Vrouw stopt stiekem haar vinger in haar drankje – wanneer de nagellakkleur verandert, beseft ze het ondenkbare
Connect with us

Nieuws

Vrouw stopt stiekem haar vinger in haar drankje – wanneer de nagellakkleur verandert, beseft ze het ondenkbare

Individuen die drugs in hun drankjes krijgen in bars en nachtclubs zijn helaas iets wat veel voorkomt.

De meest voorkomende doelen zijn om het slachtoffer te drogeren of te beroven, voor het merendeel vrouwen.


Deze gruwelijke daad vindt niet alleen plaats op openbare plaatsen – men moet ook opletten voor omgevingen zoals huisfeesten waar men ten onrechte kan aannemen dat ze veilig zijn.

Vier studenten van North Carolina State University besloten dat ze wilden proberen iets te doen om deze vreselijke gebeurtenissen te helpen voorkomen.

Hun oplossing? Effectief en geniaal!

Als onderdeel van een universitaire cursus bedachten de vier scherpzinnige individuen een slimme en discrete oplossing om vrouwen te beschermen tegen mannen die ze probeerden te drogeren. Het project heette “Undercover Colors”.

De jonge mannen creëerden een speciale nagellak die verschillende stoffen in vloeistoffen kan detecteren. Je hoeft alleen maar je vinger in je drankje te steken als je iets vreemds vermoedt: als de nagellak van kleur verandert, dan bevat deze drugs.


Om de bekendheid van hun werk te vergroten, creëerden de studenten een Facebook-pagina, een Instagram-account en een eigen website.

Het plan is om ook een duidelijke nagellak te produceren, zodat mannen (die meestal geen gekleurde lak dragen) zichzelf kunnen beschermen door deze slimme uitvinding ook te gebruiken.

Het product bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase en reageert alleen op een bepaald aantal veel voorkomende drugs.

Wat een unieke eenvoudige en slimme manier om jezelf te beschermen! Het is prachtg hoe eenvoudig het is – het enige wat je hoeft te doen is de punt van je vinger in je glas te laten glijden, en voila!

Als de test positief blijkt te zijn, is het idee dat men snel contact kan opnemen met de politie – wat er hopelijk toe kan leiden dat misdadigers geen nieuwe slachtoffers kunnen maken.

Het is triest dat een dergelijk product in de eerste plaats nodig is, maar ik denk dat het ook als preventieve maatregel kan worden gebruikt en iedereen die erover denkt een dergelijke misdaad te plegen afschrikken.

Totdat dit product beschikbaar is, moet je nooit vergeten je drankje uit het oog te verliezen!

De nagellak is nog niet in de winkels te verkrijgen, maar ik vind nog steeds dat we dit geweldige initiatief moeten toejuichen. Goed gedaan jongens!
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending