Vrouw reist 10 uur om een blinde kitten te adopteren, maar de kitten heeft een onafscheidelijke band met geredde hond.
Connect with us

Nieuws

Vrouw reist 10 uur om een blinde kitten te adopteren, maar de kitten heeft een onafscheidelijke band met geredde hond.

Een vrouw reed tien uur om een blinde kitten een nieuw thuis te geven. Het kitten besloot dat haar beste vriendin een geredde hond zou zijn.

Het kitten Lime werd, samen met haar zusje, gered toen ze pas drie dagen oud waren. Hun oogjes waren niet goed ontwikkeld en erg geïnfecteerd. Het was niet zeker of ze de eerste 48 uur zouden overleven, maar gelukkig redde het tweetal het.

https://www.instagram.com/p/BjxPiQnjp2f/?utm_source=ig_embed

Een tijdje later zag Bryanna Rosario een foto van Lime ter adoptie. Het kitten deed haar denken aan een kat die ze had geadopteerd, met dezelfde kleur vacht en ook blind. Die kat was inmiddels overleden, maar had een mooi en voldaan leven geleid.

Bryanna wist meteen dat ze Lime moest adopteren. Ze pakte haar spullen en bereidde zich voor op een tien uur durende autoreis. Aan Love Meow vertelde ze: „De eerste keer dat ik haar ontmoette was ongelooflijk emotioneel.”

Lime kon dan misschien niet zien, al haar andere zintuigen waren ontzettend scherp. Toen het kitten eenmaal thuis was, ontmoette ze haar boertjes en zusjes; twee oudere katten en twee honden.

https://www.instagram.com/p/BkA36DIBq3C/?utm_source=ig_embed

Het werd snel duidelijk dat ze een geweldige band had met een van de geredde honden: Letty. Slechts een paar dagen nadat ze elkaar leerden kennen, was het tweetal reeds onafscheidelijk.

https://www.instagram.com/p/BqM19CUFTn3/?utm_source=ig_embed

„Letty miauwt ontzettend als ik Letty uitlaat, ze is constant op zoek naar haar en speelt altijd met haar.”, vertelde Bryanna. Andersom is ook het geval, Letty haast zich naar Lime zodra ze thuis komt na het buiten wandelen.

Hieronder kun je beelden zien van deze schattige vriendschap! Als je ze ook zo geweldig samen vindt, overweeg het dan te delen met je vrienden en familie op Facebook, zodat ze ook kunnen genieten van deze hartverwarmende vriendschap!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending