Verborgen camera laat een wrede mishandeling zien van rendieren op kerstmarkten.
Connect with us

Meest bekeken

Verborgen camera laat een wrede mishandeling zien van rendieren op kerstmarkten.

De Zweedse dierenrechtenorganisatie “Djurens rätt” meldt dat in de periode van 2014 tot 2017 er 571 rendieren naar het Verenigd Koninkrijk zijn gekomen vanuit Zweden, Noorwegen en Finland. De rendieren worden vervolgens gebruikt als “decoratie” op Kerstmarken.

De dierenrechten organisatie heeft nu één van deze dieren gevolgd met behulp van een verborgen camera en de onthullingen waren schokkend. Het filmen met een verborgen camera heeft verschillende dierenorganisaties aangespoord om alarm te slaan, want de beelden tonen mishandeling en ondervoede rendieren zonder vacht, schrijft de BBC.

Met de verborgen camera heeft Animal Aid de wrede behandeling van deze rendieren in het Verenigd Koninkrijk onthuld. De onthullende videobeelden laten zien dat een rendier in ten minste twee gevallen door een medewerker hard is getrapt om ze klaar te maken voor kerstmarkten.

De onthullingen over de wrede behandeling hebben nu verschillende organisaties er toe gezet om op te roepen tot een boycot van kerstmarkten. Zo is volgens Animal Aid gebleken dat een aantal bij een aantal rendieren hun hoorns zijn afgebroken, ze gebroken botten en grote gaten in de vacht hebben als gevolg van nalatigheid, schrijft Djurens raett.

“Onze studies hebben een schokkende misstand aan het licht gebracht voor deze vriendelijke dieren. Rendierdieren zijn gevoelige wilde dieren, geen object voor decoratie en menselijk vermaak, Tor Bailey vertelt Animal van de BBC.

De man dringt iedereen aan om niet evenementen te bezoeken waar levende dieren worden gebruikt als decoratie. Er zijn veel andere manieren om op een diervriendelijke manier van de feestdagen te genieten. In de onderstaande video zie je de onthullingen van Animal Aid.

Dit moet onmiddellijk worden gestopt! Ben je het daar mee eens deel het artikel dan met je vrienden om de informatie over het misbruik te verspreiden! Alleen door zulke het bewustzijn van mistanden kunnen we actief helpen om deze dierenmishandeling te stoppen.

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending