Verpleegster gaat even melk kopen – is in shock na wat ze te horen krijgt van oude kennis
Connect with us

Lifestyle

Verpleegster gaat even melk kopen – is in shock na wat ze te horen krijgt van oude kennis

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw, zegt men. Maar wat vind je van ‘achter elke sterke dokter staat een sterke verpleegster’?

Mijn moeder is verpleegster en ik herinner me hoe ze elke dag vermoeid thuis kwam. Ik moet even benadrukken dat de keren die ik haar hoorde thuiskomen, altijd heel laat was. Ik lag meestal al lang te slapen.

Net zoals vele verpleegsters, werkte ook mijn moeder de klok rond.

We geven dokters veel lof voor hun harde werk, en dat zou ook zo moeten, maar we vergeten ook vaak het harde en belangrijke werk van onze verpleegsters. Zonder hen denk ik niet dat de meeste dokters hun job zouden kunnen doen, en ik denk als je dit zou vragen aan elke dokter, ze daarmee volledig akkoord zouden gaan.

Daarvoor dachten eraan om alle verpleegsters eens te eren, om dit verhaal te delen over een verpleegster in Toowoomba, Australië.

Haar naam is Caitlin Brassington. Op een dag in oktober vorig jaar, werd ze erg geraakt door wat iemand haar had gezegd over verpleegsters. Dus ze besliste om haar bericht op Facebook te delen .

Het bericht werd sindsdien meer dan vijfduizend keer gedeeld, en gaat rond op het internet als een lopend vuurtje.

Dit is wat Caitlin heeft gezegd die dag.

“’Maar een verpleegster’.’’

“Ik ben net thuis van een drukke shift, en ik zie er erg vermoeid uit in mijn werkkledij. Op weg naar huis vandaag, stopte ik even in de winkel om melk te kopen, en ik zag een oude bekende. Ze had me nog nooit in uniform gezien en ze zei dat ze niet wist dat ik ‘maar een verpleegster’ was.’’

“Wow. In mijn 18-jarige carriere heb ik dit al heel veel mogen aanhoren, maar deze keer was het me teveel. Ben ik maar een verpleegster?”

“Ik heb baby’s ter wereld gebracht, waarvan velen hulp nodig hadden bij hun eerste ademhalingen, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik heb mensen bijgestaan tijdens het verlies van hun kind, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’’’.

“Ik heb reanimatie uitgevoerd op patiënten en hun leven gered, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik ben de ogen, oren en handen van de dokters en heb de mogelijkheid om jullie ziektes te onderzoeken en te behandelen, en toch ben ik maar een verpleegster.”

“Ik heb de longen geausculteerd van pasgeboren baby’s en onderzocht waar de problemen zich bevinden met de ademhaling. En toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik leid patienten, verzorgers en jonge verpleegsters op, en toch ben ik ‘maar een verpleegster’”.

“Ik zal kerstmis moeten missen, de verjaardagen van mijn kinderen, en schoolmusicals zodat ik kan gaan werken om voor jouw dierbaren te zorgen, en toch ben ik maar een verpleegster.”

“Ik kan bloed afnemen, een wonde verzorgen en genezen, maar ik ben ‘maar een verpleegster’”.

“Ik voer hartcontroles uit op pasgeborenen, kinderen, of volwassenen en toch ben ik maar een simpele verpleegster.”

“Ik kan je vertellen hoeveel adrenaline of amiodaron je kind nodig heeft gebaseerd op zijn gewicht, om hen terug tot leven te brengen. En toch ben ik maar een verpleegster.”

“Ik heb de ervaring en kennis om mensenlevens te redden. Dus als ik maar een verpleegster ben, dan ben ik ontzettend trots om een verpleegster te zijn!”

Wow. Wat een krachtige boodschap van deze trotse verpleegster.

Deel aub dit verhaal om alle hardwerkende, en vaak vergeten verpleegsters te eren. Ze doen een belangrijke en broodnodige job waar mensen vaak niet bij stilstaan. We appreciëren wat jullie doen voor ons.
[fblike]

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Grote zorgen om Martien Meiland “Dit ziet er niet rooskleurig uit!”

Het is niet altijd dolle pret in Chateau Marillaux, blijkt uitt de laatste aflevering. De 58-jarige kasteelheer en ster van de show wordt er namelijk ook niet jonger op. Martien Meiland blijkt te kampen met serieuze gezondheidsklachten. Ook fans zien in de laatste aflevering dat het leven in het Franse chateau de kasteelheer niet veel goeds doet. Ook de rest van de familie maakt zich zorgen, hij zou flinke benauwdheidsklachten hebben. Het begon met een benauwde en beroerde nacht waarbij de kasteelheer ook pijn op de borst heeft ervaren. Maar de grote zorgen kwamen toen hij dit ook overdag begon te ervaren. Benauwd was hij niet meer, gaf hij aan. Wel zegt hij het volgende: “Maar ik weet gewoon dat het niet goed is. Ik voel het. Dat voel je. Ik ga morgen naar de dokter.”

Martien Meiland kampt met gezondheidsklachten

“Hij kan toch corona hebben?” Zegt dochter Montana nog. Maxime denkt ook dat er iets aan de hand is: “Misschien is het gewoon een longinfectie”. Fans denken dat het ook wat te maken zou kunnen hebben met de oplopende stress die de coronacrisis met zich mee brengt. Ook in het welbekende Franse chateau zijn de gevolgen hiervan namelijk keihard aangekomen. Montana ziet het niet rooskleurig in als dit de uitkomst is: “Dan ga je gewoon dood. Jouw longen zijn niet de sterkste van allemaal.”

Annuleringen in het kasteel

Er zijn onwijs veel annuleringen in het kasteel aangekomen. Iedere dag moeten er duizenden euro’s terug geboekt worden naar de gasten die niet kunnen komen voor hun overnachtingen. Vorige maand is dan ook officieel de verkoop van hun kasteel van start gegaan. Voor 1.250.000 kun je dan al eigenaar zijn van het complete kasteel, met zwembad en alle meubels en toebehoren.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending