Verpleegkundige raadt iedereen met een iPhone aan om deze verandering te doen – het zou je leven kunnen redden
Connect with us

Lifestyle

Verpleegkundige raadt iedereen met een iPhone aan om deze verandering te doen – het zou je leven kunnen redden

Het belang van een wachtwoord op je telefoon is iets waar de meeste mensen tegenwoordig bewust van zijn. Als je telefoon gestolen wordt, kan de dief vanwege het wachtwoord lastiger bij je persoonlijke informatie – zoals foto´s waarvan je niet wilt dat iedereen ze ziet.

Maar geloof het of niet, er kleeft ook een groot nadeel aan je telefoon vergrendelen. Namelijk in het geval van een ongeluk of noodgeval.

Je kunt altijd 112 bellen, of je telefoon nu vergrendeld is of niet, maar meer informatie uit je telefoon halen is onmogelijk. En dat kan problematisch zijn voor ambulance en ziekenhuis personeel als iemand serieus gewond of ziek is.

Maar maak je geen zorgen – er is een slimme en eenvoudige manier om dit op te lossen en deze verpleegkundige raadt iedereen aan dit te doen. Het zou levens kunnen redden.

Een gebruikelijk probleem onder ambulance personeel en medewerkers van de spoedeisende hulp is dat ze niet in staat zijn de patiënt, die in kritieke toestand is gevonden, te identificeren. Deze patiënten zijn bijvoorbeeld bewusteloos of kunnen om andere redenen niet communiceren. Als die persoon geen ID bij zich draagt, kan het ziekenhuis geen contact opnemen met de naasten en/of het medisch dossier opvragen.

En soms kan het snel opvragen van een medisch dossier het verschil zijn tussen leven en dood. Een snelle toegang tot informatie, zoals bloedgroep, kan doorslaggevend zijn om je leven te redden.

De verpleegkundige Julia Thompson laat nu aan iedereen weten date r een simpele functie op je telefoon is, waardoor het zorgpersoneel snel je naam, verzekering en medische indicaties kan opvragen. Zonder dat je telefoon ontgrendeld wordt.

Ze legt het allemaal uit op haar Facebook pagina:

“Ik werk in een publiek ziekenhuis en zie regelmatig patiënten binnenkomen op de spoedeisende hulp. We hebben geen idee wie ze zijn, hoe we hun naasten kunnen bereiken of wat hun medische historie is! Al hun telefoons zijn vergrendeld!

Veel mensen realiseren niet dat ze iets dat ´Medical ID´ heet, kunnen aanzetten op hun iPhone. Je hebt de health app nodig (die zit gratis bij de telefoon). Ik had het zelf ook niet eens door toen ik mijn eigen iPhone kreeg!

De informatie is zelfs toegankelijk als de telefoon vergrendeld is door op de ´noodgeval´ optie te klikken en geeft dingen weer zoals: de naam, geboortedatum, noodcontacten, medische informatie, bloedgroep en donorstatus. Je kunt ook notities toevoegen.

Het kan allemaal gemanaged worden door op de ¨Health app¨ the klikken die standaard op de telefoon zit. (hartvormig icoontje, en dan in de app naar het sterretje met Medical ID). Omdat iedereen die ik hier vandaag over verteld heb er nog nooit van gehoord heeft, leek het me nodig om dit op social media te delen!

Deel dit niet alleen – maak die van jou ook up-to-date

(Volgens mij bestaat er ook een Android app die ICE (in case of emergency) heet, die vergelijkbaar werkt. Als je niet van apps houdt, ga dan naar de contactenlijst en vink aan dat de contactgegevens van jouw noodcontact op je beginscherm komen te staan. Nieuwere Androids hebben ook medische informatie in de noodinformatie, dus er is geen excuus om je informatie niet bij de hand te hebben. Het kan je leven redden).”

Hier laten we zien hoe makkelijk het is. Scrol naar beneden voor de rest van het artikel.

Type en bewerk je persoonlijke informatie en zorg ervoor dat je alles opslaat als je klaar bent.

Zoals je hieronder kunt zien, creëert dit automatisch een optie om Medical ID in te gaan als je telefoon vergrendeld is.

Scrol naar beneden om verder te lezen.

Het toevoegen van deze informatie kan mogelijk je leven redden. Zeker als je speciale medische behoeften hebt of een allergie waarover hulpverleners zouden moeten weten. Ik heb nu zelf een medical ID gecreëerd en de telefoonnummers van mijn naasten toegevoegd.

Zorg dat jij het ook doet en deze informatie met je vrienden deelt!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending