Vastzittende orka stopt niet met huilen – dan komt een vreemde dichterbij en maakt alles weer goed
Connect with us

Lifestyle

Vastzittende orka stopt niet met huilen – dan komt een vreemde dichterbij en maakt alles weer goed

Orka´s hebben altijd een speciale plek in het hart van dierenliefhebbers gehad. Ze zijn majestueus, extreem intelligent en kunnen met elkaar communiceren, wat ze in staat stelt het jagen de coördineren.

Ze staan aan de top van de voedsel keten – en ze zullen alle middelen inzetten om hun prooi te achtervolgen. Maar soms loopt dat slecht af.

Dit was zeker het geval voor een orka vlakbij de kust van British Columbia, Canada. Maar gelukkig waren er een aantal dierenliefhebbers die erachter kwamen wat er gebeurd was en snel handelden.

In de zomer van 2015, zat een groep orka’s achter hun ontbijt aan in de Hartley Bay coast.

Maar terwijl het eb werd, moet één van hen met een golf over rotsen zijn heen gegaan en is daar vast komen te zitten. De rosten waren scherp en ze kon niet bewegen. Terwijl de uren verstreken werd de situatie erger en erger.

De orka was gestrest en kon niet stoppen met huilen.

Maar gelukkig was er een man die het geluid hoorde voordat het te laat was.

Hij trommelde een groep vrijwilligers op om het gigantische zoogdier te redden.

Ze legden dekens over haar heen om haar te beschermen tegen de zon. Vervolgens gebruiken ze slangen en emmers om water over haar heen te gooien zodat ze niet uitdroogde.

De orka had snel door dat de mensen haar geen kwaad wilden doen.

“In eerste instantie was ze gestrest – je kon zien dat haar ademhaling wat sneller werd. Maar na een poosje, denk ik dat ze wist dat wij daar waren om haar te helpen,” zegt een van de redders George Fisher.

Omdat de orka zo groot was, was het onmogelijk om haar te verplaatsen. En zelfs als ze haar hadden kunnen slepen, hadden de scherpe rotsen voor verwondingen gezorgd.

Het enige wat de redders konden doen was haar nat houden en beschermen tegen de zon, totdat het weer vloed werd.

En nadat ze zeker acht uur had vast gezeten, kon de orka eindelijk weer in vrijheid zwemmen!

Het reddingsteam juichte toen ze los kwam en wegzwom. Wat een helden!

Ze bleven een aantal uren bij haar en als ze niet zo snel gehandeld hadden, had de orka kunnen sterven voordat het vloed werd.

“We voelden allemaal mee met deze orka en we waren gelukkig dat we haar een nieuwe kans konden geven,” zegt onderzoeker Hermann Meuter, die ook hielp bij de reddingsactie, tegen CBC.

Bekijk de fantastische redding hier:

Deze helden verdienen het om gevierd te worden. Vergeet niet dit verhaal te delen met je vrienden die ook van dieren houden!
[fblike]

Celeberties

Zien: ‘Johnny de Mol neemt keihard wraak tegen Jeroen Rietbergen’

Gisteren gaf Johnny de Mol zijn ongezouten mening over zijn bonus oom Jeroen Rietbergen. Johnny starte zijn talkshow HLF8 met een statement over alle gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en liet weten hoe erg hij het allemaal vindt.

Aan de tafel zat Catherine Keyl en die bracht met haar vragen Johnny de Mol behoorlijk van zijn stuk. Zo vroeg ze onder meer wat Johnny er nou echt van vond en ook wat hij van het gedrag van Jeroen Rietbergen vond.

Johnny zei dat hij Jeroen Rietbergen een enorme klootzak vond, maar ze wel van hem houden. Volgens Johnny wist ook niemand van de tijdelijke breuk tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden.

Jeroen had toen namelijk zelf opgebiecht dat hij vreemd ging met deelneemsters van The Voice of Holland. Linda de Mol eiste dat Jeroen in therapie ging en zijn leven ging beteren. Hij ging in therapie, maar met zijn walgelijke gedrag en daden ging hij door.

Johnny was een beetje vaag of zijn vader nou afwist van de misstanden van Jeroen. Het gerucht gaat namelijk dat Jeroen tot de orde is geroepen en op zijn plek is gezet toen deze misstanden over hem jaren geleden boven water kwamen. RTL en de productie ontkennen hier iets mee te maken hebben, maar Johnny liet weten dat de leidinggevende en zijn vader er wel vanaf moeten hebben geweten.

Volgens Johnny moet zijn vader Jeroen toen al goed hebben aangepakt. Maar blijkbaar durfde John de Mol het toch niet aan om Jeroen te ontslaan omdat hij de vriend van Linda de Mol was.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Net binnen: dit zijn de coronamaatregelen die vanaf 25 september zullen gelden

Het coronatoegangsbewijs wordt vanaf 25 september waarschijnlijk verplicht in de horeca en in de kunst- en cultuursector. Ook verdwijnt dan de anderhalvemeterregel, bevestigen ingewijden zondagavond na berichtgeving van RTL Nieuws.

Rutte feestdagen

Verder blijven mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, aldus ingewijden. Ook zal het thuiswerkadvies voorlopig niet veranderen en moet de nachthoreca tussen 0.00 en 6.00 uur dicht blijven.

Er moet nog besloten worden of de evenementensector meer ruimte krijgt. Aanstaande dinsdag geeft het demissionaire kabinet een persconferentie over de maatregelen.

Het kabinet liet vorige week al weten te overwegen het coronatoegangsbewijs te verplichten. De rek in de zorg is eruit en dat geldt ook voor de samenleving, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) destijds. Door met toegangsbewijzen te werken, wil het kabinet voorkomen dat er nog lang moet worden vastgehouden aan “beperkende maatregelen voor iedereen”.

Het coronatoegangsbewijs is op dit moment al verplicht bij evenementen met een tijdelijk of kortdurend karakter, die maximaal twee derde van de capaciteit benutten en waar iedereen een vaste zitplaats heeft. Ook voor reizen binnen de Europese Unie is al een coronabewijs nodig.

Andere landen gingen Nederland voor. Onder meer in Frankrijk, Italië en Zwitserland werd het verplichte coronatoegangsbewijs al ingevoerd.

Het toegangsbewijs is geldig als iemand volledig is gevaccineerd, recent van COVID-19 is hersteld of negatief op het coronavirus is getest. De pas wordt verplicht voor iedereen boven de dertien jaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onze Koning Willem-Alexander verspreide corona op Grieks eiland

Griekenland is woedend op koning Willem-Alexander. Volgens de Griekse media zouden Willem-Alexander en Máxima vorig jaar bij hun bezoek aan hun villa in Porto Heli het coronavirus hebben verspreid. De hele Griekse gemeente Ermionida zou in paniek zijn geweest.

Tot de koning en Maxima arriveerde inclusief 20 man personeel in hun villa in Porto Heli was er nog geen enkel corona geval in het dorp. Hierna ging het helemaal mis in het dorp.

Volgens de Griekse media kwam dit omdat het personeel en dan voornamelijk de lokale schoonmaaksters van de koning ook nog op andere plekken in het dorp werkten. Volgens één van de schoonmaaksters wees alles erop dat ze het coronavirus heeft opgelopen van Willem-Alexander en dat het op die manier door het dorp is verspreid.

Doorgaan met lezen

Trending