Volgende week kan het zomaar weer gaan sneeuwen
Connect with us

Lifestyle

Volgende week kan het zomaar weer gaan sneeuwen

De zomerpret was van korte duur. Rond Pasen nemen de temperaturen een flinke duik. Komende week kan het zelfs sneeuwen.

De afgelopen twee maanden hebben we zowel lente, winter als zomer gezien in Nederland. Dat bevestigt ook meteoroloog Wouter van Bernebeek van Weeronline. “Het jaar 2021 kenmerkt zich tot nu toe door flinke schommelingen in het weer en vooral de temperatuur”, klinkt het.

In januari mochten we al eens proeven van de winter, maar in februari was het pas echt ijskoud. In een groot deel van het land viel toen sneeuw. Maar eind februari was het plotseling al lente. De voorbije week zijn er zelfs echt zomerse temperaturen gemeten.

Van Bernebeek: “Momenteel zitten we echter met een weertype dat meer op zomer lijkt dan op lente. De ‘twintigers’ rijgen zich deze week aaneen en zelfs een lokale zomerse temperatuur is inmiddels een feit in delen van Brabant en Limburg. Dat kunnen we gerust ronduit uitzonderlijk noemen in maart.”

Natte sneeuw

Komende week mogen we een aanvoer van koude lucht verwachten. Dat geeft ook kans op winterse neerslag in de vorm van natte sneeuw en korrelhagel.

In Limburg valt misschien wel echte sneeuw. De meteoroloog: “Overigens is dit niet heel uitzonderlijk: in 2016 sneeuwde het op Koningsdag (27 april) nog regionaal en twee jaar geleden viel begin mei zelfs nog wat natte sneeuw in Limburg.”

Celeberties

Zien: Detail verklapt dat André en Sarah al eerder een setje waren

André Hazes en de knappe influencer Sarah van Soelen hebben het de laatste tijd wel heel gezellig. Zo gezellig dat er meer aan de hand moet zijn dan gewoon vriendschap. De zanger ontkent in alle toonaarden dat ze een relatie hebben, maar de beelden spreken voor zich. De vraag is nu of de twee eerder al een koppel waren?

Sarah van Soelen koos recent voor een subtiele, maar opmerkelijke verandering van look. Ze gaat wat blonder door het leven en haar kapsel is volumineuzer. Op haar Instagram deelt ze het resultaat met een lichte glimlach op haar gezicht.

André en Hazes koppel

Bijzonder detail

Een opmerkelijk detail zou verklappen dat André Hazes en Sarah al langer een setje vormen. Het gaat over de nagellak van het model. Op een gelekt kiekje waarop de twee het wel heel gezellig hebben samen, draagt Sarah rode nagellak. Een volger merkt op dat Sarah deze nagellak al heeft van begin februari. Nog een andere volger voegt eraan toe: “Ben ik mega stalker als ik weet dat ze al een week geen rode nagels meer heeft en deze foto dus al een week oud is en dit break-up nieuws nog best vers is?” Het gaat dus om een oud kiekje en dat zou moeten bewijzen dat André en Sarah al langer samen zijn.

Sarah reageert

Ook Sarah volgt alle berichten op de voet en ze geeft zelfs een onrechtstreekse reactie. Op haar Instagram Stories plaatste ze een foto van haar nagelkleur met de woorden: “Betere bronnen.” Het is niet meteen duidelijk wat ze hiermee wil zeggen.

Maar als de foto van eerdere datum is, zou dat kunnen aantonen dat André Hazes zijn verloofde inderdaad bedrogen heeft. De zanger ontkent met klem: “Ik ben de vorige keer niet vreemdgegaan en ik ben nu niet vreemdgegaan.”

andre hazes en sarah zijn setje

Doorgaan met lezen

Celeberties

Miljuschka Witzenhausen gaat helemaal viral met nogal ‘stoute’ selfie

Miljuschka Witzenhausen ken je misschien nog wel van haar tijd bi TMF. Tegenwoordig is ze onder andere TV kok en RTL Boulevard deskundige.

Ze wordt moe van ‘perfecte dames’ op Instagram. Ze pleit daarom voor een eerlijker lichaamsbeeld op sociale media en komt – tot genoegen van haar volgers – met een foto van haar eigen lichaam. “Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere.”

Miljuschka Witzenhausen maakt zich zorgen
“over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld.” Zo laat Miljuschka weten!

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Avondklok blijft van kracht, terrassen met Pasen nog niet open

De huidige coronamaatregelen blijven voorlopig van kracht. Vanwege de hoge besmettingscijfers worden er voorlopig geen versoepelingen verwacht, maar er worden waarschijnlijk ook geen extra maatregelen genomen.

Daarover zijn de meest betrokken ministers het eens geworden tijdens overleg in het Catshuis van vanmiddag, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. De besluiten zijn nog niet definitief, aankomende dinsdag is er een nieuwe persconferentie.

Terrassen nog niet open
Hoewel tijdens de vorige persconferentie werd aangekondigd dat de terrassen mogelijk in het paasweekend open zouden gaan, is daar met de huidige besmettingscijfers geen ruimte voor.

Ook zou het nog te vroeg zijn voor het heropenen van het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang. Ook de avondklok blijft voorlopig van kracht.

Toch zijn er ook lichtpuntjes: het perspectief voor de lange termijn is gunstiger, zeggen ingewijden. Over 8 tot 10 weken zijn de kwetsbare groepen gevaccineerd, waardoor er meer ruimte komt voor versoepelingen.

Doorgaan met lezen

Trending