Vrouw raakt verlamd na beroerte en wordt door haar man verlaten - 2 jaar later heeft ze maar één ding te zeggen
Connect with us

Meest bekeken

Vrouw raakt verlamd na beroerte en wordt door haar man verlaten – 2 jaar later heeft ze maar één ding te zeggen

In het leven weet je nooit wat er kan gebeuren of hoe onze geliefden kunnen reageren. Wij zijn nooit immuun voor een onverwachte gebeurtenis, een ongeluk of een geschil. Voor Riona Kelly zal de maand maart in 2015 voor altijd synoniem blijven voor veel pijn en een drastische verandering in haar leven.

Deze moeder van 4 kinderen was 14 jaar getrouwd en liep toen een ernstig letsel op aan de wervelkolom die haar verlamd maakte. Van de ene dag op de andere kon Riona niet meer rechtstaan of wandelen. Een echte tragedie voor deze altijd actieve moeder, zo schrijft The Sun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Riona Kelly (@rionakelly_offical)

En een ongeluk komt nooit alleen, zo gaat het gezegde. Haar man besloot op dat moment om van haar te scheiden. Na 14 jaar huwelijk, met 4 kinderen en dit terwijl ze door een heel ingewikkelde en pijnlijke periode ging.

Maar Riona besloot om niet bij de pakken te blijven zitten, en nam haar leven in eigen handen. Ze besloot daarom om een sportcoach in te huren, Keith Mason, om haar te helpen om fysiek sterker te worden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Riona Kelly (@rionakelly_offical)

“Na onze sessies bleven Keith en ik in contact, hij vroeg me hoe het ging met mij en we begonnen dichter bij elkaar te komen.

We zijn nu 11 maanden samen en de kinderen houden van hem. Ik voel dat ik nu het leven leidt die ik verdien.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Riona Kelly (@rionakelly_offical)

Riona was 37 jaar oud toen ze verlamd werd. Meer dan 2 jaar later lijdt ze hier nog steeds onder, fysiek en psychologisch. Maar in Keith vindt ze nu ongelofelijk veel steun.

Toen haar man van haar scheidde voelde ze zich verlaten en ze zat heel diep. Ook al kon ze op haar vrienden en haar kinderen rekenen, het is pas na haar ontmoeting met Keith dat ze zich echt terug goed voelt in haar leven. Ze heeft weer zin om te leven.

Wanneer ze het nu moeilijk heeft weet ze dat ze op hem kan rekenen. En liefde kan echt mirakels verrichten.

Het was een lange reis, maar vandaag kan Riona op zichzelf wonen en heeft ze zelfs twee marathons voltooid in haar rolstoel!

Tot slot heeft ze nog maar één ding te zeggen: “Als ik terugkijk, was wat ik meemaakte het beste wat me is overkomen.”

Meest bekeken

Strandwacht geeft lesje aan toeristen die onbekommerd peuken op strand weggooien

Op het strand willen we allemaal plezier hebben, genieten van het mooie weer en ontspannen … Niemand stapt graag in een sigarettenpeuk of een stuk afval. Helaas aarzelen sommigen niet om het strand als een persoonlijke prullenbak te gebruiken.

Luca Sestri is strandwacht op het strand van Santa Reparata in het Italiaanse Santa Teresa. Hij werd sommige bezoekers zo zat, dat hij ze een lesje besloot te leren, schrijft Corriere della Sera.

De strandwacht nam een megafoon en herinnerde ongemanierd strandbezoekers eraan hun sigarettenpeuken niet in het zand weg te gooien, aangezien het 12 jaar duurt voordat ze zijn vergaan. Zijn ‘tirade’, gepost op Facebook, ging meteen viraal.

“Dit strand is een geschenk van de natuur, maar het verdient respect. Ik doe een beroep op rokers die hun peuken op het zand achterlaten. Dat is niet goed, want dat doe je thuis ook niet. Kom langs en ik zal je een asbak geven. Een fijne dag en laten we samen het strand respecteren,” riep Luca naar de rokers.

Zijn boodschap kon op veel applaus rekenen.

Bekijk hieronder de clip van Luca en vergeet deze niet te delen. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat mensen constant hieraan herinnerd moeten worden, gooi nooit afval weg in de natuur!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Pelikaan blijft langskomen bij man die zijn leven redde

Omar El Oud was met zijn vader aan het vissen toen hij midden in het water een grote witte vogel zag. Toen ze dichterbij kwamen, realiseerden ze zich dat het een pelikaan was die dringend hulp nodig had.

Het arme dier bloedde aan zijn poot en had geen slagpennen meer. Snel brachten ze de pelikaan naar terug naar de kust. Met de hulp van een dierenwelzijnsorganisatie, Lebanese Wildlife, knapte de pelikaan, Ovi, weer helemaal op.

Helaas, zonder zijn slagpennen, hoogstwaarschijnlijk geknipt door illegale handelaren in wilde dieren, kon Ovi geen lange afstanden meer vliegen. Gelukkig was hij al op de perfecte plek om zijn krachten terug te krijgen.

Ali, de vader van El Oud, is de manager van het restaurant Abou Mounir Fishery in Beiroet. Hij wist dat Ovi veilig zou zijn in de jachthaven, waar de familie de lokale bevolking en vissers goed kent. Al snel werd het beschermen en verzorgen van Ovi een inspanning van de gemeenschap, aldus The Dodo.

Nadat de pientere pelikaan door kreeg waar de vis vandaan kwam, werd hij de beste klant van het restaurant. Nu waggelt Ovi het bruisende restaurant binnen om meerdere keren per dag een snack te halen.

Ovi negeert de meeste mensen rond de jachthaven, maar heeft een speciale band opgebouwd met El Oud en zijn vader. Hij vindt het leuk om op zijn rug en borst geaaid te worden, maar alleen door degenen waar hij zich prettig bij voelt. “Hij volgt ons soms rond en probeert zelfs vocaal met ons te communiceren”, zei El Oud.

Ovi is inmiddels gezond en lijkt hij tevreden met zijn leven in de jachthaven, maar El Oud hoopt dat hij hen uiteindelijk toch verlaat.

“Iedereen hier zorgt voor hem. Hij is het symbool van deze plek geworden,” vertelde Ali El Oud aan The National. “Hopelijk wordt hij niet tam en zal hij opnieuw migreren. We willen dat hij een leven leidt dat een pelikaan zou moeten hebben.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zusjes met albinisme verschillen 12 jaar van leeftijd en gaan viraal vanwege hun schoonheid

Twee albino zussen trekken de aandacht en zijn succesvol als model. Assel en Kamila, twee meisjes uit Kazachstan, werden met 12 jaar verschil geboren en beiden hebben albinisme.

Afhankelijk van de locatie, varieert de kans dat iemand met albinisme wordt geboren zo tussen de 1 op 3000 tot 1 op 20.000.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @assel_kamila

Assel is 16 jaar oud en haar zusje Kamila is vier jaar oud. Ze hebben een broertje van tien, die geen albinisme heeft.

“Mensen zijn verrast omdat we albino’s zijn,” zei Assel. “Veel mensen weten niet wat albino’s zijn.”

Bij de geboorte van Assel was ook haar moeder, Aiman ​​Sarkitov, verrast door de unieke kenmerken van haar oudste dochter.

Ze had echter nooit gedacht dat haar volgende dochter ook een albino zou zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @assel_kamila

Op 10-jarige leeftijd begon Assel een modellencarrière en nu, na Kamila’s geboorte, zijn de gezinsfoto’s nog bijzonderder.

“De artsen waren verrast en dachten dat ze blond was. Dus begon ik over dit onderwerp te lezen en leerde ik dat mijn dochters albino’s zijn,” liet de trotse moeder, volgens Nation.

Mensen met albinisme hebben geen of nauwelijks melanine en moeten daarom goed oppassen voor de zon. De zussen weten dit en treffen altijd voorzorgsmaatregelen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @assel_kamila

“Als ik ‘s middags naar buiten ga, doe ik zonnebrandcrème op, draag ik kleren om mijn huid te beschermen of gebruik ik een paraplu,” legt Assel uit. “ ‘s Nachts, als er geen zon is, is het veel gemakkelijker voor mij.”

De twee zusjes hebben een Instagram waar je meer foto’s van ze kunt vinden!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending