Vrouw is het zat dat echtgenoot altijd tot laat werkt, hoort dochter praten en beseft de waarheid
Connect with us

Lifestyle

Vrouw is het zat dat echtgenoot altijd tot laat werkt, hoort dochter praten en beseft de waarheid

Zelfs hoewel het lijkt dat we het word ‘organisch´ constant horen waar we ook gaan, denk ik dat veel mensen niet nadenken over waar hun eten vandaan komt als ze in de supermarkt of een restaurant zijn.

Ik ben ook zo´n soort mens.

Ik moet ook bekennen dat ik nooit echt heb nagedacht over de boeren die bij het ochtendgloren opstaan en hard werken op de velden.

Veel van deze boeren hebben een passie voor het produceren van kwaliteitsproducten die niet alleen goed zijn voor ons maar ook goed voor de planeet.

Maar wat staat er tegenover?

Katie Spence Pugh is getrouwd met een boer en weet maar al te goed hoe het leven op een boerderij kan zijn.

Na een lange dag werken komt ze thuis om voor haar kinderen te zorgen en het huishouden te doen. Ondertussen werkt haar man Eugene nog steeds uren door op de velden, schrijft The Daily Mail.

Op een dag, klaar met de situatie, stuurde ze een boos bericht naar haar man – ze wilde Eugene laten weten hoe klaar ze was met de manier waarop ze leefden.

Ze zagen elkaar bijna nooit en zij moest de zorg voor de kinderen en het huis allemaal zelf doen.

Toen Eugene die avond thuiskwam, verraste hij zijn vrouw. Hij ging in de keuken zitten om iets te eten.

Na een tijdje kwam hun dochter en ging naast haar vader zitten. Hoewel hij enorme honger had na een hele dag werk, deelde Eugene zijn maaltijd met zijn dochter.

En toen kreeg Katie een openbaring.

Ze schreef op Facebook hoe dat moment ervoor zorgde dat ze eindelijk haar leven begreep en waardeerde.

Ik maakte deze foto op een avond na een lange dag. Ik was moe. Ik was boos. Ik had mijn echtgenoot een bericht gestuurd waarbij ik hem liet weten dat het geen verschil zou maken, maar ik hem toch wilde laten weten hoe klaar ik was met hoeveel hij werkte en dat ik alles zelf elke dag moest doen. De baan, het eten koken, de kinderen in bad doen, weg in het weekend zonder hem, het huishouden, ik deed alles. Ik wil af en toe kunnen uitrusten. Toen gebeurde dit.

Hij kwam binnen, maakte eten klaar en ging zitten om alleen te eten. Hij was moe. Hij was bezweet. Hij was uitgeput. In plaats van te klagen, zei hij dat het hem speet dat ik moe was en me zo voelde. Charlotte ging bij hem zitten en bleef praten en at haast al zijn eten op. Hij klaagde niet. Hij deelde het, en dat raakte me.

Zou ik willen dat ik hem meer zag dan een uur per dag? Ja. Maar, de liefde die hij heeft voor zijn baan is iets om jaloers op te zijn.

Boerenwerk is een ondankbaar beroep. Het is altijd organisch dit, pesticide dat, en laten we het niet hebben over de stress van Moeder Natuur. Dit is een man die werkt om 4 generaties van bloed, zweet en tranen in leven te houden en die zijn kinderen de waarde van hard werken en discipline toont.

Dus toen ik mij gefrustreerd voelde, had ik mij eigenlijk dankbaar moeten voelen.

Ik mag bij het diner luisteren naar de verhalen van de kinderen. Ik mag ze in bad doen en ze horen lachen en giechelen.

Ik mag met ze knuffelen, drie uur langer dan hij dat kan doen. Hij offert zich op, ik niet. We blijven volhouden, tot de volgende regenachtige dag, als ze een paar extra uren met onze harde werker krijgen. Ondertussen, de volgende keer dat je een fijn katoenen shirt aantrekt of een heerlijk boerenmaal eet, dank een boer.

Waar zouden we zijn zonder hen?

Hieronder kan je het hele bericht van Katie lezen.

Zonder families als deze, zouden we haast zeker geen lekkere verse gewassen hebben om eten van te maken of op tafel te zetten. Er zijn niet veel boerenfamilies meer in de wereld en we moeten ze waarderen.

Deel dit artikel om alle boeren te eren – ze verdienen alle lof voor hun harde werk.
[fblike]

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Trending