Verpleegster gaat even melk kopen – is in shock na wat ze te horen krijgt van oude kennis
Connect with us

Nieuws

Verpleegster gaat even melk kopen – is in shock na wat ze te horen krijgt van oude kennis

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw, zegt men. Maar wat vind je van ‘achter elke sterke dokter staat een sterke verpleegster’?

Mijn moeder is verpleegster en ik herinner me hoe ze elke dag vermoeid thuis kwam. Ik moet even benadrukken dat de keren die ik haar hoorde thuiskomen, altijd heel laat was. Ik lag meestal al lang te slapen.

Net zoals vele verpleegsters, werkte ook mijn moeder de klok rond.

We geven dokters veel lof voor hun harde werk, en dat zou ook zo moeten, maar we vergeten ook vaak het harde en belangrijke werk van onze verpleegsters. Zonder hen denk ik niet dat de meeste dokters hun job zouden kunnen doen, en ik denk als je dit zou vragen aan elke dokter, ze daarmee volledig akkoord zouden gaan.

Daarvoor dachten eraan om alle verpleegsters eens te eren, om dit verhaal te delen over een verpleegster in Toowoomba, Australië.

Haar naam is Caitlin Brassington. Op een dag in oktober vorig jaar, werd ze erg geraakt door wat iemand haar had gezegd over verpleegsters. Dus ze besliste om haar bericht op Facebook te delen .

Het bericht werd sindsdien meer dan vijfduizend keer gedeeld, en gaat rond op het internet als een lopend vuurtje.

Dit is wat Caitlin heeft gezegd die dag.

“’Maar een verpleegster’.’’

“Ik ben net thuis van een drukke shift, en ik zie er erg vermoeid uit in mijn werkkledij. Op weg naar huis vandaag, stopte ik even in de winkel om melk te kopen, en ik zag een oude bekende. Ze had me nog nooit in uniform gezien en ze zei dat ze niet wist dat ik ‘maar een verpleegster’ was.’’

“Wow. In mijn 18-jarige carriere heb ik dit al heel veel mogen aanhoren, maar deze keer was het me teveel. Ben ik maar een verpleegster?”

“Ik heb baby’s ter wereld gebracht, waarvan velen hulp nodig hadden bij hun eerste ademhalingen, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik heb mensen bijgestaan tijdens het verlies van hun kind, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’’’.

“Ik heb reanimatie uitgevoerd op patiënten en hun leven gered, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik ben de ogen, oren en handen van de dokters en heb de mogelijkheid om jullie ziektes te onderzoeken en te behandelen, en toch ben ik maar een verpleegster.”

“Ik heb de longen geausculteerd van pasgeboren baby’s en onderzocht waar de problemen zich bevinden met de ademhaling. En toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik leid patienten, verzorgers en jonge verpleegsters op, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik zal kerstmis moeten missen, de verjaardagen van mijn kinderen, en schoolmusicals zodat ik kan gaan werken om voor jouw dierbaren te zorgen, en toch ben ik maar een verpleegster.”

“Ik kan bloed afnemen, een wonde verzorgen en genezen, maar ik ben ‘maar een verpleegster’”.

“Ik voer hartcontroles uit op pasgeborenen, kinderen, of volwassenen en toch ben ik maar een simpele verpleegster.”

“Ik kan je vertellen hoeveel adrenaline of amiodaron je kind nodig heeft gebaseerd op zijn gewicht, om hen terug tot leven te brengen. En toch ben ik maar een verpleegster.”

“Ik heb de ervaring en kennis om mensenlevens te redden. Dus als ik maar een verpleegster ben, dan ben ik ontzettend trots om een verpleegster te zijn!”

Wow. Wat een krachtige boodschap van deze trotse verpleegster.

Deel aub dit verhaal om alle hardwerkende, en vaak vergeten verpleegsters te eren. Ze doen een belangrijke en broodnodige job waar mensen vaak niet bij stilstaan. We appreciëren wat jullie doen voor ons.
[fblike]

Nieuws

Erwin grijpt in nadat Marokkaanse jongens zijn geliefde friettent overvallen en rijdt hen aan

Erwin Lips, een moedige jongeman uit de Brabantse gemeente Odiliapeel, toonde zijn heldendaden afgelopen zaterdag toen hij getu!ge was van een 0verval op zijn geliefde friettent en besloot de b0even aan te pakken.

Terugkijkend naar afgelopen zaterdag, rond 19.30 uur, drongen twee jongeren Eethuis De Buurman binnen, wat de eigenaar van de zaak flink deed schrikken.

“Eentje had een groot zwaard bij zich. In eerste instantie dacht ik dat het om een Halloween-act ging. Maar ze riepen meteen ‘geld, geld, geld’.

Toen realiseerde ik me dat het geen grap was,” aldus eigenaar Henri, die met zijn 61 jaar vastberaden was om niet toe te geven aan de 0vervallers.

Hij probeerde zelfs de b!vakmuts van een van de jongens af te trekken.

“Ik trok hem naar voren, want daar hangt een camera,” vervolgde Henri.

Er ontstond een worsteling, maar toen trok een van de daders een zakmes tevoorschijn.

Erwin, die in een nabijgelegen auto zat, besloot in te grijpen.

Hij zag een draaiende scooter voor de deur staan en bemerkte dat er binnen twee gemaskerde mannen waren.

Terwijl Henri om hulp riep buiten, probeerden de boeven de kassa te stelen.

Dit verliep echter niet vlekkeloos, omdat de kassa met kabels aan de computer was bevestigd en het geboefte de kabels niet kon losmaken. Uiteindelijk renden ze zonder buit naar hun scooter.

Dit was het moment waarop Erwin in actie kwam. Hij ramde de scooter omver, waardoor de twee boeven van 17 en 15 jaar oud in de armen van de opgeroepen p0litie vielen.

Dit klinkt als een ongelooflijk verhaal, nietwaar? Gelukkig zijn er beelden beschikbaar om deze heldhaftige daad te onderstrepen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Verandering in kindermenu’s: Patat en pizza niet langer aangeboden in restaurants

Horecaondernemers in Nissewaard en Voorne aan Zee werken aan vernieuwde kindermenu’s, omdat zowel ouders als kinderen op zoek zijn naar meer gevarieerde opties dan de traditionele kipnuggets met friet of pannenkoeken.

Deze nieuwe initiatieven voor kindermaaltijden worden geleid door Sander Smit van restaurant Aan Zee.

Hij benadrukt dat het aanbieden van gezondere opties automatisch leidt tot betere eetgewoonten bij kinderen.

Volgens hem willen kinderen vaak meer variatie dan wat traditioneel op kindermenu’s wordt aangeboden.

Een creatief aspect van deze vernieuwing is het betrekken van basisschoolkinderen bij het samenstellen van hun ideale maaltijd.

Dit heeft geresulteerd in menu’s met meer diversiteit, zoals pasta met garnalen, witvis, pokébowls en kleurrijke wraps.

Kinderdiëtist Olga Benjamin is enthousiast over dit initiatief en benadrukt het belang van gevarieerde kindermenu’s.

Ze legt uit dat kinderen meer geneigd zijn om te genieten van kleinere, kleurrijke porties.

Uit een enquête van Ouders van Nu blijkt dat veel ouders vinden dat kindermenu’s gezonder en gevarieerder kunnen zijn.

Wendy van Poorten, hoofdredacteur van het tijdschrift, bespreekt de uitdagingen en mogelijkheden om kindermenu’s te verbeteren.

Van Poorten suggereert dat zelfs kleine aanpassingen, zoals het vervangen van gewone frietjes door zoete-aardappelfriet, een groot verschil kunnen maken.

Ook raadt kinderdiëtist Benjamin aan om halve porties van ‘volwassen’ gerechten aan te bieden, zodat kinderen samen met hun ouders kunnen eten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Dochter Sterre Heijnen steelt de aandacht in Steenrijk, Straatarm: “Onze intentie is om haar meer bekendheid te geven”

Sterre Heijnen en haar ouders verschenen onlangs op televisie in het programma Steenrijk, Straatarm.

Wie gisteren naar deze uitzending keek, zag hoe de dochter uit het welgestelde gezin er alles aan deed om meer schermtijd te krijgen. Nu blijkt waarom ze dat deed.

Op televisie verschijnen
Veel mensen hebben de wens om op televisie te verschijnen. Sommigen willen dit om bijvoorbeeld liefde te vinden of deel te nemen aan een spelshow, terwijl anderen op zoek zijn naar aandacht.

Ze hopen op veel kijkers, zodat ze meer volgers kunnen krijgen. Programma’s als Temptation Island, Lang Leve de Liefde en First Dates zijn aantrekkelijke shows om wat aandacht te krijgen, maar er kan nu nog een aan dat lijstje worden toegevoegd.

Sinds kort lijkt ook Steenrijk, Straatarm te worden gebruikt om aandacht te genereren.

Vermoedens hiervan ontstonden al bij de aflevering met ‘Closet van Val’, waarbij mensen dachten dat de deelnemers hun leven rooskleuriger deden voorkomen dan het werkelijk was.

Later zagen we ook een oplichter die vermoedelijk zijn reputatie probeerde te herstellen. Nu vermoeden kijkers dat het programma wordt ingezet om hun dochter Sterre Heijnen te promoten.

Sterre Heijnen
Sterre Heijnen is een zelfstandig ondernemer die flink aan de weg timmert. Althans… Ze lijkt haar jeugdige jaren te gebruiken om financieel voordeel te behalen uit haar lichaam.

Via ‘Friends to follow’ (een concurrent van het bekendere OnlyFans) verkoopt ze foto’s van haar lichaam voor geld.

Het is natuurlijk een slimme zakelijke zet, maar hoe meer mensen je kennen, hoe succesvoller je kunt zijn.

Sterre heeft welvarende ouders en het lijkt erop dat ze zelf ook graag aan het werk is. Ze heeft namelijk talloze foto’s online staan, waarvan velen behoorlijk gedurfd zijn.

Dit heeft haar al zo’n 70.000 volgers opgeleverd. De mate van steun van haar ouders is nu echter onduidelijk.

Gaan haar ouders zo ver dat ze deelnemen aan een televisieprogramma om hun dochter te promoten? Kijkers denken van wel.

Hieronder zijn enkele foto’s van Sterre Heijnen te zien die weinig aan de verbeelding overlaten.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending