Verschrikkelijk nieuws over ernstig zieke dochter Wendy van Dijk
Connect with us

BNers

Verschrikkelijk nieuws over ernstig zieke dochter Wendy van Dijk

Wendy van Dijk (52) heeft tijdelijk haar professionele verplichtingen opgeschort vanwege de gezondheidssituatie van haar 13-jarige dochter Lizzy, die lijdt aan een zeldzame bloedz!ekte die haar lichaam verhindert om nieuwe bloedcellen aan te maken. De presentatrice bevestigde dit aan het ANP, na berichtgeving van ‘Shownieuws’.


“Haar lichaam maakt op dit moment zelf geen nieuwe bloedcellen meer aan,” vertelde Wendy aan Shownieuws. “Daar zijn we natuurlijk enorm van geschrokken, maar we blijven positief en zijn momenteel samen met de artsen op zoek naar een geschikte oplossing.”

Wendy benadrukte dat haar gezin nu weer in een soort coronatijd leeft, waarin ze voorzichtig moeten zijn met sociale contacten. “We mogen niet te veel mensen zien.”

Geplande opnames voor het televisieprogramma ‘Wie van de Drie’ zijn in overleg met Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, uitgesteld. Wendy gaf aan dat ze momenteel niet in staat is om te werken, mede doordat opnamedagen haar in contact brengen met veel mensen.

Het is nog onduidelijk wanneer ze haar werkzaamheden zal hervatten. “Op dit moment zijn alle ogen gericht op het herstel van onze lieve schat. Dat heeft nu de hoogste prioriteit. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Ook Erland Galjaard, de echtgenoot van Wendy en mede-oprichter van het muzikale duo Soulvation, heeft zijn werkzaamheden voorlopig verminderd. Ronald Molendijk, zijn muzikale partner, gaf aan dat ze momenteel op afstand muziek produceren.

Talpa toonde begrip voor de situatie en liet weten “erg geschrokken” te zijn van het nieuws. Een woordvoerder van het mediabedrijf zei: “We leven enorm met haar mee en hebben alle begrip voor Wendy’s beslissing om haar werkzaamheden voorlopig neer te leggen. We wensen Wendy en haar gezin veel steun en sterkte in de komende tijd.”


Wendy van Dijk, een van de bekendste gezichten in de Nederlandse entertainmentindustrie, staat bekend om haar veelzijdige carrière als presentatrice en actrice. Ze heeft de afgelopen decennia talloze projecten en programma’s geleid, waardoor ze een prominente plek heeft verworven in de Nederlandse mediawereld.

Met haar abrupte terugtrekking uit haar professionele verplichtingen wordt duidelijk dat Wendy momenteel haar volledige aandacht en energie wijdt aan de gezondheid van haar dochter Lizzy. De zeldzame bloedz!ekte waarmee Lizzy kampt, brengt begrijpelijkerwijs grote zorgen met zich mee voor het gezin. De mededeling dat Lizzy’s lichaam niet in staat is om nieuwe bloedcellen aan te maken, maakt de situatie des te zorgwekkender.

Ondanks de schokkende diagnose, blijft Wendy positief en vastberaden om samen met medische professionals naar een passende oplossing te zoeken. Haar prioriteit ligt nu bij de gezondheid en het welzijn van haar dochter. Het feit dat Wendy haar werkzaamheden voorlopig heeft gestaakt en sociale contacten beperkt omwille van Lizzy’s kwetsbaarheid, getuigt van de toewijding en liefde van een zorgzame moeder.

De impact van dergelijk nieuws op een gezin is onmetelijk, en Wendy’s beslissing om zich terug te trekken uit haar professionele leven is begrijpelijk en bewonderenswaardig. Het is een herinnering aan de belangrijkste rol die iemand kan hebben: die van een ouder die er onvoorwaardelijk is voor zijn of haar kinderen in tijden van moeilijkheden en tegenslagen.

Hoewel er momenteel geen concrete details zijn over het herstelproces en de verwachte duur van Wendy’s afwezigheid van haar werk, heeft ze het volste vertrouwen dat Lizzy zal herstellen. Dit positieve vooruitzicht en haar vastberadenheid om haar dochter door deze moeilijke periode heen te loodsen, zijn bewonderenswaardig en illustreren haar rol als liefhebbende ouder.

Talpa, het mediabedrijf waar Wendy nauw mee samenwerkt, heeft begrip getoond voor haar beslissing om tijdelijk afstand te nemen van haar professionele verplichtingen. De steun en empathie van haar werkgever en collega’s zijn van onschatbare waarde in deze uitdagende tijden.

Het publiek, dat gewend is geraakt aan Wendy’s aanwezigheid in de media, zal geduldig wachten op haar terugkeer, wetende dat familie altijd voorrang heeft. De liefde en zorg die ze toont voor haar dochter Lizzy zijn een bron van inspiratie voor velen, en haar moedige beslissing om bij haar gezin te zijn tijdens deze beproeving verdient respect en bewondering.

Wendy van Dijk heeft bewezen dat er momenten in het leven zijn waarop carrière en publieke aandacht van ondergeschikt belang zijn in vergelijking met de gezondheid en het welzijn van dierbaren. Haar toewijding aan haar dochter Lizzy is een krachtige herinnering aan de onschatbare waarde van familie en de onvoorwaardelijke liefde die ouders voelen voor hun kinderen, zelfs in de moeilijkste tijden.


BNers

Actrice Wieteke van Dort (81) overleden

Een verdrietig bericht. Weekblad Privé heeft zojuist naar buiten gebracht dat actrice Wieteke van Dort (81) is overleden. De zangeres kreeg twee maanden te horen dat ze ongeneeslijk ziek was. Eerder deze week is haar echtgenoot ook overleden.

Wieteke van Dort overleden

De familie van Van Dort schrijft in een verklaring dat Wieteke gisteren is overleden. Dat is gebeurd in Den Haag, waar de actrice, zangeres en schrijfster woonde.
In mei van dit jaar liet de secretaresse van Van Dort weten dat Wieteke haar werkzaamheden haar neergelegd als gevolg van haar ziekte. ”Ze wil de komende tijd in rust doorbrengen met haar familie en vrienden”, zo luidde de verklaring.
Aan De Telegraaf liet de secretaresse ook weten dat dat eten al een tijdje niet meer goed ging. Ook kon ze niet meer goed praten.
Nadat er een scan was gemaakt, werd duidelijk dat ze kanker had. ”Er werden tumoren in haar lever gevonden met uitzaaiingen naar haar longen en hersenen.”

Man overleden

Eerder deze week overleed de echtgenoot van Wieteke. Theo Moody. Hij had last van zijn darmen, maar besloot zich niet meer te laten helpen.
Vorige week maandag is Theo Moody tegen een uur of zeven vredig ingeslapen, in het bijzijn van Wieteke en de kinderen. Theo en Wieteke waren in totaal 54 jaar getrouwd.
Langs deze weg wensen we de nabestaanden veel sterkte met deze twee zware verliezen binnen een week tijd. We vragen jou een reactie achter te laten als steun (L).
Doorgaan met lezen

BNers

Peter Gillis deelt ‘onbeschrijflijk triest’ nieuws over zoon Mark (28)

De familie Gillis heeft geweldig nieuws gedeeld. Mark Gillis (28) is uit zijn coma ontwaakt en kan weer zelfstandig ademen. Dit maakte zijn vader Peter (62) dinsdag bekend via een bericht op Instagram. Deze ontwikkeling is een belangrijke mijlpaal in Mark’s herstelproces.

Mark Gillis ontwaakt

‘Na meer dan twee weken te hebben geleefd tussen hoop en wanhoop, maakt Mark gelukkig kleine stapjes vooruit’, schrijft Peter bij een foto van zijn zoon. ‘Gisteren durfden de artsen het aan om te testen of Mark zonder beademingsapparaat volledig zelfstandig kon ademen’, vervolgt Peter.

Mark heeft deze test goed doorstaan en wordt nu langzaam wakker. Volgens Peter is het cruciaal om uiterst voorzichtig te zijn, zodat Mark geen terugval krijgt en geleidelijk kan herstellen. Mark zijn doorzettingsvermogen wordt geprezen, evenals de professionaliteit van alle artsen en verpleegkundigen.


Peter Gillis uit zijn dankbaarheid

Ook bedankt hij iedereen voor hun steun en betrokkenheid. Het bericht leest: “Onbeschrijfelijk hoe blij wij zijn dat Mark wakker is en weer op eigen kracht kan ademen. Na meer dan twee weken tussen hoop en vrees te hebben geleefd, maakt Mark gelukkig stapjes voorwaarts.’


“Gisteren durfde de artsen aan om te bekijken of Mark zonder beademingsmachine volledig zelf kon ademen. Hij heeft dit goed doorstaan en wordt langzaam wakker. Van belang om nog heel voorzichtig te zijn, dat hij geen terugval krijgt en stapje voor stapje verder kan herstellen.’

“We zijn ontzettend trots op Mark zijn wilskracht en wat hij allemaal heeft doorstaan. Nogmaals dank voor alle dokters en verplegers voor het geduld en de uitstekende zorg voor onze Mark. Ook bedankt voor alle steun en betrokkenheid van iedereen,” sluit hij af.

Mark ligt inmiddels bijna drie weken in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking. Maandag deelde de familie Gillis al dat het ‘een wonder’ was dat Mark vooruitgang boekt.


Doorgaan met lezen

BNers

Artsen krijgen Mark Gillis niet meer wakker uit coma: familie gaat beslissen

Mark Gillis, de zoon van de Nederlandse campingeigenaar en tv-persoonlijkheid Peter Gillis, ligt in kritieke toestand in het z!ekenhuis. Hij bevindt zich momenteel in coma op de intens!ve care. Deze zorgwekkende situatie werd bevestigd door zijn 62-jarige vader aan het persagentschap ANP, na berichtgeving van ‘RTL Boulevard’.


Mark Gillis in Krit!eke Toestand

Peter Gillis, bekend van de realitysoap ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’ op VTM2, gaf aan dat zijn zoon in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni in krit!eke toestand werd opgenomen. “Artsen zijn verschillende onderzoeken gestart om te achterhalen waarom Mark zo z!ek was geworden”, verklaarde de multimiljonair, die al 12 seizoenen lang op tv schittert als eigenaar en uitbater van de campings Blauwe Meer en Parelstrand in Lommel en Hengelhoef in Houthalen-Helchteren.

Verslechterende Gezondheidstoestand

De gezondheidstoestand van Mark verslechterde snel, waardoor hij naar de intensive care moest worden overgebracht. “Zijn situatie bleek ernstig, en helaas verslechterde deze verder, waardoor het noodzakelijk werd om hem in de nacht van zaterdag op zondag in een kunstmatige coma te brengen en te beademen. Dit gaf zijn lichaam de kans om te rusten en hopelijk snel te reageren op de antibiotica,” aldus Peter Gillis.

Oorzaak: Ernstige Long0ntsteking

Volgens Peter Gillis is de oorzaak van Marks kritieke toestand een ernstige long0ntsteking. “Het is nog onbekend welke bacterie of welk virus hem zo z!ek heeft gemaakt. De artsen en verplegers hebben vandaag geprobeerd hem wakker te krijgen, maar dat is mislukt,” vertelde hij.

De artsen hebben aangegeven dat de vooruitzichten somber zijn en dat Mark het waarschijnlijk niet gaat halen. Inmiddels is de hele familie naar het z!ekenhuis gekomen. “Als er geen kans meer op herstel is, moeten we een zware beslissing nemen,” zei een geëmotioneerde Peter Gillis.

Familie en Ondersteuning

In deze moeilijke tijd heeft de familie Gillis veel steun ontvangen van vrienden, familie en fans. De realitysoap ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’ heeft de familie bekendheid gegeven, en veel mensen leven mee met hun situatie. De steunbetuigingen stromen binnen, zowel via sociale media als persoonlijk. De familie probeert hoopvol te blijven, ondanks de onzekerheid en de zwaarte van de situatie.


Peter Gillis heeft altijd open en eerlijk gesproken over de uitdagingen en successen van zijn familie. Deze transparantie heeft hen een trouwe schare fans opgeleverd. Nu, in deze moeilijke tijd, blijkt hoe groot de steun voor de familie is. Velen bidden voor een wonderbaarlijk herstel van Mark en sturen positieve gedachten en energie naar de familie.

Mark’s V*chtlust

Hoewel de situatie kritiek is, blijft er hoop dat Mark zal v*chten voor zijn leven. Hij heeft altijd bekend gestaan als een sterke en veerkrachtige persoon. Deze eigenschappen zijn nu meer dan ooit nodig. Zijn familie en vrienden moedigen hem aan om door te zetten en niet op te geven.

De artsen doen er alles aan om de beste zorg te bieden en proberen verschillende behandelingen om zijn toestand te verbeteren. Het medische team staat in nauw contact met de familie om hen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen en mogelijke behandelingsopties.

Beslissingen en Toekomst

Het vooruitzicht dat de familie mogelijk een moeilijke beslissing moet nemen, weegt zwaar op hen. Ze staan voor een onmogelijke keuze die niemand ooit zou moeten maken. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor Mark en zijn familie. Ze moeten sterk en verenigd blijven in deze uiterst moeilijke tijd.

Ondanks de angst en onzekerheid, blijft de familie hopen op een wonder. Ze weten dat ze alle mogelijke steun en liefde moeten geven aan Mark, zodat hij weet dat hij niet alleen is in zijn strijd. De kracht van familie en liefde kan soms wonderen verrichten, en dat is waar ze zich aan vastklampen.

Openheid en Dankbaarheid

Peter Gillis heeft in de media zijn dankbaarheid uitgesproken voor de steun die ze ontvangen. “We zijn overweldigd door de hoeveelheid berichten en de liefde die we krijgen. Het geeft ons kracht in deze moeilijke tijd,” zei hij. De familie blijft optimistisch en hoopt op een positieve wending, terwijl ze zich voorbereiden op alle mogelijke uitkomsten.

Conclusie

De situatie van Mark Gillis is ernstig en de komende dagen zullen cruciaal zijn voor zijn herstel. Zijn familie en vrienden staan klaar om hem te ondersteunen, ongeacht wat er gebeurt. De steun van fans en de gemeenschap biedt enige troost in deze moeilijke tijd.

De familie Gillis heeft altijd de kracht van hun eenheid getoond, zowel in hun realityshow als in hun dagelijkse leven. Nu wordt deze kracht opnieuw op de proef gesteld. Met hoop, gebeden en liefde staan ze zij aan zij, wachtend op betere tijden.

De toekomst is onzeker, maar de v*chtlust van Mark en de onvoorwaardelijke steun van zijn familie geven een sprankje hoop. Wat er ook gebeurt, de familie Gillis blijft sterk en verenigd, klaar om elke uitdaging aan te gaan die op hun pad komt.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending