Vrouw bevalt op 72-jarige leeftijd van eerste kindje en heeft helemaal geen spijt.
Connect with us

Nieuws

Vrouw bevalt op 72-jarige leeftijd van eerste kindje en heeft helemaal geen spijt.

Ouder worden is een onvergetelijk en belangrijk moment in iemands leven. Hoewel het een grote verantwoordelijkheid is, brengt het veel vreugde.

Sommige personen hebben echter kritiek op mensen die op oudere leeftijd moeder of vader worden, bijvoorbeeld als ze 50 jaar oud zijn. Wat zouden ze zeggen van een moeder en een vader van respectievelijk 72 en 79 jaar oud?

Dit verhaal is in verschillende gerenommeerde kranten gepubliceerd, waaronder The Independent. Daljinder Kaur, 73, en haar echtgenoot, de 80-jarige Mohinder Singh Gill, hadden er altijd van gedroomd om een baby te krijgen. Helaas werd die kinderwens nooit vervuld.

Toch verloor het stel uit India nooit de hoop dat ze ooit een baby zou krijgen. Ze wilden om die reden ook niet adopteren. Een onverwachte erfenis bood de mogelijk om in-vitrofertilisatie (ivf) te proberen.

Daljinder Kaur onderging ivf en tegen alle verwachtingen in beviel ze op 72-jarige leeftijd van de kleine Arman in 2016. Direct werd ze de oudste moeder ter wereld.

Het koppel is erg blij, maar ze beseffen zich dat het niet makkelijk is om op hun leeftijd voor een klein kindje te zorgen. Kaur zei het lichamelijk erg zwaar is, ze heeft een hoge bloeddruk en zwakke gewrichten. Daarnaast moet ze voor haar man zorgen, die 7 jaar ouder is.

Velen hebben kritiek geuit op artsen die de ivf hebben uitgevoerd en zijn van mening dat dit niet ethisch correct is. Anderen beweren dat moederschap een van de grootste vreugden voor een vrouw is, ongeacht leeftijd en dat iedereen dat recht heeft.

De onderstaande video geeft meer informatie over het echtpaar en hun zoontje. We hopen in ieder geval dat Arman zo lang mogelijk omringd wordt door liefde en gezond opgroeit.

Daljinder Kaur made headlines around the world when she had her first child at age 72.

Publiée par Pakistan Today sur Lundi 26 février 2018

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending