Versoepelingen zijn een feit: einde avondklok en terrassen open!
Connect with us

Meest bekeken

Versoepelingen zijn een feit: einde avondklok en terrassen open!

Haagse bronnen melden dat de versoepelingen er zeker komen. Dat betekent dat de avondklok in de prullenmand gaat en dat de terrassen weer open mogen. Op begrafenissen zijn vanaf 28 april maximaal honderd mensen toegelaten. Winkels en markten gaan vanaf die datum ook weer open.

De terrassen mogen openen vanaf 12 tot 18 uur. Winkels mogen klanten zonder afspraak ontvangen tot 20 uur. Thuis mogen we in plaats van één nu twee personen ontvangen. De rijscholen mogen opnieuw theorielessen geven.

Het aantal Fieldlab Evenementen wordt dan weer teruggeschroefd. Wanneer er meer dan negenhonderd mensen op de intensive care liggen worden de proefevenementen geschrapt.

Dinsdagavond maakt het kabinet de versoepelingen officieel bekend. Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge benadrukten steeds dat versoepelingen pas mogelijk zijn als de piek van de derde golf achter de rug is. Sinds dit weekend is er eindelijk een positieve evolutie in de druk op de ziekenhuissector.

Celeberties

Leestip: Bridget Maasland over de affaire met André Hazes: ‘Er is nog veel meer gebeurd’

De relatie van Bridget Maasland en Dre Hazes was groot nieuws in 2020. Maar ondanks dat hun stomende affaire bijna een jaar geleden eindigde, krijgt het verhaal alsnog een staartje. ,,Er is nog veel meer gebeurd…”

In december 2019 kwam het nieuws in de wereld dat Dre en zijn vriendin Monique Westenberg er een punt achter hadden gezet. En niet zomaar: Dre zou er vandoor zijn gegaan met presentatrice Bridget Maasland. Maandenlang vormde de tortelduifjes een koppel en er zou zelfs een huwelijksaanzoek hebben plaatsgevonden. Maar een vakantie op Curacao waar ook Monique aanwezig was betekende het einde van ‘Brazes’…

Crisis
In een interview met Grazia onthult Bridget dat het jaar 2020 voor haar in het teken stond van ‘crisis’.

,,Corona brengt een bepaalde bewustwording met zich mee, maar voor mij persoonlijk was het crisis op crisis op crisis. Ik vond het wat veel.”

Bridget kreeg een storm van kritiek en negatieve reacties over zich heen tijdens en na haar relatie met Dre.

,,Als er vervelende dingen in je privéleven gebeuren, dan is het al moeilijk genoeg, laat staan als ook nog eens heel Nederland een mening wil vormen en denkt mee te mogen praten.”

Dreigementen
De haat die Bridget van onbekenden te verduren kreeg ging zelfs zó ver, dat zij en haar familie met de dood werden bedreigd.

,,Dat ging van doodsbedreigingen tot dreiging aan het adres van familieleden. Er is nog veel meer gebeurd, maar daar kan ik niet over uitweiden. Ik wil niet dat mijn zoon alles meekrijgt.”

Bridget vindt het onredelijk hoe hard zij werd aangepakt na de ‘Brazes-verhouding’. ,,Omdat ik ouder ben, en een vrouw. Blijkbaar is dat in de wereld nog niet zo geaccepteerd. De man mag alles fout doen: liegen, bedriegen en jonger daten, maar de vrouw mag dat nog niet. Gelijke rechten zijn op dat gebied nog ver te zoeken. Dat is de conditionering van de maatschappij. Daar valt echt niet mee om te gaan.”

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Dit wordt de prijs van de testbewijzen om naar café of restaurant te mogen gaan

Het testbewijs waarmee mensen terug op café of restaurant mogen zal vanaf juli maximaal 7,50 euro kosten.

Met dit testbewijs kunnen Nederlanders terug naar de horeca, musea, evenementen, concerten, sportwedstrijden en theaters. Dat blijkt uit het wetsvoorstel dat minister Hugo de Jonge naar de Tweede Kamer stuurde.

Een zo’n testbewijs is 40 uur geldig. Mensen moeten zich maximaal 40 uur op voorhand laten testen.

De minister wilde dat het testbewijs 40 uur geldig was, maar het Outbreak Management Team adviseerde een geldigheidsduur van 24 uur. De minister vond die korte periode echter praktisch niet haalbaar.

De testbewijzen moeten het mogelijk maken om de sectoren sneller te laten heropenen. Nederlanders zullen dan ongeveer een vierde van de werkelijke waarde van de coronatest betalen.

Het ministerie van Volksgezondheid schat de prijs op 30 euro. De overheid betaalt dus drie vierde van de test.

Tot juni neemt de overheid de volledige prijs voor haar rekening. Deze periode geldt immers de proef Toegang tot Testen.

Indien na juni blijkt dat deze testbewijzen nodig zijn om de samenleving te kunnen heropenen, zal de prijs van een testbewijs maximaal 7,50 euro zijn.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Cosmetisch arts laat zich uit over ‘verbouwd’ uiterlijk nieuwe vriendin van André Hazes

De naam Sarah van Soelen houdt de gemoederen al weken flink bezig. De nieuwe vriendin van André Hazes heeft zelf nog niet gereageerd op hun verse relatie, maar ze ligt nu al onder een vergrootglas.

In de Shownieuws Podcast analyseert cosmetisch arts Robert Schoemacher Sarah’s uiterlijk.

Als Bart Ettekoven en Dyantha Brooks bellen met Robert over plastische chirurgie bij jonge sterren, komt ook de naam Sarah van Soelen al snel voorbij. Dr. Schoemacher heeft al wat foto’s van Sarah gezien en volgens hem is er flink wat gesleuteld aan Sarah’s gezicht.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending