Verpleegster gaat even melk kopen – is in shock na wat ze te horen krijgt van oude kennis
Connect with us

Nieuws

Verpleegster gaat even melk kopen – is in shock na wat ze te horen krijgt van oude kennis

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw, zegt men. Maar wat vind je van ‘achter elke sterke dokter staat een sterke verpleegster’?

Mijn moeder is verpleegster en ik herinner me hoe ze elke dag vermoeid thuis kwam. Ik moet even benadrukken dat de keren die ik haar hoorde thuiskomen, altijd heel laat was. Ik lag meestal al lang te slapen.


Net zoals vele verpleegsters, werkte ook mijn moeder de klok rond.

We geven dokters veel lof voor hun harde werk, en dat zou ook zo moeten, maar we vergeten ook vaak het harde en belangrijke werk van onze verpleegsters. Zonder hen denk ik niet dat de meeste dokters hun job zouden kunnen doen, en ik denk als je dit zou vragen aan elke dokter, ze daarmee volledig akkoord zouden gaan.

Daarvoor dachten eraan om alle verpleegsters eens te eren, om dit verhaal te delen over een verpleegster in Toowoomba, Australië.

Haar naam is Caitlin Brassington. Op een dag in oktober vorig jaar, werd ze erg geraakt door wat iemand haar had gezegd over verpleegsters. Dus ze besliste om haar bericht op Facebook te delen .

Het bericht werd sindsdien meer dan vijfduizend keer gedeeld, en gaat rond op het internet als een lopend vuurtje.

Dit is wat Caitlin heeft gezegd die dag.

“’Maar een verpleegster’.’’

“Ik ben net thuis van een drukke shift, en ik zie er erg vermoeid uit in mijn werkkledij. Op weg naar huis vandaag, stopte ik even in de winkel om melk te kopen, en ik zag een oude bekende. Ze had me nog nooit in uniform gezien en ze zei dat ze niet wist dat ik ‘maar een verpleegster’ was.’’


“Wow. In mijn 18-jarige carriere heb ik dit al heel veel mogen aanhoren, maar deze keer was het me teveel. Ben ik maar een verpleegster?”

“Ik heb baby’s ter wereld gebracht, waarvan velen hulp nodig hadden bij hun eerste ademhalingen, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik heb mensen bijgestaan tijdens het verlies van hun kind, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’’’.

“Ik heb reanimatie uitgevoerd op patiënten en hun leven gered, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik ben de ogen, oren en handen van de dokters en heb de mogelijkheid om jullie ziektes te onderzoeken en te behandelen, en toch ben ik maar een verpleegster.”

“Ik heb de longen geausculteerd van pasgeboren baby’s en onderzocht waar de problemen zich bevinden met de ademhaling. En toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik leid patienten, verzorgers en jonge verpleegsters op, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik zal kerstmis moeten missen, de verjaardagen van mijn kinderen, en schoolmusicals zodat ik kan gaan werken om voor jouw dierbaren te zorgen, en toch ben ik maar een verpleegster.”

“Ik kan bloed afnemen, een wonde verzorgen en genezen, maar ik ben ‘maar een verpleegster’”.

“Ik voer hartcontroles uit op pasgeborenen, kinderen, of volwassenen en toch ben ik maar een simpele verpleegster.”

“Ik kan je vertellen hoeveel adrenaline of amiodaron je kind nodig heeft gebaseerd op zijn gewicht, om hen terug tot leven te brengen. En toch ben ik maar een verpleegster.”

“Ik heb de ervaring en kennis om mensenlevens te redden. Dus als ik maar een verpleegster ben, dan ben ik ontzettend trots om een verpleegster te zijn!”

Wow. Wat een krachtige boodschap van deze trotse verpleegster.

Deel aub dit verhaal om alle hardwerkende, en vaak vergeten verpleegsters te eren. Ze doen een belangrijke en broodnodige job waar mensen vaak niet bij stilstaan. We appreciëren wat jullie doen voor ons.
[fblike]


Nieuws

‘Ontslag op staande voet voor Ronald Koeman: eens of oneens?’

Ronald Koeman was na afloop van de verloren halve finale van het EK niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Felix Zwayer. Engeland won met 1-2 van het Nederlands elftal, mede door een strafschop voor de Engelsen. Koeman vond dat een belachelijke beslissing.

Oranje kreeg na een dik kwartier een strafschop tegen, nadat Denzel Dumfries een schot van Harry Kane wilde blokken, maar de back raakte de zwaaiende voet van de Engelse spits. „Dit is een type beslissing van een VAR…”, stak Koeman zijn frustraties niet onder stoelen of banken. “Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty. Hij wil die bal blokken en Kane schiet. Dan komen ze tegen elkaar aan. Ik denk dat het voetbal kapot gaat door dit soort beslissingen.”

Dat was overigens niet de enige kritiek die hij had op Zwayer. „Ik vond dat hij voor veel lullige dingetjes floot. Ik denk dat er in Engeland niet voor gefloten wordt. Vanavond wel. Dat is niet waarom je verliest. Maar bij momenten vond ik dat de scheidsrechter te makkelijk floot voor dingen die geen overtredingen waren.”


Teleurstelling bij Van Dijk

Virgil van Dijk had amper woorden voor de bittere nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK (1-2). Oranje verloor na een doelpunt van Ollie Watkins in de 90ste minuut. „Als je hem zo laat tegen krijgt, is dat natuurlijk verschrikkelijk”, zei de geëmotioneerde aanvoerder.

„Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen en dat doet heel veel pijn”, zei Van Dijk in het flashinterview na afloop. „Je steekt er heel veel in, je geeft alles en als hij dan in de laatste minuut valt is dat gewoon klote. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het doet zoveel pijn.”

Van Dijk wilde niet diep ingaan op de vraag hoe hij het optreden vond van de VAR en de scheidsrechter, die een strafschop toekende aan Engeland. „Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen ging. Maar om daar de schuld aan te geven, dat weet ik ook niet.”

De aanvoerder had ook gezien dat Oranje in de tweede helft aanspraak maakte op een tweede treffer. „Het voelde alsof wij de 2-1 konden maken, maar het gebeurde niet en we staan met lege handen”, aldus Van Dijk.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Wereldberoemde acteur op 49-jarige leeftijd heengegaan

Op een rustige zondag, 23 juni 2024, werd de film- en surfwereld opgeschrikt door het tragische nieuws dat Tamayo Perry, een acteur bekend van ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’, het leven liet na een haaienaanval in de wateren van Hawaï. Perry, die ook actief was als strandwacht bij Honolulu Ocean, 0verleed op de leeftijd van 49.


Het 1ncident vond plaats nabij Goat Island, een locatie bekend om zijn pittoreske uitzichten en populaire surfspots. Dit maakt het verlies nog aangrijpender, omdat het een plek betreft waar Perry vaak kwam om zijn passie voor de oceaan te delen.

Tamayo Perry was een man van vele talenten; zijn carrière overspande zowel de entertainmentindustrie als professionele sporten. Zijn meest opvallende rol als boekanier in ‘Pirates of the Caribbean’, naast sterren als Johnny Depp en Penélope Cruz, markeerde hem als een veelzijdig en charismatisch acteur.

Buiten de set was Perry ook actief in de surfwereld. Hij stond bekend om zijn spectaculaire surfprestaties en was een geliefd figuur op de golven van de Noordkust van Oahu.

Zijn expertise als stuntartiest werd verder tentoongesteld in films zoals ‘The Big Bounce’ en hij verscheen ook in bekende series zoals ‘Charlie’s Angels 2′, ‘Blue Crush’, ‘Lost’ en ‘Hawaii Five-O’.

De reactie op Perry’s d00d vanuit de gemeenschap onderstreept de breed gevoelde impact van zijn overlijden. Kurt Lager, de waarnemend Ocean Safety Chief, sprak over Perry’s “aanstekelijke” persoonlijkheid en zijn diepgaande impact op de gemeenschap.


Perry was niet alleen een held in de ogen van de gemeenschap door zijn professionele inzet als badmeester, maar ook door zijn alledaagse vriendelijkheid en de zorg die hij had voor anderen.

Burgemeester Rick Blangiardi benadrukte dat Perry een “zeer gerespecteerd” lid van de gemeenschap was en beschreef zijn d00d als een verlies dat zwaar valt voor iedereen die hem kende.

Tamayo Perry was meer dan een acteur en surfer; hij was een mentor, vriend, en familieman die een blijvende indruk achterliet op iedereen die het geluk had hem te kennen.

Zijn biografie vertelt van een man die zijn leven wijdde aan de oceaan, van zijn jeugd in een klein plattelandsstadje ten oosten van de North Shore tot zijn jaren als professionele surfer, waar hij bekend stond om zijn moed om enkele van de gevaarlijkste golven ter wereld te trotseren.

De wereld heeft niet alleen een getalenteerd acteur en surfer verloren, maar ook een man die onvermoeibaar werkte om zijn gemeenschap veiliger en beter te maken. Zijn leven was gevuld met passie, avontuur, en een diepe liefde voor de zee.

Zijn nalatenschap zal voortleven in de herinneringen van degenen die door hem geïnspireerd werden om de golven te trotseren en de avonturen van het leven te omarmen.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Nieuwe beelden gelekt: dit heeft de VAR bewust niet beoordeeld

Oranje ligt uit het EK en dat is ontzettend spijtig. De scheidsrechter was dramatisch en gaf Engeland een penalty die in de verste verten geen penalty was. Sterker nog, er zijn beelden opgedoken van een moment dat bewust NIET beoordeeld is door de VAR.

Penalty

De videoscheidsrechter besloot arbiter Felix Zwayer in de 16e minuut naar het videoscherm te roepen. Harry Kane had net een bal het stadion uitgeramd, en werd daarna getoucheerd door Denzel Dumfries. De VAR vond dat het bekijken waard.
Zwayer, in het verleden veroordeeld wegens matchfixing, oordeelde dat het een honderd procent penalty was.
Harry Kane, die een minuut eerder net deed alsof hij zijn been had verloren door een landmijn, nam de aanloop en schoot de bal onberispelijk in de hoek.


VAR

Ophef alom. In Nederland, maar ook in Engeland vond niemand dit een penalty. Duitse scheidsrechters mogen blijkbaar zelf regels verzinnen.
Enfin, nu zijn er beelden opgedoken van twee seconden voor het bewuste moment. Er is goed te zien dat Saka, de rechtsbuiten van de Britten, overduidelijk hands maakt. Je ziet vervolgens ook meerdere spelers appeleren.
De VAR heeft er BEWUST voor gekozen om net te doen alsof dit niet is gebeurd. Dat is de conclusie, omdat dit moment niet beoordeeld is.
Vreemd, aangezien de videoscheidsrechters alle technologische middelen tot hun beschikking hebben, en ze dit dus hadden moeten zien.
Zonder de handsbal van Saka was de bal niet bij Kane terechtgekomen, had die hem niet het stadion uitgeramd en had Dumfries hem niet per ongeluk aangeraakt.
En dus is nu wederom enorme ophef. Onderstaand de beelden. Delen maarrrrrrrrrrr


Doorgaan met lezen

Trending