Vrouw geniet van leven in bijstand: ‘Mijn dag begint wanneer ik dat beslis’
Connect with us

Nieuws

Vrouw geniet van leven in bijstand: ‘Mijn dag begint wanneer ik dat beslis’

In deze moderne tijd worden veel mensen geconfronteerd met hoge kosten voor basisbehoeften en vaste lasten, waardoor een aanzienlijk deel van hun inkomen wordt opgeslokt.

Zorgkosten, brandstof, energie, boodschappen en andere uitgaven blijven gestaag stijgen en maken het moeilijk om financieel rond te komen.

Nederland kent een aanzienlijke groep mensen die al meer dan vijf jaar afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering. Onder hen bevindt zich Selma, een vrouw die onlangs haar verhaal deelde met het Algemeen Dagblad. Ze heeft al geruime tijd geen werk en volgens haarzelf is werken geen optie vanwege haar angst om ontslagen te worden.

Selma, inmiddels 58 jaar oud, ziet zichzelf niet langer aan het werk gaan. Ze geeft toe dat ze niet actief op zoek is naar werk. Het vooruitzicht van een tijdelijk contract maakt haar zenuwachtig.

“Als ik zie dat ik slechts een halfjaarcontract kan krijgen, dan ga ik me vanzelfsprekend zorgen maken”, vertelt ze. De angst om haar baan te verliezen, maakt het voor Selma onaantrekkelijk om een baan te accepteren.

Hoewel sommigen deze gedachtegang bizar vinden, is het voor Selma de harde realiteit. Ze erkent dat het accepteren van een baan het risico met zich meebrengt dat ze haar bijstandsuitkering en toeslagen verliest. De gedachte om al haar financiële ondersteuning te verliezen, schrikt haar af en weerhoudt haar van het nastreven van werkgelegenheid.

Voor Selma is het leven in de bijstand geen last, maar juist een zegen. Ze waardeert de vrijheid en het ontbreken van prestatiedruk. “Thuis ervaar ik die stress niet. Ik kan opstaan wanneer ik wil en hoef me niet bezig te houden met werkverplichtingen. Soms breng ik de hele dag door voor de televisie. Dat is toch heerlijk”, zegt Selma met een glimlach op haar gezicht.

Selma heeft ook haar bedenkingen bij het aanvragen van een bijstandsuitkering. Ze vindt het geen prettige ervaring vanwege de hoeveelheid informatie die van haar wordt gevraagd. Het hele proces van aanvraag en verantwoording voelt onprettig en zelfs vernederend voor haar. “Je hele hebben en houden wordt ondersteboven gekeerd. Het is mensonterend wat ze allemaal van je vragen. En je wordt er ook erg moe van”, klaagt ze.

Selma geeft aan dat ze liever haar hele leven in de bijstand blijft dan opnieuw alle formulieren in te moeten vullen om weer een uitkering te krijgen. Ze waardeert de rust en zekerheid die haar huidige situatie haar biedt, meer dan de potentiële onzekerheden die werk met zich mee kan brengen.

Het verhaal van Selma werpt een nieuw licht op het leven in de bijstand en brengt enkele belangrijke aspecten naar voren. Het illustreert dat de keuze om in de bijstand te blijven niet altijd voortkomt uit luiheid of gebrek aan motivatie, maar eerder uit persoonlijke overwegingen en angsten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het leven in de bijstand niet voor iedereen een bewuste keuze is of een wenselijke situatie. Voor velen is het een tijdelijke oplossing in moeilijke omstandigheden, in afwachting van het vinden van passend werk en het verbeteren van hun financiële situatie. Toch kan het verhaal van Selma ons eraan herinneren dat er individuen zijn die bewust kiezen om in de bijstand te blijven vanwege de voordelen die zij in die situatie ervaren.

De vrijheid om op te staan wanneer men wil en de afwezigheid van prestatiedruk zijn elementen die Selma waardeert in haar leven in de bijstand. Voor haar is dit een manier om stress te verminderen en zichzelf de ruimte te geven om te ontspannen. Hoewel sommigen dit als een vorm van gemakzucht zouden kunnen zien, is het belangrijk te erkennen dat ieder individu zijn eigen behoeften en voorkeuren heeft als het gaat om werk en levensstijl.

De angst om een baan te accepteren en daarmee de bijstandsuitkering en toeslagen te verliezen, is een legitieme zorg voor Selma. Het kan een dilemma zijn waar anderen in vergelijkbare situaties mee worstelen. De complexiteit van het sociaal vangnet en de financiële consequenties van het vinden van werk kunnen een ontmoedigende factor zijn voor mensen in de bijstand. Het is essentieel dat er beleid en ondersteuning is die deze overgang vergemakkelijkt en de financiële zekerheid van mensen beschermt.

Nieuws

Boer neemt zoete wraak op klimaatactivisten: spuit ze helemaal onder de poep

Milieuproblemen blijven wereldwijd hoog op de agenda staan, vooral na recente extreme weersomstandigheden die de gevolgen van klimaatverandering benadrukken. Hoewel er nog steeds sceptici zijn die de klimaatverandering in twijfel trekken, zijn er gelukkig velen die actief bijdragen aan een positieve verandering.

Klimaatactivisten

Dit kan zijn door aanpassingen in hun dagelijks leven, zoals recycling of fietsen naar het werk, of door deel te nemen aan klimaatacties. Deze inzet verdient groot respect. Echter, hoe groot de frustratie over misinformatie ook is, het is cruciaal dat we binnen de grenzen van de wet blijven om onze boodschappen over te brengen.

Een tijd geleden overschreden enkele milieuactivisten deze grenzen door zonder toestemming een boerenerf te bezetten voor een anti-fracking protest. Ze richtten grote tenten op, waardoor het terrein meer weg had van een handelsplaats dan van een boerderij.

Boer neemt wraak

De boer, die de groep meerdere keren had verzocht te vertrekken, besloot uiteindelijk tot een unieke en effectieve methode om zijn ongenoegen te uiten. Hij koppelde een enorme mesttank aan zijn tractor en reed rond de plek waar de demonstranten hun kamp hadden opgeslagen, waarna hij het geheel besproeide met een mengsel van urine en mest.

Dit resulteerde in het vertrek van de activisten. De boer wist niet alleen de ongewenste bezoekers te verdrijven, maar ook zijn land te bemesten – een voorbeeld van efficiëntie waarbij hij twee problemen in één keer oploste.Dit incident werd snel verspreid op sociale media en lokte uiteenlopende reacties uit.

Velen prezen de boer voor zijn vindingrijkheid en meenden dat hij de activisten een lesje had geleerd dat ze niet snel zouden vergeten. Anderen meenden echter dat er een meer vreedzame oplossing mogelijk was geweest. Zonder twijfel zullen de betrokken demonstranten voortaan beter nadenken alvorens zij ongevraagd privéterrein betreden.

Doorgaan met lezen

Entertainment

Bekijk: Israëlisch tv-programma maakt Joost Klein compleet belachelijk!

Het Eurovisie Songfestival is natuurlijk alweer lang en breed voorbij maar rondom Joost Klein en een cameravrouw die volgens geruchten van de Israëlische delegatie zou zijn is het laatste woord nog niet gesproken. Volgens de geruchten is er een incident ontstaan tussen Joost en een cameravrouw. Deze cameravrouw zou de wens van Joost, om niet gefilmd te worden backstage, niet hebben gerespecteerd. Hier zou al een officiële klacht over ingediend zijn door de AVROTROS. Toen Joost opnieuw wél gefilmd zou worden zou hij een ‘vuistbeweging’ hebben gemaakt waarbij hij de camera van de vrouw geraakt zou hebben waardoor deze kapot is gegaan. Deze vrouw heeft Joost aangegeven waardoor Joost gediskwalificeerd is. Tenminste, dat is het verhaal dat nu bekend is bij de media.

Joost Klein belachelijk gemaakt op Israëlische televisie!

Er is eerder ook al wat onenigheid ontstaan tussen Joost en de Israëlische delegatie. Tijdens een persconferentie werd de Israëlische zangeres gevraagd of zij het wel verantwoord vond om op te treden in verband met veiligheid op het Songfestival. In eerste instantie werd gezegd dat de zangeres hier niet op hoeft te reageren. Joost zat hierbij en vroeg hardop “Why not!?” Mede hierdoor zou de zangeres wél gereageerd hebben op de vraag. Hoe het allemaal gaat aflopen is nog onbekend. In het Israëlische satirische tv-programma Eretz Nehederet is er in ieder geval al ruimte om Joost flink belachelijk te maken. Gelukkig nemen ze hun eigen zangeres ook even mee:

Doorgaan met lezen

Nieuws

Deze foto van Linda de Mol op een nudistencamping gaat rond in het buitenland!

Deze week ging Linda de Mol volledig uit de kleren voor een gedurfde fotoshoot voor haar eigen weekblad, LINDA..

De Mol prijkt op de cover terwijl ze op een campingstoeltje zit te midden van nudisten op een camping. LINDA. beschrijft de fotoshoot als volgt: “De een vindt het heerlijk, de ander moet er niet aan denken.

In je na*kte niksie over de camping lopen. Best handig én lekker, dat je niet hoeft te trutten met bikinibandjes, direct vanaf je strandbedje kunt skinny dippen én dat je een gevoel van eenheid hebt met gelijkgestemden.

Geldt dan echt het gezegde: vrijheid, blijheid? In de nieuwe LINDA. ‘IN JE NA*KTE NIKSIE!’ duiken we in de na*kte waarheid, in de breedste zin van het woord.

Of je nu blij wordt om in je blootje rond te lopen of juist open en bloot durft uit te komen voor wie je bent en waar je voor staat.”

Linda de Mol maakt met deze foto’s een sterke indruk en zet een statement neer. Ze uit haar zorgen over hoe we in 2023 steeds meer ‘vertrutten’.

Linda benadrukt dat jonge meisjes tegenwoordig geconfronteerd worden met een onrealistisch schoonheidsideaal, mede door influencers die hun foto’s bewerken met filters.

Ze merkt op dat niemand meer durft topless te zonnen uit angst voor stiekeme foto’s die in een oogwenk gemaakt en gedeeld kunnen worden, waardoor ze eeuwig op het internet kunnen blijven circuleren.

De foto van Linda de Mol gaat zelfs over de grenzen heen, en heeft ook in Duitsland de aandacht getrokken.

Het Duitse blad Bild schrijft: “Linda na*kt: ‘In mijn volgende leven zal ik een overtuigd naturist zijn’.”

Ze vermelden dat de beroemde tv-persoonlijkheid op deze manier op de cover staat, wat eigenlijk geen grote verrassing is, gezien Linda’s bekentenis dat ze dol is op na*kt kamperen.

De fotoshoot met Linda de Mol toont haar kwetsbaarheid en durf om zich bloot te geven, zowel fysiek als emotioneel.

Het beeld van Linda op de cover van LINDA. spreekt boekdelen en laat zien dat ze niet bang is om taboes te doorbreken en zichzelf te laten zien zoals ze is.

Het thema van de fotoshoot, ‘IN JE NA*KTE NIKSIE!’, nodigt uit tot reflectie over het idee van vrijheid en openheid, zowel letterlijk als figuurlijk.

Het is een krachtig statement van Linda de Mol, die met haar cover en bijbehorende boodschap een belangrijke discussie aanwakkert over body positivity, zelfacceptatie en de druk van sociale normen.

De fotoshoot herinnert ons eraan dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn en zich comfortabel te voelen in zijn eigen huid, zonder oordeel of schaamte.

Linda’s moed om zichzelf te tonen inspireert anderen om hetzelfde te doen en zich niet te laten weerhouden door maatschappelijke verwachtingen.

Doorgaan met lezen

Trending