Verzorger weet niet dat een verborgen camera in de kamer is: wat het vastlegt is schokkend
Connect with us

Gezondheid

Verzorger weet niet dat een verborgen camera in de kamer is: wat het vastlegt is schokkend

Ik was niet heel oud toen mijn grootmoeder in een bejaardentehuis werd geplaatst. Ze was ziek en we wisten allemaal dat ze niet lang meer te leven had.

Ik hield echt van mijn oma – ik belde haar in de vroege ochtend toen noch mijn moeder noch mijn vader wakker was.

Ze antwoordde altijd, ze zei dat ze niet sliep. Maar jaren later besefte ik dat ik haar in de meeste gevallen ook wakker maakte, en ze antwoordde nog steeds elke keer, zodat ze tegen me kon praten.

We moeten nooit ophouden onze oudere familieleden te waarderen. Dat is de reden waarom dit verhaal zo belangrijk is, ondanks dat het nogal pijnlijk is om te lezen.

Hier kun je alvast een video van de mishandeling bekijken om een beeld te krijgen van hoe het er aan toe ging. Waarschuwing: schokkende beelden:

Iets dat overduidelijk was toen mijn oma naar het bejaardentehuis verhuisde, was dat ze niet graag hulp kreeg bij dingen die ze eerder zelf kon doen. Ze schaamde zich dat ze het niet alleen kon; dat ze haar onafhankelijkheid verloor. Het dragen van volwassen luiers was waarschijnlijk het moeilijkste aspect van haar toestand.

We hebben eerder gerapporteerd over misbruik van ouderen, maar wat je nu gaat lezen, is waarschijnlijk de ergste die ik heb gezien.

Camille vond dat hij geweldige accommodatie had gevonden voor zijn moeder Helen, die leed aan de ziekte van Alzheimer. Het huis werd omschreven als liefdevol en zorgzaam.

Na een tijdje begon Camille te vermoeden dat er iets niet klopte – er was iets aan de plek dat gewoon verkeerd voelde. Toen ontdekte hij op een dag zijn moeder Helen met een blauw oog. Hij had er genoeg van. Hij installeerde een verborgen camera.

Camille ontdekte al snel het ondenkbare. Ondanks het ophangen van een camera, bleef hij hopen en voelde dat het onwaarschijnlijk was dat er iets mis was.

Maar na het bekijken van de opnames, ontdekte hij dat niet slechts één, maar een aantal medewerkers van het huis misbruik maakten van zijn moeder.

In de video hieronder zien we onder andere hoe een medewerker zijn neus snuit in Helen’s lakens. We zien ook twee werknemers die zich intens met elkaar zoenen terwijl Helen toekijkt, duidelijk ongemakkelijk.

Verschillende andere bewoners van het huis gaan naar de kamer van Helen en nemen haar spullen mee, zonder dat een van de personeelsleden hen tegenhoudt. Het ergste is dat Helen een zak vol ontlasting in haar gezicht krijgt.

Ik kan me alleen maar voorstellen dat dit het geval is voor meer van de bewoners van dit huis. Het maakt me ziek.

Toen Camille de films aan de directeur van het huis, Alan Cavell, onthulde, erkende hij dat ze faalden. Hij beloofde de procedures te herzien en de veiligheid in het tehuis te verbeteren om ervoor te zorgen dat dit soort gedrag nooit meer wordt herhaald.

Alle betrokken medewerkers zijn ontslagen, hoewel een van hen terugkwam toen Camille besloot dat hij zijn moeder daar niet langer wenste. De manager is ontslagen na het incident.

Geen enkele medewerker werd echter vervolgd, tot grote teleurstelling van Camille.

Helen, die stierf in september 2016, was de prachtige moeder van zeven kinderen. Ze was verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog voordat ze de nazi’s moest ontvluchten en naar Canada emigreerde. Dankzij haar waakzame zoon had Helen een waardig einde.
[fblike]

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Shirma Rouse verklapt wat ze zo allemaal als ontbijt eet.

Shirma Rouse begon iets meer dan een jaar geleden aan haar avontuur om af te vallen. Dat is haar aardig gelukt en de zangeres houdt haar volgers graag op de hoogte van haar vorderingen. Nu verklapt ze wat ze zoal ontbijt.

Groentjes

Shirma is ondertussen al meer dan vijftig kilogram afgevallen. Daar is ze best trots op, al benadrukte ze wel dat ze zich vroeger ook goed voelde toen ze nog zwaarder was. Haar fans vinden echter dat ze nu nog meer straalt. Dat de zangers trots is over haar vooruitgang, blijkt uit een recente Instagrampost. Ze schreef: “Effe een update! Juni 2019 begonnen aan mijn afval reis! Nog even te gaan maar ben goed op weg!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sta in de nieuwe @linda check it out! ❤️#speakingmytruth #nailsonfleek

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse) op

Shirma houdt zich strikt aan de Alizonne-therapie. Die therapie draait vooral om het optimaliseren van het algemeen welzijn en de gezondheid in het algemeen. De zangeres deelde in een Instagram Storie wat ze precies allemaal ontbijt. Ze vertelde: “Goedemorgen. Jaja, lekker gestoomde broccoli, bloemkool, worteltjes en vier blokjes feta gewoon om het even te pimpen.”

Negatieve reacties

Shirma krijgt doorgaans heel wat lof en complimentjes, maar onlangs was er ook een persoon die het nodig vond om haar compleet de grond in te boren. Niemand minder dan Herman Brusselmans haalde ongemeen scherp uit naar de zangeres. Hij maakte onbeschaamd grappen over haar gewicht. Later liet de zangeres weten dat ze dit gewoon van zich af laat glijden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending