Vrouw stopt stiekem vinger in drankje- als de nagellak van kleur verandert, schrikt ze
Connect with us

Gezondheid

Vrouw stopt stiekem vinger in drankje- als de nagellak van kleur verandert, schrikt ze

Helaas gebeurt het relatief vaak dat mensen gedrogeerd worden in de kroeg en wordt er vaak iets in de drankjes gestopt.

De reden hierachter heeft vaak te maken met seks met het slachtoffer, of is bedoeld om de slachtoffers gemakkelijk te kunnen beroven.

Dit gebeurt niet alleen maar in de kroegen. Het is goed om altijd op je hoede te zijn wanneer je een feest hebt met andere mensen, of tijdens een afterparty.

Jonge vrouwen zijn hier vaak het slachtoffer van en daarom hebben de studenten aan de North Carolina State University een oplossing bedacht voor dit probleem.

Hun uitvinding? Effectief en ronduit geniaal!

Tijdens een van de cursussen in de opleiding kwamen de vier scherpe geesten op de afbeelding hierboven op een slimme en discrete oplossing voor de problemen. Op deze manier kunnen de vrouwen zich makkelijker beschermen tegen mensen met slechte intenties.

De jongens ontwikkelden een speciaal soort nagellak die bepaalde stoffen in drankjes kan herkennen. Het stiekem een vinger in een drankje laten glijden is genoeg om te zien of er inderdaad drugs in het drankje zitten.

Op het moment dat de nagellak van kleur verandert, weet je dat er stoffen in het drankje zitten die er niet in horen.

Het project van de jongens heeft de naam Undercovor Colors.

Om de kennis hierover te delen, hebben de studenten een Facebook-pagina gemaakt, een Instagram-account en een eigen website.

Het uiteindelijke plan is om doorzichtige nagellak te ontwikkelen, zodat ook mannen (die niet zo vaak nagellak gebruiken), ook gebruik kunnen maken van de uitvinding.

Het product zit nog in de ontwikkelingsfase, zo kan het nog lang niet alle soorten drugs herkennen op dit moment.

Het is echter nu al een slimme oplossing voor de problemen die er zijn en dit maakt het een stuk makkelijker om een drankje van een vriend of vreemde te accepteren wanneer je wat gaat drinken in de kroeg.

Het grootste voordeel is dat het een snelle en discrete manier is, je hoeft immers alleen maar je vingertopje in het drinken te houden.

Zie je tijdens de snelle test dat het inderdaad mis is, roep dan direct iemand erbij die werkt aan de veiligheid, zoals het personeel of de uitsmijters in de kroeg waar je bent, of de politie.


Uiteraard is het bijzonder spijtig dat dit nodig is, maar we hopen dat de nagellak voor mannen ook beschikbaar zal komen in de nabije toekomst, zodat meer mensen geholpen kunnen worden.

Tot die tijd: Houd je drinken in de gaten tijdens het stappen en drink niet te veel, want dan kun je niet meer scherp reageren op wat er gebeurt om je heen.

De nagellak wordt op dit moment nog niet verkocht, maar ik vind dat we dit initiatief vooral aan moeten moedigen. Goed gedaan kerels!
[fblike]

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Shirma Rouse verklapt wat ze zo allemaal als ontbijt eet.

Shirma Rouse begon iets meer dan een jaar geleden aan haar avontuur om af te vallen. Dat is haar aardig gelukt en de zangeres houdt haar volgers graag op de hoogte van haar vorderingen. Nu verklapt ze wat ze zoal ontbijt.

Groentjes

Shirma is ondertussen al meer dan vijftig kilogram afgevallen. Daar is ze best trots op, al benadrukte ze wel dat ze zich vroeger ook goed voelde toen ze nog zwaarder was. Haar fans vinden echter dat ze nu nog meer straalt. Dat de zangers trots is over haar vooruitgang, blijkt uit een recente Instagrampost. Ze schreef: “Effe een update! Juni 2019 begonnen aan mijn afval reis! Nog even te gaan maar ben goed op weg!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sta in de nieuwe @linda check it out! ❤️#speakingmytruth #nailsonfleek

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse) op

Shirma houdt zich strikt aan de Alizonne-therapie. Die therapie draait vooral om het optimaliseren van het algemeen welzijn en de gezondheid in het algemeen. De zangeres deelde in een Instagram Storie wat ze precies allemaal ontbijt. Ze vertelde: “Goedemorgen. Jaja, lekker gestoomde broccoli, bloemkool, worteltjes en vier blokjes feta gewoon om het even te pimpen.”

Negatieve reacties

Shirma krijgt doorgaans heel wat lof en complimentjes, maar onlangs was er ook een persoon die het nodig vond om haar compleet de grond in te boren. Niemand minder dan Herman Brusselmans haalde ongemeen scherp uit naar de zangeres. Hij maakte onbeschaamd grappen over haar gewicht. Later liet de zangeres weten dat ze dit gewoon van zich af laat glijden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending