Vrouw hoort vreemde geluiden bij straathond. Ze kijkt dichter en ziet babyvoetje onder de puppy’s
Connect with us

Lifestyle

Vrouw hoort vreemde geluiden bij straathond. Ze kijkt dichter en ziet babyvoetje onder de puppy’s

Verhalen over dieren die mishandeld worden hoor je helaas nog steeds heel vaak. Maar gelukkig bestaan er ook nog verhalen met een positieve nooit. Dit is er zo een.

Het is een verhaal over een heldhaftige hond in Argentinië, genaamd Way. Het begint allemaal toen een pasgeboren puppy op straat werd achtergelaten door zijn moeder.

Het was een zeer koude nacht en de overlevingskansen van de baby waren zo goed als onbestaande.

We hebben veel verhalen gehoord over mensen die dieren redden uit verschillende benarde situaties. Maar soms worden de rollen omgedraaid.

Op een dag hoorde Alejandra Griffa, een Argentijnse vrouw, gehuil komen van op een parkeerplaats ergens niet ver van haar huis.

Maar toen ze een straathond opmerkte en 6 puppy’s, zag ze nog iets anders nabij de hond.

Er zat namelijk iets vast in het midden van het afval, en ze kon haar ogen niet geloven.

Het was een klein mensenhand.

Alejandra zag dat het een baby’tje was en pakte de baby op. Ze schat dat de baby 1 maand oud was en spoedde zich zo snel ze kon naar het ziekenhuis. De baby’s moeder had haar pasgeboren dochtertje achtergelaten, in de bittere koude, op een afvalplaats. Maar de straathond die zich over haar ontfermd had, hield haar in leven.

Haar miraculeuze overleving was grotendeels te danken aan Way de straathond.

De straathond had zich over de kleine baby ontfermd als een echte mama en hield het kleine kindje warm in de barre winterkoude.

De hond had de baby 50 meter verder gedragen van waar de moeder haar baby had achtergelaten, zei de politie.

“Ze nam het op als een puppy, en redde het uit de vreselijke situatie. De dokters vertelden dat indien ze dit niet zou gedaan hebben, de baby het niet overleefd zou hebben,” zei Daniel Salcedo, de hoofdinspecteur van de provincie Buenos Aires.

Goed ondanks de omstandigheden
Ondanks enkele oppervlakkige schrammetjes stelde de baby het goed, dankzij de snelle actie van Way de hond.

Het moederinstinct van dieren is bijzonder sterk. Bovendien zijn honden een van de meest intelligente en liefhebbende dieren die er zijn. Ze kunnen gemakkelijk merken of we droevig, boos of blij zijn, of als we wat affectie nodig hebben. Ze kunnen ook heel veel empathie en begrip tonen. En niet alleen naar honden.

Godzijdank was Way op de juiste plaats en kon ze zich als echte mama ontfermen over de kleine baby. Zo vermeed ze dat de baby een zekere dood zou sterven.

Na een onderzoek te hebben gevoerd naar de zaak, kon de politie de moeder opsporen, een 14-jarig meisje. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht door een familielid waar ze de nodige psychologische hulp kon krijgen, volgens CNN.

Hoe het nu gaat met Way en haar puppy’s weten we niet, maar ik hoop echt dat iemand voor deze heldhaftige, bijzonder lieve moeder kan zorgen, net zoals zij ook voor deze vondeling zorgde.

DEEL daarom echt dit artikel met je vrienden op Facebook als jij ook vindt dat honden de beste vriend van de mens zijn!
[fblike]

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Grote zorgen om Martien Meiland “Dit ziet er niet rooskleurig uit!”

Het is niet altijd dolle pret in Chateau Marillaux, blijkt uitt de laatste aflevering. De 58-jarige kasteelheer en ster van de show wordt er namelijk ook niet jonger op. Martien Meiland blijkt te kampen met serieuze gezondheidsklachten. Ook fans zien in de laatste aflevering dat het leven in het Franse chateau de kasteelheer niet veel goeds doet. Ook de rest van de familie maakt zich zorgen, hij zou flinke benauwdheidsklachten hebben. Het begon met een benauwde en beroerde nacht waarbij de kasteelheer ook pijn op de borst heeft ervaren. Maar de grote zorgen kwamen toen hij dit ook overdag begon te ervaren. Benauwd was hij niet meer, gaf hij aan. Wel zegt hij het volgende: “Maar ik weet gewoon dat het niet goed is. Ik voel het. Dat voel je. Ik ga morgen naar de dokter.”

Martien Meiland kampt met gezondheidsklachten

“Hij kan toch corona hebben?” Zegt dochter Montana nog. Maxime denkt ook dat er iets aan de hand is: “Misschien is het gewoon een longinfectie”. Fans denken dat het ook wat te maken zou kunnen hebben met de oplopende stress die de coronacrisis met zich mee brengt. Ook in het welbekende Franse chateau zijn de gevolgen hiervan namelijk keihard aangekomen. Montana ziet het niet rooskleurig in als dit de uitkomst is: “Dan ga je gewoon dood. Jouw longen zijn niet de sterkste van allemaal.”

Annuleringen in het kasteel

Er zijn onwijs veel annuleringen in het kasteel aangekomen. Iedere dag moeten er duizenden euro’s terug geboekt worden naar de gasten die niet kunnen komen voor hun overnachtingen. Vorige maand is dan ook officieel de verkoop van hun kasteel van start gegaan. Voor 1.250.000 kun je dan al eigenaar zijn van het complete kasteel, met zwembad en alle meubels en toebehoren.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending