Vrouw blijft roze bloemen vinden op haar veranda en op een dag ziet ze plotseling haar geheime aanbidder voor haar neus.
Connect with us

Nieuws

Vrouw blijft roze bloemen vinden op haar veranda en op een dag ziet ze plotseling haar geheime aanbidder voor haar neus.

Verhuizen naar een nieuwe woonst is dubbel, het is zowel spannend als angstig. Want het duurt altijd een poosje vooraleer je je thuis voelt en gewoon wordt aan je nieuwe omgeving. Bovendien moet je ook nog de nieuwe buren leren kennen.

Hopelijk vallen de buren mee, zodat je je comfortabel kunt voelen om eieren te vragen wanneer ze op zijn bijvoorbeeld. Maar ik heb ook al horrorverhalen gehoord over buren die elkaars leven zuur maken.

Toen Rosie verhuisde naar een nieuwe woning in het Verenigd Koninkrijk, vermoedde ze dat een van haar buren een geheime aanbidder was, want telkens ze in haar veranda kwam lagen er roze bloemen voor de deur.

Op het eerste zicht dacht ze dat het de wind was die de bloemen tot bij haar deur had geblazen, maar het weer zat er helemaal voor niets tussen. Hoe geraakten deze bloemen dan tot bij haar thuis, zou je je afvragen.

Wel, het was toen dat ze vermoedde dat ze waarschijnlijk een geheime aanbidder had.

Op een dag, toen ze eten aan het bereiden was, merkte ze haar geheime aanbidder op. Het was een meisje, en ze had een bloem in haar mond.

Ze haalde er snel haar camera bij zodat ze het meisje kon bezig zien in volle actie.

Harig, klein wezentje
Dit harige, kleine wezentje had telkens opnieuw Rosie’s veranda binnengewandeld om een klein geschenkje achter te laten: bloemen. De geheime aanbidder was niemand minder dan de kat van de buren, Willow!

Rosie had Willow ontmoet toen ze in haar nieuwe huis was gaan wonen, maar ze had helemaal geen idee dat ze zo’n charmeur was.

Op de duur kwam Willow elke dag naast de veranda zitten aan Rosie’s huis en wou ze niet weggaan tot Rosie haar binnenliet.

Geliefd in de buurt
Maar Rosie is niet de enige die bloemen krijg van deze lieve haarbal. Ze is erg populair in de hele buurt en buren zeggen dat ze in minstens 6 tuinen komt kuieren.

“Ze houdt erg veel van ons want ze steelt bloemen bij haar buren en laat ze achter in onze veranda. Tien dagen later, tien bloemen later dus, pas dan beseften we dat het de poes was,” vertelde Rosie aan LoveMeow.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending