Vastzittende orka stopt niet met huilen – dan komt een vreemde dichterbij en maakt alles weer goed
Connect with us

Lifestyle

Vastzittende orka stopt niet met huilen – dan komt een vreemde dichterbij en maakt alles weer goed

Orka´s hebben altijd een speciale plek in het hart van dierenliefhebbers gehad. Ze zijn majestueus, extreem intelligent en kunnen met elkaar communiceren, wat ze in staat stelt het jagen de coördineren.

Ze staan aan de top van de voedsel keten – en ze zullen alle middelen inzetten om hun prooi te achtervolgen. Maar soms loopt dat slecht af.

Dit was zeker het geval voor een orka vlakbij de kust van British Columbia, Canada. Maar gelukkig waren er een aantal dierenliefhebbers die erachter kwamen wat er gebeurd was en snel handelden.

In de zomer van 2015, zat een groep orka’s achter hun ontbijt aan in de Hartley Bay coast.

Maar terwijl het eb werd, moet één van hen met een golf over rotsen zijn heen gegaan en is daar vast komen te zitten. De rosten waren scherp en ze kon niet bewegen. Terwijl de uren verstreken werd de situatie erger en erger.

De orka was gestrest en kon niet stoppen met huilen.

Maar gelukkig was er een man die het geluid hoorde voordat het te laat was.

Hij trommelde een groep vrijwilligers op om het gigantische zoogdier te redden.

Ze legden dekens over haar heen om haar te beschermen tegen de zon. Vervolgens gebruiken ze slangen en emmers om water over haar heen te gooien zodat ze niet uitdroogde.

De orka had snel door dat de mensen haar geen kwaad wilden doen.

“In eerste instantie was ze gestrest – je kon zien dat haar ademhaling wat sneller werd. Maar na een poosje, denk ik dat ze wist dat wij daar waren om haar te helpen,” zegt een van de redders George Fisher.

Omdat de orka zo groot was, was het onmogelijk om haar te verplaatsen. En zelfs als ze haar hadden kunnen slepen, hadden de scherpe rotsen voor verwondingen gezorgd.

Het enige wat de redders konden doen was haar nat houden en beschermen tegen de zon, totdat het weer vloed werd.

En nadat ze zeker acht uur had vast gezeten, kon de orka eindelijk weer in vrijheid zwemmen!

Het reddingsteam juichte toen ze los kwam en wegzwom. Wat een helden!

Ze bleven een aantal uren bij haar en als ze niet zo snel gehandeld hadden, had de orka kunnen sterven voordat het vloed werd.

“We voelden allemaal mee met deze orka en we waren gelukkig dat we haar een nieuwe kans konden geven,” zegt onderzoeker Hermann Meuter, die ook hielp bij de reddingsactie, tegen CBC.

Bekijk de fantastische redding hier:

Deze helden verdienen het om gevierd te worden. Vergeet niet dit verhaal te delen met je vrienden die ook van dieren houden!
[fblike]

Celeberties

Dit moet je zien: Dit is de tweelingzus van Monique Westenberg!

Het schijnt dat iedereen op de wereld een dubbelganger heeft rondlopen. De kans dat je diegene gaat tegenkomen is natuurlijk erg klein met een dikke 7 miljard mensen op de aardbol. Maar Monique Westenberg heeft ‘r al ontmoet.

En ze heeft er niet voor moeten zoeken, haar dubbelganger is namelijk getrouwd met haar broer, Mathieu. Toen haar broer en haar dubbelganger getrouwd waren, waren er nogal wat verwarringen. Fans dachten namelijk dat het gewoon een foto van de blondine zelf was toen ze een foto van haar postte op social media.

Schoonzus van Monique Westenberg

Wanneer we wat foto’s erbij pakken van de twee dames bij elkaar moeten we inderdaad zeggen dat ze verdacht veel op elkaar lijken. Laten we hopen voor Mathieu dat er geen geheime dochter in de familie Westenberg zit:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

In diepe rouw: Verdrietig nieuws voor Joke Bruijs

Joke Bruijs is momenteel in diepe rouw: de actrice en zangeres heeft definitief afscheid moeten nemen van haar broer Jan Bruijs. De oud-voetballer is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden.

”Mijn broer Jantje is er niet meer”, zo schrijft Joke verdrietig op Facebook.

Hartaanval

Jan werd tijdens een fietstocht in Friesland getroffen door een hartaanval. Zijn vrienden probeerden hem nog te reanimeren maar dat lukte niet. Hij werd 68 jaar oud.

Voetbalcarrière

De broer van Joke speelde in zijn jeugd bij de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Op Facebook krijgt de Rotterdamse zangeres/actrice veel steunbetuigingen.

Bron: Show.nl, Libelle Beeld: Youtube

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Bizarre video gelekt van Barman First Dates met deelnemer in het toilet!

First Dates is natuurlijk een prachtig wegkijk-programma. Andermans leed is een prima vermaakt op de doordeweekse avondjes. Hoewel er zo nu en dan ook een match ontstaat tussen twee singles in het restaurant, loopt het nog veel vaker tot een mismatch uit. En dat vinden veel Nederlanders ook heel leuk om te zien.

Daarom is nu een nieuw programma in het leven geroepen: ‘Last Dates’. Het is eigenlijk hetzelfde concept en hetzelfde restaurant, alleen dan gaan koppels voor de laatste keer met elkaar op date voordat ze scheiden of uit elkaar gaan.

Nieuw concept voor First Dates!

“Ben je uitgekeken op je partner? Breng samen een bezoekje aan het Last Dates restaurant!”. Een uitgelezen kans voor de Nederlandse barman van het programma, Victor Abeln, om eens eventjes te scoren bij de dames:

Doorgaan met lezen

Trending