Vreselijk: Bestelbus rijdt baby dood, moeder zwaargewond
Connect with us

Meest bekeken

Vreselijk: Bestelbus rijdt baby dood, moeder zwaargewond

In het Friese Bantega heeft vanmiddag een dodelijke aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelbus en twee personen. Een baby’tje is hierbij om het leven gekomen. De moeder van het kind is zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.

Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. Het slachtoffertje had geen schijn van kans en is ter plekke overleden aan de verwondingen.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Betrokkenen hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen, zo meldt Hart van Nederland.

Meest bekeken

Jongeren slaan 89-jarige vrouw in elkaar voor dertig euro

In Cannes in het zuiden van Frankrijk hebben drie jongeren een bejaarde dame in elkaar geslagen. Frankrijk is in shock door het voorval. Volgens waarnemers is dit een symptoom van de verwildering van de samenleving.

Maandagmiddag werd de dame bewusteloos aangetroffen op de grond in de wijk La Bocca. Aanvankelijk dacht de politie nog dat ze onwel was geworden. Bewakingsbeelden brachten echter aan het licht dat ze werd aangevallen door drie jongeren van 14 jaar oud. Ze achtervolgden haar een poos om haar vervolgens te beroven. De tieners gingen aan de haal met amper dertig euro.

De vrouw ligt in het ziekenhuis met een hersenbloeding en meerdere breuken. Ze verkeert niet in levensgevaar.

Na de gebeurtenissen meldde een van de daders zich bij de politie. De andere twee, reeds bekend bij justitie, konden daarna worden opgepakt. Volgens de media hebben ze geen enig besef van de ernst van de zaak en geven ze blijk van niet de minste spijt.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tienerdochter is verontwaardigd als moeder om kostgeld vraagt nadat ze baan krijgt

Hoge huurprijzen, ellenlange wachtlijsten, een eigen plekje huren is voor starters vaak een hele moeilijke opgave. Daarnaast zijn er allemaal kosten waar beginners niet altijd bij stil staan, zoals gas, water en licht.

Wanneer is het redelijk om kostgeld te vragen? Deze moeder voelde zich in ieder geval behoorlijk depressief nadat ze dit aan haar dochter vroeg. Op het Britse Mumsnet deelde de moeder haar ervaring.

De vrouw legde uit dat haar dochter eind oktober 17 jaar wordt. Deze zomer is ze met een stage begonnen, waarbij ze ongeveer 17.000 euro per jaar verdient. De enige kosten die de tiener heeft, is lunch kopen, maar die kan ze ook van thuis meenemen, mocht ze het willen.

De moeder schreef:

“Ik vroeg haar om 60 euro per week bij te dragen aan het huishouden. Daarvoor is er elke dag eten op tafel, haar was wordt gedaan, al het hete water dat ze wil gebruiken, liften waar ze maar naartoe wil, wanneer ze wil, een lift naar werk en terug (we wonen niet dicht bij een bushalte) en alle andere gebruikelijke dingen.”

Haar dochter ziet dit echter absoluut niet zitten. “Ze gaf me het gevoel dat ik de slechtste moeder ter wereld ben door het te vragen.”

De vrouw legde uit dat nu geen kinderbijslag meer krijgen, maar dat de uitgaven hetzelfde blijven. Ook vroeg ze aan haar dochter om haar eigen telefoonrekening te betalen. Dit was de afspraak toen ze in juli een nieuwe iPhone X kocht.

Het kostgeld zou opzij worden gezet voor rijlessen. Maar ondanks dit alles mocht het niet baten. Wanhopig, vroeg de moeder aan de gebruikers van het forum of ze onredelijk was om kostgeld te vragen.

Andere moeders gaven snel een reactie en de vrouw kon op veel steun rekenen. Een veelgehoord argument was dat ze op deze manier haar dochter verantwoordelijkheid leerde en hoe ze goed met geld moest omgaan. Daarnaast vinden velen het normaal dat ze een steentje bijdraagt, nu ze ook werkt.

Maar niet iedereen vond het een redelijk verzoek. Eén moeder schreef: “Natuurlijk ben je onredelijk. Je vraagt een 16-jarig kind om te betalen om in haar eigen huis te blijven. Je moet geen kinderen hebben als je er niet voor kan betalen.”

In een interview met Trouw, omtrent de vraag wanneer het normaal is om kostgeld van je kind te eisen, vertelde opvoedkundige Mariette Dietz:

“Ik vind het heel normaal om kostgeld te vragen en raad ouders ook aan om dat te doen.” Ze geeft aan dat als kinderen werken en een volwassen inkomen hebben, ze best mogen bijdragen. “Als je op internet zoekt, zullen alle opvoeddeskundigen hetzelfde zeggen,” voegde ze eraan toe.

Wat denk jij? Is het een redelijk verzoek van deze moeder om kostgeld aan haar dochter te vragen?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Man is stomverbaasd als hij op vakantie zijn dubbelganger in zwembad aantreft

Een man die net op vakantie was, was geschokt toen hij erachter kwam een identieke tweeling te hebben.

Sean Douglas McArdle was net een frisse duik aan het nemen in het zwembad van het Flamingo hotel in Las Vegas toen hij een verbijsterende ontdekking deed.

De man deelde zijn vondst op reddit en legde uit hoe hij een groep mensen naar hem had zien wijzen en lachen terwijl hij in het zwembad was.

Logischerwijs begon hij zich een beetje ongemakkelijk en onzeker te voelen. Maar toen zijn vrienden hetzelfde deden in de andere richting, wist Sean dat er iets bijzonders aan de hand moest zijn.

Het bleek dat iemand in zijn nabijheid als twee druppels water op hem leek! Zelfs de bril en pet waren nagenoeg identiek …

“Tot nu toe was ik niet overtuigd … we zitten ongetwijfeld in een simulatie”, schreef Sean, verwijzend naar de Matrix. “Vandaag zwom ik toevallig langs mijn dubbelganger bij het Flamingo zwembad in Vegas.”

Op de vraag wat hij dacht toen hij zijn tweeling voor het eerst zag, antwoordde Sean: “Ik dacht meteen: holy s***, die gast lijkt op de gast die ik in de spiegel zie. Mijn tweede gedachte was: hij ziet er cooler uit dan ik. Heeft waarschijnlijk echte Club Master Ray Bans in tegenstelling tot mijn Zenni imitaties.”

De gelijkenis bleef echter alleen bij het uiterlijk. Sean legde uit dat hun stemmen compleet anders klonken.

Veel mensen lieten een reactie achter, waarvan de populairste: “Er zijn drie van jullie bij elke brouwerij”. Wellicht heeft Sean gewoon een heel herkenbaar gezicht, waar veel mensen overeenkomsten mee hebben. Hoewel dat toch niet helemaal verklaart hoeveel deze twee op elkaar lijken …

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending