Vrouw die peuter opsloot in kooi is zonder leven gevonden
Connect with us

Nieuws

Vrouw die peuter opsloot in kooi is zonder leven gevonden

In een tragische reeks gebeurtenissen die het hart van de gemeenschap in Ochiltree, East Ayrshire, verscheurt, is Claire Boyle, een vrouw die betrokken was bij enkele van de meest schokkende gevallen van kindermish@ndeling in recente herinnering, levenl00s aangetroffen in haar eigen huis.


Boyle, die eerder opschudding veroorzaakte en publieke verontwaardiging opwekte door haar gruweldaden, waaronder het opsluiten van een tweejarig kind in een zelfgemaakte kooi en de schokkende poging om een ander kind te verkopen voor het ondenkbare bedrag van £1 miljoen, laat een complexe en duistere nalatenschap achter.

Haar 0verlijden roept dringende vragen op over de effectiviteit van het systeem dat niet alleen had moeten ingrijpen om haar misdaden te voorkomen, maar ook om de veiligheid en het welzijn van de kinderen in haar zorg te waarborgen.

Claire Boyle’s betrokkenheid bij kindermish@ndeling is verbijsterend, niet alleen vanwege de extreme aard van haar misdaden, maar ook vanwege het patroon van herhaalde overtredingen.

Haar geschiedenis wordt gekenmerkt door een reeks verontrustende incidenten, culminerend in februari 2021, toen een vierjarig kind, ontsnapt uit Boyle’s toezicht en bedekt met blauwe plekken, de aandacht trok van de autoriteiten.


Dit kind vertoonde tekenen van ernstige verwaarlozing, zo ernstig dat medisch personeel vreesde voor levensbedreigende aandoeningen zoals bloedk@nker of een ernstige bloedstollingsst0ornis.

De politie, gealarmeerd door de omstandigheden van het kind, ontdekte bij een huiszoeking een nog jonger kind, opgesloten in een zelfgemaakte kooi, een hartverscheurend bewijs van Boyle’s pogingen om controle en macht uit te oefenen over de meest weerlozen.

Boyle’s medeplichtige in deze gruwelijke daden, Timothy Johnstone, deelde in haar strafrechtelijke veroordelingen, maar de herhaling van haar misdrijven en de uiteindelijke milde straffen die werden opgelegd, waaronder 250 uur onbetaald werk, roepen ernstige vragen op over de doeltreffendheid van het rechtsstelsel in het afschrikken van dergelijke misdaden en het beschermen van kwetsbare kinderen.

De d00d van Boyle, die plaatsvond onder omstandigheden die door de politie niet als verdacht worden beschouwd, laat niet alleen een gemeenschap achter in rouw en shock, maar ook in diepe reflectie over hoe dergelijke tragedies in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Het is een pijnlijke herinnering aan de noodzaak voor een grondige evaluatie van zowel het rechts- als het welzijnssysteem in hun omgang met individuen zoals Boyle, die herhaaldelijk ernstige kindermish@ndeling hebben gepleegd.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending