Vrouw (88) kreeg bij bevalling te horen dat haar baby overleden was, maar 60 jaar later hoort ze "Ik ben niet dood".
Connect with us

Nieuws

Vrouw (88) kreeg bij bevalling te horen dat haar baby overleden was, maar 60 jaar later hoort ze “Ik ben niet dood”.

Een pasgeborene is zo’n fantastisch geschenk. Zeker voor degenen die problemen ondervinden tijdens de zwangerschap en dat de dingen eventueel fout zouden kunnen lopen.

Ik kan me de pijn zelfs niet voorstellen, zwanger zijn van een kindje, bevallen, en daarna te horen krijgen dat je baby gestorven is.

Genevieve Purinton was 18 toen ze beviel van een prachtig babymeisje in Indiana. Toen ze haar kind kreeg in 1949, waren de tijden echter niet te vergelijken met 2018 en als jonge, ongehuwde vrouw namen de dokters haar baby weg en vertelden ze dat het dood was.

Ik kan me niet inbeelden hoe hartverscheurend dit moet geweest zijn. Het enige dat deze vrouw toen wou was immers haar kind vasthouden. Maar die kans kreeg ze nooit.

“Toen ik hen vertelde dat ik mijn kind wilde zien, zeiden ze dat het gestorven was,” vertelt Genevieve aan Fox News.

Jammer genoeg kreeg Genevieve nooit meer kinderen nadat ze door een hysterectomie niet zwanger meer kon worden.

Op 88-jarige leeftijd woont dit lieve, oude dametje, die zoveel had meegemaakt, alleen in een flat voor bejaarden in Florida. De enige die nog leeft uit een gezin van acht kinderen.

Maar wat ze nog niet wist, is wat voor een ongelofelijke verrassing ze zou krijgen.

Ongeveer 1500 km verder, kreeg een vrouw genaamd Connie een DNA-test cadeau om haar familiestamboom mee te kunnen achterhalen.

Connie werd als pasgeboren baby geadopteerd door een familie in Californië. Maar vanaf vijfjarige leeftijd vroeg ze zich al af wie haar echte moeder was, en begon ze haar zoektocht.

Haar speurtocht leidde haar tot bij een vrouw die Connie’s biologische moeder had herkend als haar tante. Ze vertelde dat ze nog leefde.

De ontmoeting was bijzonder. Nu is dit oude, lieve dametje niet meer alleen nadat ze ontdekt dat ze toch een pracht van een dochter heeft op de wereld gezet. Maar niet alleen dat, ze heeft ook klein – en achterkleinkinderen.

Bekijk de prachtige ontmoeting in de video hieronder. Een perfect voorbeeld dat het nooit te laat is.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending