Vrouw stopt stiekem haar vinger in haar drankje – wanneer de nagellakkleur verandert, beseft ze het ondenkbare
Connect with us

Nieuws

Vrouw stopt stiekem haar vinger in haar drankje – wanneer de nagellakkleur verandert, beseft ze het ondenkbare

Individuen die drugs in hun drankjes krijgen in bars en nachtclubs zijn helaas iets wat veel voorkomt.

De meest voorkomende doelen zijn om het slachtoffer te drogeren of te beroven, voor het merendeel vrouwen.

Deze gruwelijke daad vindt niet alleen plaats op openbare plaatsen – men moet ook opletten voor omgevingen zoals huisfeesten waar men ten onrechte kan aannemen dat ze veilig zijn.

Vier studenten van North Carolina State University besloten dat ze wilden proberen iets te doen om deze vreselijke gebeurtenissen te helpen voorkomen.

Hun oplossing? Effectief en geniaal!

Als onderdeel van een universitaire cursus bedachten de vier scherpzinnige individuen een slimme en discrete oplossing om vrouwen te beschermen tegen mannen die ze probeerden te drogeren. Het project heette “Undercover Colors”.

De jonge mannen creëerden een speciale nagellak die verschillende stoffen in vloeistoffen kan detecteren. Je hoeft alleen maar je vinger in je drankje te steken als je iets vreemds vermoedt: als de nagellak van kleur verandert, dan bevat deze drugs.

Om de bekendheid van hun werk te vergroten, creëerden de studenten een Facebook-pagina, een Instagram-account en een eigen website.

Het plan is om ook een duidelijke nagellak te produceren, zodat mannen (die meestal geen gekleurde lak dragen) zichzelf kunnen beschermen door deze slimme uitvinding ook te gebruiken.

Het product bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase en reageert alleen op een bepaald aantal veel voorkomende drugs.

Wat een unieke eenvoudige en slimme manier om jezelf te beschermen! Het is prachtg hoe eenvoudig het is – het enige wat je hoeft te doen is de punt van je vinger in je glas te laten glijden, en voila!

Als de test positief blijkt te zijn, is het idee dat men snel contact kan opnemen met de politie – wat er hopelijk toe kan leiden dat misdadigers geen nieuwe slachtoffers kunnen maken.

Het is triest dat een dergelijk product in de eerste plaats nodig is, maar ik denk dat het ook als preventieve maatregel kan worden gebruikt en iedereen die erover denkt een dergelijke misdaad te plegen afschrikken.

Totdat dit product beschikbaar is, moet je nooit vergeten je drankje uit het oog te verliezen!

De nagellak is nog niet in de winkels te verkrijgen, maar ik vind nog steeds dat we dit geweldige initiatief moeten toejuichen. Goed gedaan jongens!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending