior naar eigen zeggen uit de ‘Hazes-cirkel’ houden om hem zo te laten opgroeoeien in een “stabiele en veilige” omgeving.

Net daar maakt Driesen zich zorgen over. “Ik hoop alleszins dat Monique André blijft betrekken in de opvoeding, en dat ze hun zoon nu niet gaat inpeperen dat zijn vader alleen maar kwalijke kenmerken vertoont”, klinkt het in Dag Allemaal.

“Dat kan immers desastreuze gevolgen hebben voor zijn identiteitsontwikkeling. Kinderen lijden onder de vervreemding van een ouder, en een vechtscheiding is nefast”, zegt Driesen nog.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Deze coronamaatregelen gaan we vanaf eind maart krijgen

Deze maand zal alles hetzelfde blijven als we kijken naar de coronamaatregelen omdat de overheid tijdens de laatste persconferentie vrij weinig heeft aangekondigd. De avondlok wordt tot eind maart verlengd en de overheid is vooral aan het kijken wat er vanaf april versoepeld kan worden. Ook de rest van de scholen zullen deze maand niet open gaan.

Het is zeker dat er dus geen versoepelingen zullen komen en ook na april wordt er verwacht dat we niet veel ruimte krijgen.

Persconferentie
Vorige week was er weer een persconferentie en wij hebben een kort overzicht gemaakt van wat Rutte en de Jonge hebben aangekondigd:

– Avondklok wordt verlengd tot 30 maart
– Negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland wordt verlengd tot 15 april
– Hogescholen en universiteiten blijven nog zeker tot 1 april dicht
– Terrassen tot tenminste Pasen dicht
– Winkels hebben wat meer ruimte gekregen en mogen meer klanten ontvangen
– Vanaf 15 maart zullen kinderen weer zwemles mogen volgen

Dit was een korte samenvatting van wat er werd aangekondigd tijdens de persconferentie maar wat kunnen we vanaf begin april verwachten? Er staat flink wat op de planning als we het kabinet moeten geloven.

De zwemlessen en meer ruimte voor winkels is dan ook wel het enige wat er dus is aangekondigd tijdens de persconferentie. De zwemlessen mogen weer omdat ze bang zijn dat er deze zomer anders teveel kinderen zullen verdrinken tijdens het zwemmen en dat is iets wat de overheid wil voorkomen.

30 maart / begin april
Zoals je op de vorige pagina hebt kunnen lezen er is na de persconferentie van afgelopen week niet heel veel verandert en zijn er ook vrij weinig versoepelingen aangekondigd.

Wel kijkt de overheid momenteel vooral naar coronaversoepelingen voor rond begin april. Als de cijfers weer wat dalen zullen er waarschijnlijk versoepelingen komen alhoewel het er op moment van schrijven niet heel goed uitziet.

Hierbij moeten we wel echt benadrukken dat de cijfers dus moeten dalen wat helaas nog steeds niet het geval is.

De zijn de versoepelingen die vanaf 30 maart zullen gelden als de cijfers dalen:

– Het hoger onderwijs weer gedeeltelijk toegankelijk maken voor studenten
– De buitenterrassen vanaf het eerste weekend van april (met Pasen) open
– De detailhandel meer ruimte geven

Het is wel belangrijk om te weten dat dit alleen gaat gebeuren wanneer de cijfers dalen. Het lijkt er dus op dat dit niet gaat gebeuren omdat de cijfers alweer bijna op het niveau van half januari liggen.

Bron: trendnieuws

Doorgaan met lezen

Celeberties

Emotioneel: Bibian Mentel bedankt iedereen

Paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel dankt in een emotionele laatste Instagram-post haar fans voor alle steun. Mentel kreeg ruim drie weken geleden te horen dat ze is uitbehandeld.

Bij het bericht staat een foto van Mentel en haar man Edwin Spee die elkaar liefdevol in de ogen kijken. De powervrouw laat weten dat het haar niet meer lukt om zelf berichten op social media te plaatsen. Haar stichting Mentality Foundation zal wel updates blijven geven over Mentels toestand.

‘Ontzettend veel dank’

De Instagrampost is een dankwoord gericht aan de fans van de snowboardkampioene. “Wat een liefde heb ik de afgelopen tijd mogen ontvangen. Ontzettend veel dank voor jullie berichtjes, kaartjes en bloemen,” schrijft Mentel in het bericht.

Daarnaast wil Mentel benadrukken hoe blij ze is met de massale steun voor haar stichting. “Ik vind het echt fantastisch om te zien hoeveel donaties en steunbetuigingen er zijn binnengekomen bij mijn stichting Mentality Foundation.” Mentel laat weten ervan overtuigd te zijn dat haar stichting nog heel lang kinderen met een lichamelijke beperking gaat helpen.

‘Zoveel mooie dingen’
Mentel blijft tot het einde positief en sluit haar allerlaatste post ook zo af. “Er gebeuren op dit moment zoveel mooie dingen. Ik ben ontzettend blij dat ik dit nog allemaal mee mag maken en geniet er enorm van elke dag”, schrijft ze.

In een aanvullende Instagram Story zegt Mentel dat het bericht geen definitief afscheid is van haar fans op Instagram. “Zo ver zijn we nog niet”, reageert ze. “Ik vroeg alleen mij te volgen op het account van de Mentality Foundation. Voorlopig gaan we nog hele mooie herinneringen maken.”

Bibian Mentel kreeg op haar zevenentwintigste voor het eerst te maken met kanker. Ze was de ziekte veertien keer de baas, maar haar dokters kunnen nu niets doen tegen de uitzaaiingen in haar hersenen. De vrouw won ondanks haar steeds terugkerende ziekte drie keer goud op de Paralympische Spelen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending