Viezerik valt man aan in park, dan komt jogger aangelopen en doet het enige juiste
Connect with us

Lifestyle

Viezerik valt man aan in park, dan komt jogger aangelopen en doet het enige juiste

Het is makkelijk zeggen, dit, “natuurlijk zou ik helpen!”, als je iets recht voor je zag gebeuren. Maar hoe reageren we wanneer we echt in een gevaarlijke situatie terechtkomen?

De waarheid is dat we echter bang worden. Want zelfs al geloven we dat we vol moed zitten, en een heldhaftige daad zouden kunnen doen, is het onmogelijk te weten voor ons hoe ons lichaam en geest zou reageren in gevaarlijke situaties.

Natuurlijk is het mogelijk dat we voor iemand zouden opkomen voor een mens in nood, maar de kans bestaat evenzeer dat we terugdeinzen en gewoon onszelf in veiligheid brengen. Dit bleek zo te zijn in het volgende krachtig sociaal experiment…

Het begon allemaal toen het YouTube-kanaal DM Pranks wilde weten of mensen zouden tussenkomen wanneer iemand op gewelddadige wijze een vrouw zou lastig vallen.

Om een antwoord op deze ernstige vraag te krijgen, besloten ze om een sociaal experiment te organiseren.

“1 op 4 vrouwen wordt het slachtoffer van huiselijk geweld op een bepaald moment in hun leven. In dit sociaal experiment bekijken we hoe mensen zouden reageren wanneer ze getuige zijn van geweld tegen vrouwen. Zouden ze die persoon stoppen, of gaan ze gewoon verder met hun leven en negeren ze de aanval?”, schrijven ze op YouTube.

De groep plaatste een verborgen camera in een struik naast een populair pad waar veel mensen gaan lopen.

Daarna wachtten ze gewoon tot er mensen in de buurt waren, en een mannelijke acteur begon ‘zijn vrouw’ te duwen, en te ‘slaan’.

Niet echt natuurlijk, alles was in scene gezet. Maar de mensen die voorbij liepen wisten dat natuurlijk niet.

Het resultaat? Best verbluffend.

Veel mensen deden… niets. Precies!

In plaats van te helpen, wandelden ze gewoon voorbij alsof er niets aan de hand was, en lieten ze de man doorgaan met zijn “agressieve handelingen”.

Maar gelukkig waren er ook mensen die precies het tegenovergestelde zouden proberen.

Zelfs toen ze oog in oog kwamen te staan met de “dader” stelden ze zich kwetsbaar op, en vroegen ze wat de man in hemelsnaam aan het doen was.

Ze waren geschokt door wat ze zagen, en brachten zichzelf in gevaar om de vrouw te helpen. Dat is wat wij noemen, burgermoed!

De video werd al meer dan 18 miljoen keer bekeken, en ik denk echt dat we de video allemaal moeten bekijken om eens een stil te staan bij onszelf.

Want kijk: slechts 4 op 20 mensen zou daadwerkelijk actie ondernemen in zo’n situatie.

Bekijk de video hier:

Wat zou jij doen in zo’n situatie? Deel je mening in de comments.

En aarzel vooral niet om dit artikel te delen op jouw Facebook, zodat iedereen kan nadenken wat ze zouden doen.
[fblike]

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending