Vrouw mishandeld hondje door hem mee te slingeren met haar elektrische scooter totdat pootjes bloedden.
Connect with us

Nieuws

Vrouw mishandeld hondje door hem mee te slingeren met haar elektrische scooter totdat pootjes bloedden.

De politie in California stelde een onderzoek naar dierenmishandeling in nadat er video’s opdoken waarin te zien is hoe een hondje achter een elektrische scooter wordt gesleept. Het incident vond zondagmiddag plaats in het centrum van Bakersfield.

Facebookgebruiker James Dowell deelde enkele video’s van zijn bewakingscamera’s die toonden hoe de vrouw door de straat racete met het kleine hondje genaamd Zebra dat achter de scooter wordt aangesleept.

Dowell schreef later dat de enige reden waarom de scooter stopte, was omdat ze geconfronteerd werd door enkele fietsers.

In de video’s is te zien hoe de pootjes van Zebra duidelijk gekwetst zijn en het lijkt erop dat de rode sweater van de vrouw onder het bloed zit.


De volgende dag achterhaalde de politie dat de vrouw op de scooter niet de eigenaar was van Zebra. De eigenaar van de hond had Zebra twee uur na het voorval binnengebracht bij een dierenarts, waar Zebra behandeld werd en later weer vrijgegeven werd. Verwacht wordt dat het hondje volledig zal herstellen.


Op basis van die gegevens stond de politie toe dat de hond verder onder de hoede van de legale eigenaar bleef.

De vrouw op de gehuurde scooter werd ondertussen ondervraagd door de politie en even later weer vrijgelaten. Ze nam een advocaat onder de arm die een verklaring uitbracht waarin ze zegt dat ze “van dieren houdt en ook van Zebra” en dat het voorval een eenmalig incident was.

Het is niet duidelijk wat de relatie van de vrouw is tot de eigenaar van de hond.

BEKIJK DE BEELDEN HIERONDER EN DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN ALS OOK JIJ HOOPT DAT ER GERECHTIGHEID GESCHIEDT VOOR ZEBRA.
OPGEPAST: DE ONDERSTAANDE VIDEO ZOU OP SOMMIGE PERSONEN SCHOKKEND KUNNEN OVERKOMEN.

https://www.facebook.com/KGET17News/videos/606136983173252/


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending