Vorige week ruim 6000 avondklokboetes uitgeschreven
Connect with us

WOW

Vorige week ruim 6000 avondklokboetes uitgeschreven

Voor het niet naleven van de avondklok schreef de politie vorige week 6014 boetes uit. Er waren 278 coronaboetes voor overtreding van het verbod op groepsvorming en 228 mensen kregen een waarschuwing omdat ze coronamaatregelen negeerden, zo meldt de politie.

De politie beëindigde afgelopen weekend naar eigen zeggen 60 illegale feesten.

De politie heeft afgelopen week 6014 boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de avondklok. Fors minder dan de week ervoor, toen de politie 6966 boetes uitschreef. Bovendien beëindigde de politie afgelopen weekend zestig illegale feesten, minder dan de tachtig feesten van vorig weekend en de 96 in het weekend daarvoor.

Ook zijn er vorige week 278 boetes uitgedeeld aan mensen die het verbod op groepsvorming hebben overtreden, maakt de politie bekend. Dat waren er 280 in de voorafgaande week. Er zijn 228 mensen die een waarschuwing kregen omdat ze de coronamaatregelen negeerden, zoals het houden van 1,5 meter afstand.

Meest bekeken

Kabinet lanceert coronapaspoort om mensen meer vrijheid te geven

Het kabinet wil mensen meer vrijheid geven met een app als coronapaspoort. Die app bewijst dan of mensen negatief testten op het virus of ingeënt zijn.

Bij het uitlezen van de app is het niet de bedoeling dat die gegevens zichtbaar zijn. Dankzij deze app moeten mensen weer toegang krijgen tot evenementen, bioscopen en de horeca. Het dient ook als vaccinatiebewijs om in het buitenland te tonen. Denk bijvoorbeeld aan buitenlandse reizen.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zegt dat een en ander technisch en juridisch mogelijk wordt gemaakt.

Minister van Economische Zaken, Bas van ’t Wout, verwacht dat de app in april of mei al operationeel is.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Kabinet beslist over nog veel langere coronamaatregelen tot april

Het kabinet besluit vandaag over de coronamaatregelen na 15 maart, als de huidige beperkingen zouden aflopen. Uitgelekt is al dat de meest bij de coronacrisis betrokken ministers zaterdag in het Catshuis bespraken dat er nog geen versoepelingen kunnen komen en dat de avondklok wordt verlengd tot en met 30 maart. Ook de harde lockdown geldt tot die tijd, meldden ingewijden.

Volgens de bronnen zullen premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge maandagavond tijdens hun persconferentie zeggen dat eind van deze maand meer mogelijk moet worden. Dan moeten de besmettingscijfers wel de goede kant op gaan. Dat is nu nog steeds niet het geval, met opnieuw meer nieuwe besmettingen het afgelopen weekend dan gemiddeld.

Mogelijke versoepelingen
Voorop staat bij een mogelijke versoepeling eind maart de heropening van hogescholen en universiteiten en van buitenterrassen en dat volwassenen weer in kleine teams buiten mogen sporten. Op 23 maart zal het kabinet hierover een besluit nemen. Vanaf medio maart wordt in ieder geval wel één kleine beperking opgeheven: dan mogen kinderen weer zwemlessen volgen in binnenbaden.

Negatief reisadvies
Ook is al uitgelekt dat het negatieve reisadvies wordt verlengd tot zeker 15 april. Niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden dringend ontraden. Dat geldt al sinds medio december toen het kabinet alle landen in de wereld op code oranje zette.

Woensdag zal de Tweede Kamer over het coronabeleid debatteren. Ze komen daarvoor terug van verkiezingsreces.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Zó ziet de ex van koning Willem-Alexander er nu uit

Koning Willem-Alexander heeft een paar relaties gehad voordat hij Máxima leerde kennen. Zo ook met de inmiddels 47-jarige Emily Bremers.

Eventjes dacht heel Nederland nog dat Emily onze aanstaande koningin zou worden.

Aan en uit
De twee leerden elkaar kennen aan de universiteit van Leiden. In 1994 kregen ze officieel verkering. De relatie tussen de twee kreeg pas landelijke bekendheid nadat ze beiden betrokken waren bij een verkeersongeval op weg naar hun wintersportvakantie.

Moeder (en toenmalig koningin) Beatrix vond Emily hoe dan ook een geschikte huwelijkskandidaat, zo liet zij toen weten – dus zij zag een bruiloft wel zitten. In 1998 was Emily als vriendin van Willem-Alexander namelijk aanwezig op het exclusieve bal ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van koningin Beatrix. Iedereen wachtte op het huwelijksaanzoek van Willem-Alexander, maar die kwam er nooit. In 1998 gingen de twee weer ieder hun eigen weg.

Zonen
In 2002 trouwde Emily met Roderick van der Wijck; dat is één van de beste vrienden van onze koning. Ons koninklijke koppel was zelfs aanwezig op haar bruiloft. Ze kregen samen twee zoons, Philip en Maurits. Toch strandde haar huwelijk al gauw en inmiddels is ze weer vrijgezel. Ze kocht vrij snel na de scheiding een eigen appartement in Den Haag.

Zo ziet Emily er nu uit:

Doorgaan met lezen

Trending