Verborgen camera laat een wrede mishandeling zien van rendieren op kerstmarkten.
Connect with us

Nieuws

Verborgen camera laat een wrede mishandeling zien van rendieren op kerstmarkten.

De Zweedse dierenrechtenorganisatie “Djurens rätt” meldt dat in de periode van 2014 tot 2017 er 571 rendieren naar het Verenigd Koninkrijk zijn gekomen vanuit Zweden, Noorwegen en Finland. De rendieren worden vervolgens gebruikt als “decoratie” op Kerstmarken.

De dierenrechten organisatie heeft nu één van deze dieren gevolgd met behulp van een verborgen camera en de onthullingen waren schokkend. Het filmen met een verborgen camera heeft verschillende dierenorganisaties aangespoord om alarm te slaan, want de beelden tonen mishandeling en ondervoede rendieren zonder vacht, schrijft de BBC.

Met de verborgen camera heeft Animal Aid de wrede behandeling van deze rendieren in het Verenigd Koninkrijk onthuld. De onthullende videobeelden laten zien dat een rendier in ten minste twee gevallen door een medewerker hard is getrapt om ze klaar te maken voor kerstmarkten.

De onthullingen over de wrede behandeling hebben nu verschillende organisaties er toe gezet om op te roepen tot een boycot van kerstmarkten. Zo is volgens Animal Aid gebleken dat een aantal bij een aantal rendieren hun hoorns zijn afgebroken, ze gebroken botten en grote gaten in de vacht hebben als gevolg van nalatigheid, schrijft Djurens raett.

“Onze studies hebben een schokkende misstand aan het licht gebracht voor deze vriendelijke dieren. Rendierdieren zijn gevoelige wilde dieren, geen object voor decoratie en menselijk vermaak, Tor Bailey vertelt Animal van de BBC.

De man dringt iedereen aan om niet evenementen te bezoeken waar levende dieren worden gebruikt als decoratie. Er zijn veel andere manieren om op een diervriendelijke manier van de feestdagen te genieten. In de onderstaande video zie je de onthullingen van Animal Aid.

Dit moet onmiddellijk worden gestopt! Ben je het daar mee eens deel het artikel dan met je vrienden om de informatie over het misbruik te verspreiden! Alleen door zulke het bewustzijn van mistanden kunnen we actief helpen om deze dierenmishandeling te stoppen.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending