Vreemde bal bont gedumpt buiten dierenasiel – Wat zich schuilhoudt onder de kilo´s vacht roert me tot tranen
Connect with us

Nieuws

Vreemde bal bont gedumpt buiten dierenasiel – Wat zich schuilhoudt onder de kilo´s vacht roert me tot tranen

Ik zal nooit begrijpen hoe sommige mensen hun huisdieren zo slecht kunnen behandelen. Om te stoppen met het zorgen voor een onschuldig dier … het is een van de ergste dingen die ik kan bedenken!

Dit verhaal gaat over een kat die volledig werd verwaarloosd door de eigenaar. Het werd achtergelaten om te sterven, met als enige geste dat de eigenaar het ten minste in zijn hart vond om hem achter te laten bij het asiel toen hij op de rand van de dood was.

De kat werd gevonden door een medewerker in een dierenasiel in Nevada, nadat ze de deur had geopend en een doos zag. Toen ze naar beneden keek, kon de medewerker nauwelijks begrijpen wat in lag. Al snel werd echter duidelijk dat de stapel geklonterde en gescheurde vacht eigenlijk een kat was.

Het dierenasiel scheerde de kilo´s vacht van de kat af en de politie zoekt nu naar iedereen die dit zoete dier verwaarloosd heeft.

Veel mensen zijn ontroerd door het verhaal van deze kat sinds het dierenasiel foto’s ervan op Facebook heeft geüpload.

“Verdrietig maar hij had tenminste de kennis om te weten dat de kat hulp nodig had. Misschien kon hij zich geen goede verzorging van het dier veroorloven? “Zei een persoon.

En misschien is dat waar. Want toen een medewerker de bal van bont voor het eerst zag, wist ze niet waar ze naar keken:

Eerst dacht ze dat het een hond kon zijn.

“We konden hem niet omdraaien vanwege de manier waarop hij in de doos was geduwd. Dus haalden we de doos eraf en dachten: “Oh mijn god, het is een kat!” Ik heb nog nooit een kat in zo’n toestand gezien, “vertelde Liz Begovich aan The Dodo.

Ze beschreef de kat ook als een gevangene van zijn eigen pels.

‘Ik vermoed dat hij waar hij ook was zijn eten en water recht voor zich had staan. Hij kon gewoon niet bewegen. ‘

Nadat het personeel zijn vacht had afgeschoren, was het duidelijk dat de kat, die ze Bob Marley noemden, van zijn vrijheid genoot.

Zonder alle vacht die hem te pakken had, ontdekte het personeel dat Bob de spiermassa had verloren door inactief te zijn – mogelijk wel voor meerdere jaren. Maar nu is hij klaar om de wereld opnieuw te ontmoeten, als een actieve, behendige kat!

De politie zoekt nu naar de persoon die verantwoordelijk is voor de toestand van Bob Marley. Ze namen zelfs een kijkje op Facebook en vroegen het publiek om assistentie, door het opstellen van een speciaal tipnummer.

Hoe mocht dit gebeuren? We zullen het misschien nooit weten, maar hij zal in elk geval snel een nieuw, liefdevol voor altijd thuis hebben vanwege het feit dat zijn verhaal op sociale media is gedeeld. Hopelijk krijgt hij de liefde die hij nodig heeft!

Deel dit verhaal om deze dierenhelden de erkenning te geven die ze verdienen! We kunnen je niet genoeg bedanken voor al het goede dat je doet voor verwaarloosde dieren zoals Bob Marley. Een diepe en oprechte dankjewel!
[fblike]

BNers

Caroline Tensen werkt extreem hard: Vermoeiende 4 uren per dag!

Caroline Tensen, de bekende presentatrice in Nederland, lijkt een blijvende aanwezigheid op televisie te hebben.

Al sinds de jaren ’80 is ze een vertrouwd gezicht op het kleine scherm en heeft ze meer showbizzvrienden dan we ooit zouden kunnen tellen.

Met naar verluidt een aanzienlijke bankrekening van vier miljoen euro en een jaarlijks inkomen dat de meesten van ons doen duizelen, zou je kunnen denken dat Caroline haar dagen doorbrengt in de luxe kappersstoel van Leco van Zadelhoff. Maar niets is minder waar.

Caroline, die zichzelf een echt werkpaard noemt, draait marathonsessies voor het programma ‘Eén tegen 100’, sessies die de gemiddelde werknemer duizelig zouden maken.

“Ik neem drie shows per dag op, elk minstens anderhalf uur lang, met honderd deelnemers.

Je moet voortdurend scherp zijn,” onthult ze in een interview met TROS.

En als je denkt dat dit betekent dat ze het hele jaar door aan het werk is, heb je het mis.

“We nemen een heel seizoen op in één week,” onthult Caroline.

De overige 51 weken van het jaar kan ze dus genieten van haar welverdiende rust, want Caroline werkt zo hard, nietwaar?

Dus Caroline klaagt dat ze een week lang 4,5 uur per dag moet werken en de rest van het jaar op haar lauweren kan rusten voor een vorstelijk salaris.

Caroline, realiseer je je wel dat er mensen zijn die echt keihard werken, minstens 8 uur per dag, vijf dagen per week, en zwaar fysiek werk verrichten?

Dat Caroline het aandurft om achter een bureau te staan, vragen te stellen en te praten, en dat “hard werken” noemt. Het moet niet gekker worden.

Doorgaan met lezen

Nieuws

De Koudste Winter in 100 Jaar: Zorg dat je goed voorbereid bent!

Nu de zomer tot het verleden behoort en zelfs in de bergen de eerste sneeuwval al heeft plaatsgevonden, hebben wetenschappers hun voorspellingen voor de winter van 2023-2024 bekendgemaakt.

De afgelopen zomer was warm en overwegend droog, en sommige wetenschappers geloven dat dit kan wijzen op een lange en koude winter in het verschiet.

De theorie hierachter is vrij eenvoudig: het warme weer leidt tot meer smeltend Noordpoolijs, wat op zijn beurt meer hogedrukgebieden uit het noorden kan veroorzaken, wat resulteert in lagere temperaturen.

Deze theorie is al enkele jaren in omloop en is gebaseerd op Amerikaans onderzoek.

Dit onderzoek suggereert dat het smelten van de ijskappen leidt tot meer sneeuwval in Siberië, wat op zijn beurt een koudere winter in Europa kan veroorzaken.

Hoewel deze gedachte interessant is voor liefhebbers van winterweer, meldt het KNMI echter dat er geen duidelijk verband is tussen het zomerweer en de wintertemperaturen.

Elk najaar uiten tal van meteorologen hun verwachtingen voor de winter.

Naast meteorologen zijn er andere wetenschappers die hun voorspellingen baseren op verschillende factoren, zoals zonnecycli, de ijsbedekking in Siberië, de activiteit van de poolwervel en andere singulariteiten.

Bovendien zijn er volkswijsheden die beweren de kou en sneeuw voor de komende winter te voorspellen, zoals het meten van de lengte van de alpendistel in Frankrijk of de hoogte van mierenhopen in Oostenrijk.

Over het algemeen zijn deze winterverwachtingen positief voor wintersportliefhebbers, wat suggereert dat het weer een strenge winter met veel sneeuw zou kunnen worden.

Een van de meest betrouwbare winterverwachtingen wordt elk jaar gemaakt door het ‘National Oceanic and Atmospheric Administration’ (NOAA).

Dit jaar voorspelt de NOAA echter een ongunstige winter voor liefhebbers van koud weer, met een verwachting van 1-2 graden warmer dan het gemiddelde.

Dit zou mogelijk de warmste winter ooit kunnen worden.
sneeuw winter

Het positieve aspect is dat, mede door het weerfenomeen ‘El Niño’, er veel meer neerslag wordt voorspeld.

Dit zou kunnen betekenen dat er veel sneeuwval is voor wintersporters in de skigebieden, hopelijk een welkome ontwikkeling voor hen!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Denny doorzoekt elke prullenbak naar statiegeldblikjes: ‘Ik moet mijn katten toch kunnen voeden’

In een wereld waar sommigen statiegeldblikjes van vijftien cent achteloos in de prullenbak gooien, is er een groep mensen die fanatiek op zoek gaat naar deze waardevolle recyclables.

Een van hen is de 46-jarige Denny, die dagelijks meerdere rondjes door Spijkenisse fietst om tientallen euro’s aan blikjes en flesjes te verzamelen. Maar voor Denny is dit geen zinloze bezigheid; het is zijn manier om de belofte aan zijn overleden moeder na te komen en haar katten te blijven verzorgen.

Het Geluk van een Oude Bodywarmer:
Denny begint zijn dagelijkse zoektocht door zijn fiets uit de berging te halen en een plastic tas aan het stuur te bevestigen.

Voordat hij echter vertrekt, trekt hij zijn vertrouwde zwarte bodywarmer aan, met het Scania-logo en opvallende gaten aan de achterkant.

Deze oude bodywarmer, zegt hij, brengt hem altijd geluk. Het herinnert hem aan zijn oorspronkelijke droom om vrachtwagenchauffeur te worden, een droom die nooit werkelijkheid werd door verkeerde keuzes in het leven.

De Drang om Elk Blikje te Vinden:
Denny is vastberaden in zijn missie; hij is bereid om door overvolle vuilnisbakken te graven en zelfs afgelegen bossen en wateren te doorzoeken.

Hij kleedt zich op deze manier, niet alleen voor zijn eigen veiligheid, maar ook om elk bruikbaar blikje te kunnen redden.

In tegenstelling tot anderen die alleen de bovenste blikjes uit prullenbakken halen, keert hij de hele bak om, soms met een opbrengst van wel 18 euro in slechts een kwartier.

De Noodzaak Achter de Missie:
Voor Denny is “statiegeldjagen” een bittere noodzaak. Nadat zijn moeder overleed, werd hij gedwongen te verhuizen en kampte hij met aanzienlijke schulden.

Zijn financiële situatie dwong hem tot deze inspanning. Maar voor Denny is er een diepere drijfveer – het verzorgen van de katten van zijn overleden moeder, twee van de drie katten die hij beloofd heeft nooit op te geven. Dit maakt zijn dagelijkse zoektocht onmisbaar.

De Gemeenschap Erkent zijn Inzet:
Ondanks dat Denny pas drie maanden in Spijkenisse woont, wordt hij op straat vaak herkend en aangesproken door mensen die zijn toewijding waarderen.

Sommigen bieden zelfs spontaan blikjes aan om hem te helpen. Denny benadrukt het feit dat veel mensen de waarde van deze recyclebare materialen niet erkennen, terwijl ze een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan iemands inkomen.

Conclusie:
Denny’s dagelijkse toewijding aan het verzamelen van statiegeldblikjes is niet alleen een manier om zijn financiële situatie te verbeteren, maar ook een eerbetoon aan de belofte die hij aan zijn overleden moeder heeft gedaan.

Terwijl hij door Spijkenisse fietst, blijft hij vastberaden en positief, zelfs in het licht van concurrentie en onbegrip van anderen.

Zijn inzet is een krachtige herinnering aan hoe kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken in iemands leven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending