Vrouw wordt 46 keer gestoken door een overspelige man met een mes, maar wil toch met hem een gezin stichten.
Connect with us

Nieuws

Vrouw wordt 46 keer gestoken door een overspelige man met een mes, maar wil toch met hem een gezin stichten.

De Britse vrouw Shannon Barnard kreeg maar liefst 46 messteken van haar overspelige echtgenoot. Nu verklaarde ze in de rechtbank dat ze het hem vergeeft en samen een gezin wil stichten.

Op 11 januari ging de 25-jarige man van de 21-jarige Shannon Barnard helemaal door het lint. Hij stak haar onder meer veertien keer in de borststreek en tien keer in haar buik. Ze moest 17 dagen in het ziekenhuis doorbrengen om te herstellen van alle verwondingen. Dokters gaven aan dat ze ‘extreem geluk’ had gehad het te overleven, aldus de Mirror.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1913156405410935&set=a.166218336771426&type=3

De aanleiding lijkt zijn overspel te zijn. Twee weken eerder ontdekte Shannon dat hij haar had bedrogen. In een brief schreef hij haar dat hij spijt had en het nooit meer zou doen.

Desalniettemin viel hij zijn vrouw aan met een mes. Terwijl ze op een stoel sliep, riep hij dat ze moest sterven en stak hij haar maar liefst 46 keer. De messteken beschadigden haar longen, lever en darmen. De openbare aanklager gaf aan dat het een wonder was dat ze de aanval had overleefd.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1909258432467399&set=a.166218336771426&type=3

Pas toen zijn ouders en een oom de woning binnen kwamen stormen, stopte de man. Wat daarna in de rechtbank plaats vond, deed menig wenkbrauw fronzen. De vrouw gaf aan dat ze hem ‘uiteraard had vergeven’ en een toekomst met hem wil opbouwen en een gezin stichten.

Het gezin stichten kan een tijdje duren. Het hof veroordeelde de man tot 20 jaar cel vanwege een poging tot moord. Een psychiater oordeelde dat de man op het bijna fatale moment aan een kortstondige reactieve depressie leed en het onwaarschijnlijk is dat het hem nog eens overkomt. Shannon vertelde dat ze haar man zoveel mogelijk in de gevangenis bezoekt.

46 (!) messteken… Shannon overleefde het nauwelijks en heeft littekens voor de rest van haar leven. Men zegt dat liefde blind maakt, maar dit is een overtreffende trap. Kun jij je voorstellen dat iemand zoiets kan vergeven en daarnaast ook een gezin met de dader wil stichten?

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending