Vrouw geniet van leven in bijstand: ‘Ik kan opstaan wanneer ik wil’
Connect with us

Nieuws

Vrouw geniet van leven in bijstand: ‘Ik kan opstaan wanneer ik wil’

In deze moderne tijd worden veel mensen geconfronteerd met hoge kosten voor basisbehoeften en vaste lasten, waardoor een aanzienlijk deel van hun inkomen wordt opgeslokt.

Zorgkosten, brandstof, energie, boodschappen en andere uitgaven blijven gestaag stijgen en maken het moeilijk om financieel rond te komen.

Nederland kent een aanzienlijke groep mensen die al meer dan vijf jaar afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering. Onder hen bevindt zich Selma, een vrouw die onlangs haar verhaal deelde met het Algemeen Dagblad. Ze heeft al geruime tijd geen werk en volgens haarzelf is werken geen optie vanwege haar angst om ontslagen te worden.

Selma, inmiddels 58 jaar oud, ziet zichzelf niet langer aan het werk gaan. Ze geeft toe dat ze niet actief op zoek is naar werk. Het vooruitzicht van een tijdelijk contract maakt haar zenuwachtig.

“Als ik zie dat ik slechts een halfjaarcontract kan krijgen, dan ga ik me vanzelfsprekend zorgen maken”, vertelt ze. De angst om haar baan te verliezen, maakt het voor Selma onaantrekkelijk om een baan te accepteren.

Hoewel sommigen deze gedachtegang bizar vinden, is het voor Selma de harde realiteit. Ze erkent dat het accepteren van een baan het risico met zich meebrengt dat ze haar bijstandsuitkering en toeslagen verliest. De gedachte om al haar financiële ondersteuning te verliezen, schrikt haar af en weerhoudt haar van het nastreven van werkgelegenheid.

Voor Selma is het leven in de bijstand geen last, maar juist een zegen. Ze waardeert de vrijheid en het ontbreken van prestatiedruk. “Thuis ervaar ik die stress niet. Ik kan opstaan wanneer ik wil en hoef me niet bezig te houden met werkverplichtingen. Soms breng ik de hele dag door voor de televisie. Dat is toch heerlijk”, zegt Selma met een glimlach op haar gezicht.

Selma heeft ook haar bedenkingen bij het aanvragen van een bijstandsuitkering. Ze vindt het geen prettige ervaring vanwege de hoeveelheid informatie die van haar wordt gevraagd. Het hele proces van aanvraag en verantwoording voelt onprettig en zelfs vernederend voor haar. “Je hele hebben en houden wordt ondersteboven gekeerd. Het is mensonterend wat ze allemaal van je vragen. En je wordt er ook erg moe van”, klaagt ze.

Selma geeft aan dat ze liever haar hele leven in de bijstand blijft dan opnieuw alle formulieren in te moeten vullen om weer een uitkering te krijgen. Ze waardeert de rust en zekerheid die haar huidige situatie haar biedt, meer dan de potentiële onzekerheden die werk met zich mee kan brengen.

Het verhaal van Selma werpt een nieuw licht op het leven in de bijstand en brengt enkele belangrijke aspecten naar voren. Het illustreert dat de keuze om in de bijstand te blijven niet altijd voortkomt uit luiheid of gebrek aan motivatie, maar eerder uit persoonlijke overwegingen en angsten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het leven in de bijstand niet voor iedereen een bewuste keuze is of een wenselijke situatie. Voor velen is het een tijdelijke oplossing in moeilijke omstandigheden, in afwachting van het vinden van passend werk en het verbeteren van hun financiële situatie. Toch kan het verhaal van Selma ons eraan herinneren dat er individuen zijn die bewust kiezen om in de bijstand te blijven vanwege de voordelen die zij in die situatie ervaren.

De vrijheid om op te staan wanneer men wil en de afwezigheid van prestatiedruk zijn elementen die Selma waardeert in haar leven in de bijstand. Voor haar is dit een manier om stress te verminderen en zichzelf de ruimte te geven om te ontspannen. Hoewel sommigen dit als een vorm van gemakzucht zouden kunnen zien, is het belangrijk te erkennen dat ieder individu zijn eigen behoeften en voorkeuren heeft als het gaat om werk en levensstijl.

De angst om een baan te accepteren en daarmee de bijstandsuitkering en toeslagen te verliezen, is een legitieme zorg voor Selma. Het kan een dilemma zijn waar anderen in vergelijkbare situaties mee worstelen. De complexiteit van het sociaal vangnet en de financiële consequenties van het vinden van werk kunnen een ontmoedigende factor zijn voor mensen in de bijstand. Het is essentieel dat er beleid en ondersteuning is die deze overgang vergemakkelijkt en de financiële zekerheid van mensen beschermt.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Sarah (23) biecht op dat ze een relatie heeft met een vliegtuig en deelt dat ze minstens 4 keer per week intiem zijn

Sarah Rodo uit het Duitse Dortmund heeft geen behoefte aan een relatie met een mens in haar leven. Haar liefde is namelijk voor vliegtuigen.

Het begon allemaal toen ze voor het eerst in een Boeing 737 zat. Toen wist ze het: dit is mijn grote liefde.

Ze heeft sindsdien veel vliegtuigen ‘ontmoet’, maar er is er eentje op wie ze stapelverliefd is: een Boeing die Sarah liefkozend ‘Dickie’ heeft genoemd.

Het is uniek dat Sarah romantische gevoelens ontwikkelt voor objecten. Ze is een objectofiel en is er trots op.

Het probleem is echter dat een Boeing 737 niet in de achtertuin van haar studentenwoning past. Veel tijd met Dickie heeft Sarah daarom niet.

Het doet haar veel verdriet dat ze niet samen tijd kunnen doorbrengen en dat ze passagiers in Dickie ziet stappen.

Om toch vaak bij haar ‘vriendje’ te kunnen zijn, boekt Sarah om de haverklap vakanties. Vorig jaar heeft ze 30 vluchten geboekt en deze gecombineerd met een korte vakantie.

Als ze met Dickie vliegt, dan zijn ze eigenlijk samen op vakantie. Ze is met haar liefje al naar Stockholm, Kopenhagen, Wenen, Boedapest en Parijs geweest.

Ze bezoekt ook Katowice in Polen vaak. Dat kan ze als dagtripje doen. In de ochtend vliegt ze erheen en in de avond ziet ze Dickie dan weer.

Sarah heeft ongeveer 4.267 euro uitgegeven aan modelvliegtuigen. Op dit moment heeft ze drie grote en veel kleine vliegtuigen.

In totaal zijn het er ongeveer 60. De meeste heeft ze gekocht bij vliegtuigmaatschappijen, maar sommige zijn ook speciaal gemaakt.

Ze slaapt dagelijks met al haar modelvliegtuigen, waaronder een model die op Dickie lijkt maar met meer gedetailleerde vleugels. Ze doet het vier tot vijf keer per week met haar vliegtuigen.

In de toekomst ziet Sarah zichzelf in het huwelijksbootje stappen met haar geliefde Boeing 737. Ze is al bezig met het maken van plannen, maar ze is niet bereid om ervoor te verhuizen.

In de tussentijd heeft ze haar modelvliegtuigen en blijft ze reizen maken zodat ze Dickie kan zien.

Sarah’s liefde voor vliegtuigen is niet alleen uniek, maar het is ook een object van discussie. Objectofiel, ook bekend als objectum-s*ksualiteit, is een s*ksuele oriëntatie waarbij mensen zich aangetrokken voelen tot en romantische relaties ontwikkelen met objecten.

Mensen die zich hiermee identificeren geven vaak aan dat hun liefde voor objecten sterker is dan hun aantrekkingskracht tot mensen.

Dit kan variëren van het houden van een bepaald object tot het onderhouden van een intieme relatie met een object.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Goedele Liekens vol angst: MRI abrupt stopgezet door arts na vreemde vondst!

Goedele Liekens, die in 2022 herstelde van huidkanker, ondergaat om de zes maanden een standaard MRI-scan.

Goedele Liekens

Onlangs werd de scan echter abrupt onderbroken vanwege een ongebruikelijke bevinding in haar lichaam.

De verrassende onderbreking van de scan werd gedeeld door Goedele op haar Instagram Stories, waar ze zei: “MRI vroegtijdig gestopt vanwege een hagelbolletje in mijn lichaam…”

Het bleek dat dit hagelbolletje hoogstwaarschijnlijk afkomstig was van een hazenrug die ze afgelopen vrijdag had gegeten.

Goedele nam het incident met humor en gaf haar online volgers het advies: “Tip van de dag: eet geen hazenrug in de week voor je MRI.”

De artsen onderbraken de MRI-scan onmiddellijk vanwege de ontdekking dat dergelijke hagelbolletjes tijdens de scan erg heet kunnen worden, met mogelijke schadelijke gevolgen.

Goedele verklaarde: “Ze moesten de scan onmiddellijk stoppen.
Goedele Liekens

‘Die bolletjes kunnen heel heet worden en zo je ingewanden verschroeien,’ vertelden ze me.”
Goedele Liekens

Om elk risico te vermijden, werd Goedele gevraagd een nieuwe afspraak te maken, ongeveer tien dagen later, wanneer de hagelbolletjes haar lichaam naar verwachting zouden hebben verlaten.

Goedele benadrukt dat dit incident een belangrijke waarschuwing is voor iedereen die binnenkort een MRI-scan moet ondergaan en adviseert om wild vlees te vermijden in de week voorafgaand aan de scan.

In een recent interview sprak Goedele ook over haar persoonlijke leven en onthulde dat haar relatie met Edwin is beëindigd.

Ze beschouwt de zomervakantie als een geschikte tijd om nieuwe mensen te ontmoeten, aangezien ze de voorkeur geeft aan het delen van haar leven met een partner.

De beëindiging van haar relatie werpt een nieuw licht op haar eerdere opmerkingen over de uitdagingen van haar relatie met Edwin, die in Nederland woont en kinderen heeft.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vrouw uit de Filipijnen straalt van geluk na huwelijk met 42 jaar oudere echtgenoot die haar alles geeft!

Na een vakantie in de Filipijnen en het downloaden van een dating-app, heeft de 70-jarige Amerikaanse David zijn vrouw Jackie ontmoet, die slechts 28 jaar oud is.

Ondanks het leeftijdsverschil van 42 jaar, benadrukken ze dat leeftijd slechts een getal is.

David besloot vorig jaar om een reis te maken naar de Filipijnen. Tijdens zijn verblijf installeerde hij de dating-app Cherry Blossoms, waarmee je specifiek kunt zoeken naar Filipijnse en Aziatische vrouwen.

Niet lang daarna trok de 28-jarige Jackie zijn aandacht. David zegt hierover: “Toen ik haar profiel zag, was ik verrast en enthousiast. Ik was onder de indruk van wat ik las.”

Jackie, aan de andere kant, heeft toegegeven dat ze David’s profiel niet eens heeft bekeken, omdat hij geen foto op zijn profiel had geplaatst.

Ze legt uit: “Ik wist niet hoe hij eruitzag, maar door wat hij zei, wist ik meteen dat hij een echte heer is en erg aardig.”

Na hun ontmoeting besloten ze om elkaar beter te leren kennen, en na zes maanden daten stelde David de vraag of Jackie zijn vrouw wilde worden. Jackie aarzelde geen moment en stemde meteen in.

David vertelt enthousiast: “Ze zei meteen ja.” Hoewel de bruiloft een feestelijke gelegenheid was, waren David’s familieleden niet aanwezig, alleen die van Jackie.

Het stel heeft echter te maken met veel negatieve reacties en berichten op hun TikTok-video’s.

Sommige mensen twijfelen aan hun relatie en denken dat de Filipijnse vrouw vooral uit zou zijn op geld en een green card.

@dave_jackie2818 Reply to @preciousmathis995 42yrs.#bisayangtiktoker #pinayinusa🇵🇭🇺🇸 #ageisjustanumber #husbandandwife #agegaprelationship #agegapcouple ♬ Grow Old With You – Anthem Lights

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending