Connect with us

Gezondheid

Verborgen camera filmt verzorgsters die kokend heet water over overgrootmoeder gieten

Geweldadige verzorgsters werden betrapt nadat ze kokend water op een overgroot oma goten nadat haar zoon een camera in haar kamer had verstopt.

Drie zorgverleners zijn nu gevangen gezet wegens het misbruik van de 94-jarige Paniben Shah in het verzorgingshuis Meera House, in Brent, Londen.

Haar familie legde haar claims van personeelsmisbruik aanvankelijk neer op vroege symptomen van dementie nadat ze na gevallen te zijn in maart 2017 verhuisde naar het huis.

De gezondheid van de gepensioneerde verslechterde echter drastisch en haar zoon Kirti en kleinzoon Amit maakten zich zorgen over hoe ze werd behandeld.

Ze verstopten een kleine verborgen camera in een fotolijst in haar kamer om vast te leggen dat personeel ruw tegen haar was, haar onderworpen aan verbaal geweld, haar bedreigde en sloeg en zelfs kokend heet water op haar droeg in maart 2018.

Stunned Amit zei: “We konden het niet geloven. Het huis leek eerst zo professioneel.

“Het is vreselijk om te denken aan de vreselijke wreedheid die mijn grootmoeder leed door deze vrouwen.”

KOKEND WATER

Anita Kc Thapa, 46, Anita Bc, 49, beide van Edgware, en Heena Parekh, 55, uit Borehamwood, werden respectievelijk zes, vijf en vier maanden gevangen gezet.

Ze gaven toe aan mishandeling door een hulpverlener.

Dolon Roy, 39, en Moumita Roy, 34, beide uit Wembley, kregen opdracht om respectievelijk een gemeenschapsdienst van 240 en 200 uur uit te voeren en betalen elk £200 schadevergoeding na het toegeven van dezelfde overtreding.

Rechter Lana Wood zei tegen hen: ‘U hebt mevrouw Shah de waardigheid en het respect ontnomen waarop ze recht had. Ze had met zorg en medeleven moeten worden behandeld.

“Maar ze werd behandeld zonder menselijkheid en soms fysiek mishandeld. Er was een cultuur van het accepteren van mishandeling. ‘

‘ZONDER MENSELIJKHIED’

Beelden die in de rechtbank werden afgespeeld toonden dat Thapa mevrouw Shah sloeg en haar bespotte terwijl ze pleitte: “Waarom sla je me zo vaak?”

Andere clips tonen dat de werknemers die haar uitscholden als ze klaagt en de vegetarische gepensioneerde treitert dat ze haar kip had gegeven.

Meera House, een speciaal verzorgingshuis voor Aziatische mensen, schortte de vrouwen op nadat de films afgelopen april aan Brent Council waren doorgegeven.

Hier zijn de beelden (Heftig):

Gezondheid

Klanten moeten zelf karretje ontsmetten nadat medewerkers supermarkt worden belaagd.

De medewerkers van een supermarkt in Hilversum Meent zijn het grondig beu. Ze zijn ontzettend geschrokken van het asociale en soms zelfs agressieve gedrag van sommige klanten.

Team Albert Heijn Hilversum Meent deelde op Facebook een vreselijke situatie die zich vorig weekend afspeelde in de supermarkt.

Belaagd en uitgescholden

De medewerkers die bij de ingang de karretjes ontsmetten, werden door klanten verschillende keren uitgescholden en belaagd. Ze kregen de meest vreselijke ziektes naar het hoofd geslingerd.

Op een bepaald ogenblik liep het zo uit de hand dat de politie tussenbeide moest komen. De supermarkt schreef op Facebook: “Waarom ga je als vrouw van 55+ tekeer tegen een jonge jongen die zegt dat hij graag uw winkelwagen even wil schoonmaken en moeten wij uiteindelijk zelfs de politie bellen?”

⚠️‼️NIEUWS‼️⚠️Afgelopen weekend hebben zich MEERDERE situaties voorgedaan waar wij enorm van zijn geschrokken! Onze…

Posted by Albert Heijn Hilversumse Meent on Monday, May 18, 2020

Als direct gevolg van dit asociale gedrag heeft de supermarkt besloten om te stoppen met het desinfecteren van de winkelkarretjes. Vanaf nu moeten de klanten dit zelf doen. Het schoonmaken van de karretjes is immers verplicht. Het zal vanaf nu echter niet meer door de medewerkers gebeuren.

Het team legde nog uit: “Het kan niet zo zijn dat collega’s zich onveilig voelen en helaas is dit wel het geval. Helaas is er voor ons geen andere optie mogelijk Wij hopen op uw begrip en let een beetje op elkaar.”

Het gaat ons verstand te boven dat er zo’n asociale mensen rondlopen. Die medewerkers doen toch gewoon hun werk?

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Maxima nu ook persoonlijk keihard getroffen door het coronavirus

Toen Maxima en Willem Alexander op staatsbezoek waren in Indonesië begon het coronatijdperk in Nederland. Ze vonden het toen moeilijk om niet bij hun kinderen te zijn, in zo’n moeilijke periode. Voor veel mensen is het lastig om familieleden zolang niet te kunnen bezoeken.

Gelukkig zullen de maatregelen minder scherp worden in ons land en zal dat snel weer beter mogelijk zijn met gepaste afstand. Maar voor de Koningin kwam de echte klap vorige week pas binnen. Ze heeft namelijk te horen gekregen dat ze haar moeder de komende 4 maanden sowieso niet zal kunnen opzoeken.

Maxima kan haar moeder voorlopig niet zien
Haar moeder, Maria del Carmen, woont in Argentinië. Het virus heeft het land verandert in een soort oorlogsgebied en de sfeer is ontzettend grimmig in de stad waar haar moeder woont, Buenos Aires. De wegen staan vol wegversperringen en agenten met mitrailleurs. Nederlanders zouden daar van hun bed gelicht zijn om papieren te laten zien en temperatuur op te laten meten. Wie korter dan 14 dagen in het land was werd gedwongen in quarantaine gezet. Een behoorlijk verschil met Nederland en een moeilijke gedachte voor onze koningin!

Doorgaan met lezen

Gezondheid

André Hazes heeft zijn leven verbeterd.

Tot voor kort was André Hazes een echte nachtraaf die vrijwel nooit thuis was. Hij zei ook zelden nee tegen een fris biertje. Maar sinds kort probeert de zanger zijn leven te verbeteren. En daar lukt hij aardig in.

Groot verschil

André vertelt over zijn nieuwe levensstijl: “Hoe ik nu voor de dag kom, is inderdaad een groot verschil met hoe ik er toen uitzag. Ik voel me ook beter, zelfs fitter dan ooit. Ik ben tegenwoordig de eerste van het gezin die ’s ochtends opstaat. Dat is ooit anders geweest.” De dagindeling van de zanger is grondig veranderd dankzij de coronacrisis. Voorlopig zijn er geen optredens en dat zal wellicht nog even zo blijven. Daarom heeft hij nu meer tijd om de dingen te doen die hij belangrijk vindt. Hij onthulde: “Ik wil de beste vader zijn die er bestaat. Ik geniet van de quality time met mijn zoontje André en vrouw Monique. En ik wil het beste uit mezelf halen.” De zanger zegt dat hij de knop heeft omgedraaid en dat hij zijn leven echt verbeterd heeft.

https://www.instagram.com/p/CANwQ6zgepu/?utm_source=ig_embed

Trainen, trainen en nog eens trainen

Hij heeft niet alleen meer tijd voor zijn geliefden, maar ook om te sporten. Hij heeft alcohol afgezworen, sport meer en eet gezond. Daarover vertelde de volkszanger: “Ik eet mijn dagelijkse portie fruit en zeg nee tegen verkeerde suikers en vetten. Ik doe eigenlijk gewoon wat de dokter voorschrijft voor een gezond leven. Trainen deed ik voordien ook al, maar ik at verkeerd en daardoor zag je geen verschil.”

En het resultaat mag er wezen. Aan de foto’s op zijn Instagram te zien, is het duidelijk dat hij de laatste tijd veel tijd in het krachthonk doorbrengt.

 

Doorgaan met lezen

Trending