Verborgen camera laat een wrede mishandeling zien van rendieren op kerstmarkten.
Connect with us

Nieuws

Verborgen camera laat een wrede mishandeling zien van rendieren op kerstmarkten.

De Zweedse dierenrechtenorganisatie “Djurens rätt” meldt dat in de periode van 2014 tot 2017 er 571 rendieren naar het Verenigd Koninkrijk zijn gekomen vanuit Zweden, Noorwegen en Finland. De rendieren worden vervolgens gebruikt als “decoratie” op Kerstmarken.

De dierenrechten organisatie heeft nu één van deze dieren gevolgd met behulp van een verborgen camera en de onthullingen waren schokkend. Het filmen met een verborgen camera heeft verschillende dierenorganisaties aangespoord om alarm te slaan, want de beelden tonen mishandeling en ondervoede rendieren zonder vacht, schrijft de BBC.

Met de verborgen camera heeft Animal Aid de wrede behandeling van deze rendieren in het Verenigd Koninkrijk onthuld. De onthullende videobeelden laten zien dat een rendier in ten minste twee gevallen door een medewerker hard is getrapt om ze klaar te maken voor kerstmarkten.

De onthullingen over de wrede behandeling hebben nu verschillende organisaties er toe gezet om op te roepen tot een boycot van kerstmarkten. Zo is volgens Animal Aid gebleken dat een aantal bij een aantal rendieren hun hoorns zijn afgebroken, ze gebroken botten en grote gaten in de vacht hebben als gevolg van nalatigheid, schrijft Djurens raett.


“Onze studies hebben een schokkende misstand aan het licht gebracht voor deze vriendelijke dieren. Rendierdieren zijn gevoelige wilde dieren, geen object voor decoratie en menselijk vermaak, Tor Bailey vertelt Animal van de BBC.

De man dringt iedereen aan om niet evenementen te bezoeken waar levende dieren worden gebruikt als decoratie. Er zijn veel andere manieren om op een diervriendelijke manier van de feestdagen te genieten. In de onderstaande video zie je de onthullingen van Animal Aid.

Dit moet onmiddellijk worden gestopt! Ben je het daar mee eens deel het artikel dan met je vrienden om de informatie over het misbruik te verspreiden! Alleen door zulke het bewustzijn van mistanden kunnen we actief helpen om deze dierenmishandeling te stoppen.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending